Endast önskvärd om man är populär runt om i världen?!

Vid något tillfälle, inte alltför länge sedan, hörde jag på någon radiokanal där Alex Schulman var gäst. Jag har aldrig klarat av den människan och det han sade i radioprogrammet gjorde att jag tycker ännu sämre om honom.

De pratade om Bruce Springsteen och att han är rätt populär här i Sverige. Då vräker pajasen ur sig att det är bara här som Springsteen är omtyckt därför att vi svenskar ännu inte fattat att resten av världen inte tycker samma sak. Jag minns inte exakt hur Schulman formulerade sig, men förbannad blev jag i alla fall. Kontentan var att då Springsteen inte är populär runt om i världen, är det inte värt att lyssna på hans musik.

När hon arbetar
Min hårt arbetande sim.

Är det en dålig sak att vi svenskar tycker om en artist trots att övriga världen inte är intresserade av densamme? Menar verkligen Schulman att vår musiksmak inte duger ifall den inte överensstämmer med övriga världen? Jag anser att man får tycka om precis vad man vill, när man vill. Vad andra länder (eller andra människor för den delen) tycker är inte något måttband som vi måste följa. Musiken är densamma oavsett vilket. Det är väl ändå tur att alla tycker olika?

Schulman får, precis som alla andra, tycka vad han vill. Men att i media mena att svenska folket är dumma i huvudet som inte tycker som alla andra, är osmakligt.


Dagens citat:

"Varje generation skrattar åt gamla moden, men följer rättroget de nya."
(Henry David Thoreau)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie