Kammardag

I går (som var min näst sista praktikdag) hade åklagarkammaren en kammardag. Vi började med att arbeta omkring en halvtimme på morgonen (några av oss i alla fall) innan vi begav oss till Arosfortet i Västerås.


Precis som det låter är Arosfortet i stil med Fort Boyard (platsen där "Fångarna på fortet" utspelar sig) med skillnaden att Arosfortet är beläget på torra land och inte har några tigrar i byggnaden (inga vad jag såg i alla fall ...). Efter att vi hade fikat och hängt av oss, delades vi upp i grupper (som vi även skulle döpa). Min grupp hette "Cobra" och namnet inspirerades av namnet på åklagarmyndighetens ärendehanteringsprogram "Cåbra". Till skillnad från "Fångarna på fortet" skulle alla i laget gå in i cellerna och lösa problemen där inne tillsammans. Om man gjorde fel, eller om tiden tog slut, blinkade en röd lampa och då var alla tvungna att gå ut, men man kunde gå in igen och testa cellen på nytt. Ifall man gjorde rätt blinkade däremot en blå lampa och laget fick de poäng som cellen var värd. Ska kanske tillägga att när laget hade döpt sig, fick varje lag en nyckelbricka som öppnade celldörrarna och det var även där som poängen samlades. Utanför varje cell fanns skyltar som talade om namnet på cellen, hur många poäng den var värd och hur mycket fysik, teknik (det vill säga tänkande) och taktik (det vill säga samarbete) som krävdes.


Den cellen var riktigt äcklig. Man blev yr efter någon sekund där inne. Har hört att någon till och med spydde av att vara där (inte någon från åklagarkammaren dock och det var ingen vad jag vet som gjorde det i går).


Det var både roligt och utmanande. Ska erkänna att det också var frustrerande både när man började fatta hur en cell funkade men att man ändå inte klarade det och när man inte alls förstod vad man skulle göra. Eftersom jag är nöjd med min upplevelse kan jag med gott samvete rekommendera att besöka Arosfortet i Västerås. Jag vill gärna dit igen och få revansch!


Jag har ringat in de lag som var från åklagarkammaren och satt pilar vid mitt lag.

Därefter åt vi lunch på restaurangen "Din vän vid spisen" som ligger precis vid Arosfortet. Maten där var riktigt god! När lunchen var färdigäten tog vi oss tillbaka till kammaren för att lyssna på ett föredrag som hölls av en åklagare från en annan kammare. Han var underhållande och fick allihop att skratta flera gånger. Dagen avslutades med besök på Läns- och konstmuseet i Västerås.

Det känns som ett väldigt trevligt avslut, även om min sista arbetsdag är i dag. Det känns väldigt tråkigt att behöva lämna kammaren och alla dessa trevliga människor. Jag har trivts enormt med dem och arbetsuppgifterna. Och så fick jag och min studiekamrat var sin bukett som ett tecken på deras uppskattning. Efter den här praktiken vet jag definitivt var jag hör hemma.


Min bukett. Lagom mörbultad efter tågresan hem.



Dagens citat:

"Du kan bli besviken om du misslyckas, men du är ändå dömd för alltid om du inte försöker."
(Beverly Sills)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie
#1 - - hanan:

Vilken trevlig avslutning på praktiken. Och vilket bra resultat ni fick! Jag skulle mer än gärna vilja besöka det fortet =)

Det tar emot att lämna platser och folk man gillar men det kommer kännas bättre snart. Du kan fortfarande ha kontakt med dem <3