Tillbaka till barndomen

Då jag senast var hos mina föräldrar tittade jag igenom lite av mina saker som finns kvar hos dem. Det gjorde jag i syfte att sortera bort sådant från min uppväxt som jag inte längre vill ha kvar. Den här uppgiften som jag hade gett mig själv trodde jag skulle bli en enkel match. Fast jag insåg efter en stund att jag hade fel.

Ju mer jag grävde bland mina saker, desto fler minnen och känslor som jag trodde var glömda, dök det upp. Vad jag fann läskigt var att jag på nytt kände mig som det barn jag en gång i tiden var. Det var som att åka tillbaka i en tidsmaskin. En del minnen rörde upp känslor som jag sedan länge förträngt.

Vattenmölla
Vattenmölla i Kulturens Östarp i Skåne.

Jag ska erkänna att det tog mig en stund att återhämta mig från den här upplevelsen och bli mig själv igen. Även om det i vissa avseenden var lite enklare då man var barn, trivs jag ändå tillräckligt mycket i nuet för att inte vilja vara barn på nytt. Men lite nyttigt var det eftersom vissa bortglömda minnen återuppväcktes.


Dagens citat:

"Medelåldern är den tid då man är tillräckligt gammal för att veta vad man inte bör göra, men tillräckligt ung för att göra det ändå."
(Olle Carle alias Cello)

Ha det så bra!
Barndomskramar
Jessie