Välförtjänt utmärkelse

I förrigår kunde man i "Dagens Juridik" läsa att Juristbarometern för nionde året i rad har utsett "Årets jurist". Det var med stor glädje som jag såg att det var ingen mindre än Mårten Schultz - en av mina två lärare i juridisk svenska! Efter att ha läst (den tämligen långa) artikeln kan jag knappast göra annat än att hålla med de som tycker att han förtjänar utmärkelsen. För det gör han verkligen.


Bilden och artikeln hittar du här.


Han känns som en frisk fläkt i den juridiska världen och han är öppen och mottaglig för förändringar. Mårten uppmanar fler jurister (och andra i juridikens värld) att bli aktiva och synas i sociala medier. Det var faktiskt han som inspirerade mig till att starta min paralegalblogg "Livet som paralegal" (ja, han är övertytgande!). Jag beundrar hans driv och mod att utmana. Dessutom är han trevlig, underhållande och pedagogisk. Jag vill faktiskt påstå att jag har lärt mig mer på hans få lektioner än vad jag har gjort under de övriga i juridisk svenska (som har varit många fler).

Jag vet att artikeln är ganska lång, men läs den gärna. Du hittar den här. Och här finns en annan artikel som också är värd att läsas (och därifrån kom bilden i dagens inlägg).

Ett stort grattis till dig Mårten! Det här är du värd.


Dagens citat:

"Ge det bästa du har till världen och det bästa kommer att komma tillbaka till dig."
(Ella Wheeler Wilcox)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie