Krossad som ett kryp

Har du varit med någon gång om att du har haft en idé till något och ju mer du har tänkt på det, desto säkrare har du blivit på att det är en toppenidé? En idé som du skulle kunna utföra rätt så bra? Om du har svarat ja på det, har det också då hänt att någon som måste ge sitt godkännande för att den här idén ska kunna utföras, fullkomligt har krossat dig och din idé som om du vore ett kryp? I så fall vet du förmodligen hur jag kände det för bara några få veckor sedan.

Insekt här i Sörmland

Innan terminen är slut vill skolan att vi ska ha kommit på vad vi ska ha för examensarbete (vad vi ska skriva om). Under en del av våren och under hela sommaren gick jag med en idé i huvudet som jag fått från Jonesys blogg som hon hade på Blogg.se (dock är det hennes nya som är aktiv). Det sade bara klick när jag läste det där inlägget och efter det kunde jag inte tänka på något annat när det kom till examensarbetet. Fast lika exalterad som jag var över ämnet tycktes inte vår huvudlärare (som vi skulle anmäla ämnet till) vara. Efter hans svarsmejl kände jag mig helt och hållet mosad och panikslagen! Hur ska jag kunna utvidga mitt ämne?!

Jag gnällde om det här hos min kompis, som kom med ett bra förslag, och även vår lärarassistent gillade det. Men jag tänkte nu be dig om hjälp. Vilka familjerättsliga "orättvisor" skulle man kunna skriva om? Se så, dags att massera geniknölarna och skriva ett svar i kommentarsfältet nedan. Bums. Snälla ..? Wink


Dagens citat:

"I vår fabrik tillverkar vi kosmetika, i våra butiker säljer vi förhoppningar ..."
(Charles Revson, VD Revlon)

Ha det så bra!
Kramar
Jessie
#1 - - Jonesy:

Oj, oj, oj.. Det var en svår fråga! Tänker för fullt och det enda jag kommer att tänka på (förutom det med faderskapet) är de motsägelsefulla reglerna som finns för samboskap. Enligt sambolagen är man inte ekonomiskt ansvarig för sin sambo(såvida man inte är gift, gifta är ekonomiskt ansvariga för varandra även när de ligger i skiljsmässa) men socialens regler säger att man är det. Vilket leder till problem i familjer där exempelvis en man är arbetslös och en kvinna arbetar. Hon tvingas automatiskt leva på existensminimum tillsammans med sin pojkvän såvida hon inte har en mycket hög lön. Det är ett välkänt faktum att ekonomin kan påverka en relation något oerhört och det händer att föhållanden förstörs enbart av den anledningen. Kanske inte det mest relevanta till ämnet.. Men intressant hur reglerna går emot varandra. Tycker jag :)