Tacolasagne med kyckling

Jag gillar tacos. Jag gillar lasagne. Jag gillar kyckling. Med enkel "Fem myror är fler än fyra elefanter"-logik (tror jag att det var) borde en tacolasagne med kyckling vara supergott. Jag menar, vad kan gå fel när man kombinerar tre saker som man tycker om i en och samma rätt? Tja, den var god men min hjärna blev tämligen förvirrad. Vågar du testa?

Tacolasagne med kyckling

Ugn
Sätt ugnen på 200°C.


Strimlas kyckling
Strimla 500g kycklingfilé och bryn strimlorna runt om.


Kryddblandning
Tillsätt sedan 1 påse Taco kryddmix och 1 dl vatten. Rör om och låt det småputtra i några minuter. Se bara upp så att det inte blir bränt eller torrt.


Mjölkblandning
Häll 400g krossade tomater, 2 dl mjölk och 2 dl crème fraiche i en skål eller tillbringare och vispa ihop. Du kan också mixa med stavmixer. Salta och peppra efter egen smak.


Smord form
Smörj en ugnsform.


Varvning
Varva tomatmjölken, kycklingen och cirka 150g lasagneplattor (eller efter behov).


Ost på
Strö över cirka 2 dl ost och grädda mitt i ugnen tills lasagnen fått fin färg. Tiden som gäller är 20 - 25 minuter för färsk pasta och 30 - 35 minuter för torkad pasta.


Matlådan



Jag vet att bilderna kanske inte såg särskilt aptitliga ut, men det är mitt eget fel - inte maträttens!



Dagens citat:

"Jag dör hellre än sjunger "Satisfaction" när jag är fyrtiofem."
(Mick Jagger)

Ha det så bra!
Kramar
Jessie
#1 - - Hanan:

mmmmmmmmmm gott gott