Daisypath Anniversary tickers

Welcome to the halsduksvärld

I födelsedagspresent gav svärmor mig en söt halsduk. Fram till dess hade jag aldrig använt halsduk och det var egentligen inga problem för mig, eftersom man lär sig att hantera kylan ändå. Man vänjer sig.
 
Trots att jag har använt halsduken i knappt en månad nu, vet jag redan att jag kommer ha svårt att återgå till en tillvaro utan halsduk. Den kom väl till pass nu när det blev fruktansvärt kallt och att sätta på mig halsduken varje gång jag ska ut har blivit en rutin. Nåja, nu när det har varit plusgrader vissa dagar har jag hoppat över att ta på mig den.
 
 
Det är ungefär likadant som när jag började använda mössa på gymnasiet. Mössa hade jag slutat med på mellanstadiet (har jag för mig) eftersom det ansågs vara töntigt att ha på sig mössa. När jag började på gymnasiet fick jag i alla fall tänka om eftersom det blev alldeles för kallt att cykla till och från skolan utan mössa. Sedan dess klarar jag mig inte utan den.
 
Det är lustigt, det där med vanor. Håller du inte med?
 
Jag önskar dig ett riktigt Gott Slut på det gamla året och ett riktigt Gott Nytt År!


Dagens citat:

"Problemet är inte att det finns problem. Problemet är att förvänta sig annat och tro att det är ett problem att ha problem."
(Theodore Rubin)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Överskattad jullåt

Till skillnad från andra år har jag det här året inte lyssnat på särskilt mycket julmusik. Fick heller aldrig någon riktig julkänsla. Fast min brist på julkänsla är inte anledningen till det som jag kommer skriva nu, även om jag förmodligen kommer låta som en julhatare eller liknande.
 
En tomteluva som jag och älsklingen såg på Jysk i Strängnäs något år. Ångrar att jag inte köpte den, för gud vad jag vill ha den! Finns det något sötare?
 
Precis som med allting finns det saker man tycker om och saker som man tycker mindre om. Bland de jullåtar som finns har jag en del favoriter, men det finns även låtar som jag helst skippar. En av dessa jullåtar (som jag inte är så förtjust i) är Triads Tänd ett ljus. Jag vet att den har ett fint budskap och egentligen är det en fin låt. Tidigare har jag själv tyckt om den. Dock tycker jag att den på senare år har spelats alldeles för mycket. Jag har helt enkelt hört på den för mycket. Bortsett från det är det inget fel på låten.
 
Finns det någon jullåt som du inte tycker om och i så fall, varför?


Dagens citat:

"En pessimist ser svårigheter i varje möjlighet. En optimist ser möjligheter i varje svårighet."
(Winston Churchill)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Vive la Skåne!

Under en period på gymnasiet var jag lite av en Skåne-patriot. Det hela började dock som ett skämt, men slutade i ett ... tja, mindre allvar kan man säga. Jag är inte sådan längre, även om jag fortfarande kan skoja om det. Exempelvis på jobbet, när min skånske arbetskamrat pratar om att han nu fattar var uttrycket "dryga skåningar" bottnar i (att han nu fattar att det stämmer). Då kan jag skämtsamt säga till gruppjuristen att jag betvivlar att han är en riktig skåning då han talar illa om sitt eget folk.
 
Jag vet att Skåne är ett av Sveriges landskap och att Skåne har varit det sedan Roskildefreden på 1600-talet. Ändå kan jag som Skåning inte låta bli att le åt följande humor som målas upp i klippet här nedan. Längte leve Skåne! :-D
 
 
 
 


Dagens citat:

"Saker löser sig bäst för de som gör det bästa av hur saker löser sig."
(John Wooden)


Ha det så bra!
Skånska kramar
Jessie

I min ensamhet

Jag tycker om att dansa och att sjunga, men dessvärre är jag inte bra på något av dem. På gymnasiet var jag med i skolkören, och enda anledningen till att jag vågade sjunga var för att jag inbillade mig att min röst försvann i mängden. I våras och i somras funderade jag och älsklingen på att börja ta danslektioner. Det finns några "dansskolor" här i Köping, varav Tony Irvings Dance Academy är en av dem. Fast när jag började jobba och älsklingen började sina studier i Halmstad, var danslektionerna ett minne blott. I alla fall om vi ska göra det tillsammans.
 
Mina bristande dans- och sångtalanger hindrar emellertid inte mig från att ändå göra just detta - sjunga och dansa. Eller det är nog närmare sanningen att säga att jag ylar och försöker röra mig i takt till musik. Fast detta gör jag bara när jag är själv eller tror att ingen annan ser eller hör. Under tiden som jag dammsuger eller diskar är detta vanligt förekommande. Då ylar jag för full hals och vickar på rumpan för glatta livet. Dock finns detta tack och lov inte förevigat genom något klipp. Så roligt ska vi inte ha det. ;-)
 
Vad jag däremot tänkte dela med mig av är klipp från filmen Striptease, som inspirerade mig där jag satt i soffan att rusa upp och röra på kroppen. Fast det var kanske mest låtarnas förtjänst och inte filmen som sådan. ;-)
 
 
 
Vad brukar du göra när ingen annan ser eller hör? :-)


Dagens citat:

"Vissa lever i en drömvärld, andra möter verkligheten. Sedan finns det de som förvandlar den ena till den andra."
(Okänd)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Bokhyllerunda - Y

När jag först skulle skriva det här inlägget var jag på väg att skriva att jag inte har någon titel i bokhyllan som börjar på bokstaven Y. I och för sig stämmer det, eftersom den enda titel i vår ägo (vad jag kan minnas) som börjar på Y finns nedpackad i en låda. Den står alltså inte i bokhyllan. Men då vi trots allt äger den anser jag att den får vara med i min "bokhyllerunda".
 
 
Boken som är föremål för dagens bokhyllerunda-inlägg är Yxan. Eftersom jag redan har skrivit om den, kan du läsa vad jag tyckte om boken och vad den handlar om, här.


Dagens citat:

"Whatever comes out of your mouth is a meaningless waste of breath. An airborne toxic event."
(Armin Shimerman)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Äventyrets fjärde dag: På väg hem igen

På måndagen blev det att stiga upp tidigt eftersom mitt tåg skulle gå vid åtta på morgonen och det tar runt fyrtio minuter att ta sig från älsklingen till tågstationen. Jag minns inte om det började redan när vi var på väg eller när vi var framme på stationen men denna morgon kom det i alla fall snö i Halmstad. Flingorna var stora och kom tätt. Ungefär som när vi lämnade Malmö. Slutsats? Jag måste vara en snömagnet!
 
Resan mellan Halmstad och Göteborg gick bra. När jag kom till Göteborg passade jag på att ringa vår hyresvärd och få någon att komma hem till oss för att få ordning på temperaturen. Vår lägenhet är nämligen fruktansvärt kall (fast i skrivande stund funderar jag på om det inte har blivit lite bättre?). Vi har påtalat detta tidigare (ungefär en månad tidigare räknat från min hemresa från Halmstad) och då pratade den som var hos oss om att de skulle fixa sovrumsfönstret eftersom det drog från det. Inget hände och därför påminde jag hyresvärden om detta när jag ringde från Göteborg. Det, och att de gärna fick kolla om de andra fönstren i lägenheten också drar, då det som sagt är (var?) fruktansvärt kallt.
 
Ett gammalt och hederligt pågatåg!
 
Även resan mellan Göteborg och Köping gick bra. Det enda intressanta som hände var att när vi lämnade ena stationen, rusade ett barn med full kraft genom vagnarna för att få tag på tågvärden. När hon väl fått det skrek hon att tågföraren var tvungen att stanna tåget eftersom hon och hennes kompisar behövde gå av tåget. Tydligen var de på väg till skolan och hade missat att hoppa av tåget vid rätt station (den station vi precis lämnat). Eftersom vi aldrig stannade antar jag att de fick hoppa av vid nästa station och ta vändande tåg tillbaka.
 
Skönt att få komma hem var det i alla fall. :-)


Dagens citat:

"One life, live it!"
(Text på en t-shirt)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Vem kom först - filmen eller verkligheten?

Jag gör inte några som helst anspråk på den här bilden och jag vill påpeka att den inte är min. Men jag tyckte att den var så bedårande att jag ville dela med mig av den.
 
Bilden hittar man här: http://i.imgur.com/sBulA.jpg
 
Jag vet om att när de skulle teckna Lejonkungen tog de in riktiga djur i studion för att det skulle bli så verklighetstroget som möjligt. Kanske är denna bilden ett resultat av det? Fast surikaten ser ut att ha det riktigt trevligt och mysigt. Den ser inte lika rädd ut som Timon. Den konstnärliga friheten kanske? ;-)


Dagens citat:

"En knuten näve får ingenting, men en öppen alltid ger eller får."
(Okänd)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Årets lussebullar

Ända sedan det året då min mamma formade sina lussebullar till katter (det vill säga, hon gjorde riktiga lussekatter) har jag själv inte varit förtjust i att göra traditionella lussebullar. Jag gillar att forma dem till olika figurer!
 
Att göra katter känns som en självklarhet då vi har två lejon här hemma. Sedan vår familj utökades med vår grymtande kanin, började jag även göra kaniner. Eftersom älsklingen jobbade med grisar tidigare, tyckte jag att det var kul att göra lussegrisar. Lite passande så att säga. Det var dessa tre varianter som jag gjorde i år (precis som förra året), plus två små vanliga som jag fyllde med chokladsmulor. Något år gjorde jag även lussehundar.
 
Översta vänstra hörnet: Ondskefull vampyrkanin. Översta högra hörnet: Vanlig lussebulle. Nedersta vänstra hörnet: Misshandlad katt. Nedersta högra hörnet: Skrämd gris (jag vet, man ser inte trynet särskilt bra. Jag skulle ha gjort det plattare. Jag vet ...)
 
Eftersom älsklingen inte tycker om russin, har jag försökt göra bullarnas ögon och liknande med annat. I början använde jag hasselnötter, men under de senaste åren har det fått bli chokladbitar. Nackdelen med choklad är att det blir väldigt kladdigt och det tycks aldrig riktigt stelna när bullarna har varit i ugnen.
 
Efter årets chokladkladd började jag fundera på hur jag enklast formar ögon, morrhårr, etc. Min första tanke var att testa färgpasta, men jag vet inte hur det reagerar på att värmas i ugnen när bullarna gräddas. Alternativ två är att måla på färgen efter gräddning, men kommer färgen verkligen att stelna? Det tredje alternativet är att sätta dit chokladbitar efter gräddning, fast då är frågan hur bra dessa chokladbitar sitter? Har du några förslag på hur jag annars kan göra?
 
Tråkigt nog jäste inte bullarna upp ordentligt, så de smakade mest jäst. Dessvärre blir det så när man stressbakar. Får hoppas att jag har möjlighet att till nästa år ägna mer tid och kärlek åt lussebullarna.
 
Hur som helst, jag önskar dig en riktig God Jul och Gott Nytt År (om det inte blir fler inlägg innan nyår)!


Dagens citat:

"Min son, ha din lust i affärerna om dagen. Men gör blott sådana att vi får sova gott om natten."
(Tomas Mann)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Vårt andra spårningsförsök

I går gjorde jag och älsklingen ett nytt försök med hans spårninguppgift. På morgonen snöade det lite lätt, så vi trodde att det inte skulle bli några större problem. Dessvärre tilltog snöandet i styrka och när vi väl var framme vid skogen snöade det för fullt. Vi var dock tappra och gjorde ändå ett försök, men till sist fick vi trots allt ge upp.
 
 
Problemet var inte att vi inte hittade spår, för det fanns det massor av. Vårt problem bestod snarare i att spåren återigen snöade igen. Men vi klagar trots det inte. Det var skönt och trevligt att få komma ut lite. Och så hörde vi en hackspett! :-) Dessvärre hör man inte den i min inspelning (inte vad jag kan höra i alla fall). Däremot får du se lite hur det såg ut där jag och älsklingen pulsade fram. och så får du höra mig flåsa. Det här blev ju en riktig rysare! ;-)
 
 
Strax innan vi kom till bilen, bad jag älsklingen att ta bild på hur djup snön var. Nu var den i och för sig inte jättedjup och vi tog inte ens bilden där det var som djupast. Men det ger dig ändå en hint om vilken snömängd vi i Köping har. :-)
 
 


Dagens citat:

"Det är inte det vi läser utan det vi kommer ihåg som gör oss lärda."
(Okänd)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Lite ärlighet hade uppskattats!

Till skillnad från vad man kan tro utifrån mina inlägg, har jag slutat att bli arg på SJ. Äntligen, efter fyra år av konstant ilska mot denna tågjätte. Irriterad kan jag dock fortfarande bli. Det kan man antagligen aldrig komma ifrån. Egentligen är detta sorgligt - att jag inte längre blir arg. Det sorgliga ligger inte i att jag inte blir arg längre, utan i att jag faktiskt förväntar mig strul från SJ:s sida. Fast de ska ha lite beröm, för sedan jag började jobba i juni har det varit relativt lite strul. Faktiskt.
 
Fast vad jag hade tänkt ta upp i dagens inlägg är SJ:s agerande när det blir strul. De senaste två (snart två och ett halvt) åren har jag pendlat i princip dagligen med SJ. Innan dess åkte jag så ofta som varannan helg med dem. Under dessa fyra år har jag med andra ord upplevt en hel del. Speciellt strul. Vad jag tycker är lustigt är att de är snabba på att hänvisa till skyltning och utrop men enligt mig är deras utrop och skyltning många gånger värdelös.
 
 
Det är mer regel än undantag att tiden för tågets avgång hinner passera innan de ändrar tiden på skyltar eller talar om förseningen genom sina utrop. Flera gånger har jag varit med om att om tåget exempelvis ska avgå klockan 17.02, görs ett utrop först klockan 17.06 om att tåget beräknas avgå klockan 17.06. Efter ytterligare fem eller tio minuter händer samma sak. Att göra så är inte acceptabelt. Visst, deras tider är preliminära och kan komma att ändras. Det har jag respekt och förståelse för. Men att efter avgångstiden annonsera ut att tåget är försenat till tidpunkten för utannonseringen när det är uppenbart att tåget inte kommer komma till stationen den tiden är fel! Väldigt fel och väldigt fult. Är det konstigt att man blir arg eller irriterad?
 
Något annat som jag reagerar negativt på är att SJ helt plötsligt kan ta bort avgångar från tavlorna - utan att meddela resenärerna om detta! Även det är fult gjort. Jag skulle kunna acceptera att de tar bort avgångar om de i alla fall informerar resenärerna om att dessa tåg ställs in. När det var snökaos i Stockholm i början av december var SJ snabb med att ställa in flera avgångar utan att tala om detta för resenärerna. Plötsligt när vi stod och väntade dök ett tåg upp. Samtliga som stod på perrongen blev väldigt förvånade eftersom detta tåg inte fanns med på tavlan. Det var ett av de tågen som utan förvarning eller förklaring tagits bort.
 
Skärpning SJ!


Dagens citat:

"Du kan aldrig fly från ditt hjärta, så det är bättre att lyssna till vad det har att säga."
(Paulo Coelho)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Äventyrets tredje dag: Kallt strosande i Halmstad

Dagen efter dopet hade jag och älsklingen bestämt oss för att gå in till stan och besöka julmarknaden i Halmstad. Vad jag inte hade räknat med var att det skulle vara så fruktansvärt kallt! Och det utan snö! Fast jag får skylla mig själv att jag inte hade med mig en ordentlig (och varm) tröja. Följden blev att jag mest gnällde över kylan när vi gick omkring. Stackars älsklingen.
 
Jag tycker att det är mysigt med (jul)marknader, även om jag sällan köper något. Något köp blev det inte på Halmstads julmarknad, men vi hade i alla fall trevligt och passade på att besöka några butiker. De allra flesta hade öppet eftersom det var skyltsöndag.
 
Slottet i Halmstad.
 
På vägen tillbaka hem till älsklingens lägenhet besökte vi ett antikvariat vid Laholmsvägen (tror jag?). Nästan genast fastnade jag vid en foliantutgåva av Selma Lagerlöfs Nils Holgerssons underbara resa genom Sverige från 1931. Den var så fint välbevarad både på in- och utsidan. Hade det inte varit för att jag inte hade plats i väskorna, skulle jag ha köpt den. Den var så fin.
 
Vi passade på att äta efter antikvariatbesöket och när vi kom hem till älsklingen blev det att packa inför resan dagen efter. Plus att umgås med älsklingen förstås. :-)


Dagens citat:

"De dåliga nyheterna: tiden flyger iväg. De bra nyheterna: du är piloten."
(Michael Althsuler)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Eleven.se

OBS! DETTA ÄR ETT SPONSRAT INLÄGG!
 

I förra veckan fick jag ett mejl med frågan om jag skulle kunna tycka till om sidan Eleven.se. Innan jag gick med på något var jag tvungen att besöka sidan för att se om det var något för mig. Tidigare har jag fått erbjudande om att göra reklam för ett taxibolag, men eftersom jag själv avskyr att åka taxi och gör det i så liten utsträckning som möjligt, tackade jag nej. Om jag själv inte tycker om att åka taxi skulle det vara hyckleri av mig att då göra reklam för ett taxibolag. Kort och gott: Jag ville se om sidan Eleven.se var en sida vars innehåll är något som intresserar mig.
 
Eleven.se är en sida där man kan handla produkter inom kategorier som skönhet, hårvård och parfym. Jag ska erkänna att de flesta produkter är av den typ som jag inte själv kan använda på grund av min allergi, men efter att ha kikat runt lite på sidan tror jag ändå att det kan finnas vissa produkter som kan passa mig. De flesta av dessa finns under kategorin skönhet.
 
 
Det jag uppskattar med sidan är att den ändå är ganska "ren". Visst finns det en del som lockar till sig ens blick, men den är ändå fri från väldigt mycket reklam och annan rörlig layout som jag ibland kan tycka är jobbigt att se på. Jag blir mest störd när det är för mycket som händer. Jag tycker också att sidan faktiskt är lätt att hitta på. Man behöver inte leta i åratal innan man hittar "Kundtjänst" eller någon annan meny. Vissa hemsidor är också förtjusta i att ha dubbla menyer. Med det menar jag att i övre menyraden kan man välja bland deras produkter, och samtidigt kan man göra det på höger eller vänster sida också. H&M är en sådan sida. Det där tycker jag är fullkomligt onödigt. Det räcker väl att man har en meny? Eleven.se har endast en meny och det får de tummen upp för!
 
Jag vill gärna vara konstruktiv också och inte bara ösa en massa ros och om jag då måste anmärka på något så får det bli Eleven.se's förstasida. Jag skrev ovan att den var ganska "ren" och det är den i och för sig. Fast det är kanske lite väl mycket layout ändå längs högerkanten och till vänster om produktmenyn. Med det menar jag att det skulle kunna vara lite mindre layout så att sidan blir ännu mer "ren". Hänger du med i vad jag menar? Man måste inte ha femtioelva bilder med länkar hit och dit. Inte i mina ögon i alla fall. Jag föredrar mer stilrena sidor. Sidor som inte distraherar mig allt för mycket.
 
Nu vet jag inte riktigt vad det var jag skulle tycka till om. Jag kan inte säga något om Eleven.se's produkter eftersom jag aldrig har handlat från dem. Det enda jag kan säga är att jag blev lite nyfiken på deras utbud och kommer garanterat att kika lite närmare på det när tillfälle ges.


Dagens citat:

"Att uppskatta allt bra du redan har i ditt liv är grunden till rikedom."
(Eckhart Tolle)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Brave

Som du säkert kommer ihåg har jag en kärleksaffär med Josh Grobans (och Michael Boltons) musik. Jag kan helt enkelt inte få nog av Grobans och Boltons ljuva röster. De är otroligt behagliga att lyssna på och förutom det är texterna i deras låtar värda att uppmärksammas.

Jag prenumererar på Josh Grobans nyhetsbrev, så emellanåt får jag mejl med information om hans förehavanden. Ett av dessa mejl innehöll en länk där man kan höra hans nya singel (som ska ingå på hans nya skiva som släpps i februari! Jag längtar!). Herregud ... Är det egentligen tillåtet att göra så fantastiska låtar? Melodin! Och texten! Och rösten! Jag har lyssnat väääldigt många gånger på den här låten nu, och jag kan inte få nog! Tänk att få höra den här låten live ... *ser ut som Homer Simpson när han tänker på donuts*

 
 
 
Wake up, wake up the sun can not wait for long
Reach out, reach out before it fades away
You will find the warmth when you surrender
Smile into the fear and let it play

You wanna run away, run away
And you say that it can’t be so
You wanna look away, look away
But you stay cause it’s oh so close
When you stand up and hold down your pain
Do the things that I don’t understand
My reason to be brave!

Hold on, hold on so strong
Time just carries on
All that you thought is wrong is pure again
You can’t hide forever from the thunder
Look into the storm and feel the rain

You wanna run away, run away
And you say that it can’t be so
You wanna look away, look away
But you fear cause it’s oh so close
When you stand up and hold down your pain
Do the things what I don’t understand
The reason to be brave!

O-oh-oh-oh-oh
O-oh-oh-oh-oh
O-oh-oh-oh-oh

Go on, go on

You wanna run away, run away
And you say that it can’t be so
You wanna look away, look away
But you stay cause it’s oh so close
When you stand uṗ and hold down your pain
In the face of what I don’t understand
A reason to be brave!


Dagens citat:

"Varje gång du tvivlar på hur långt du kan gå, tänk på hur långt du har kommit."
(Okänd)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Helgens spårningsförsök

Nu i helgen var älsklingen hemma hos mig och djuren, vilket vi här hemma är glada för. På hans utbildning håller de på att lära sig att spåra djur och liknande och under julen har de en gruppuppgift där de ska hitta olika spår efter djur. Under helgen passade vi på att åka ut för att testa att spåra. Under flera dagar har det varit runt femton, arton minusgrader och det har dessutom kommit ny snö. Med andra ord räknade vi med att det skulle fortsätta att vara bra väderförhållanden för att spåra.
 
 
På lördagen snöade det en del och temperaturen hade krupit upp till strax under minusstrecket på termometern. Vi tog bilen till en skog strax norr om Köping och när vi kom fram ställde vi bilen för att påbörja vår vandring. Ganska snart hittade vi spår efter en älg, men denne älg hade tagit sig in bland svårgenomträngligt snår, så vi fick snällt fortsätta vidare. Nackdelen med den här skogen var att det var otroligt svårt att ta sig in. Men vi lyckades till slut! Fast på grund av att det snöade så pass mycket så att spåren snöade igen, fick vi till sist avbryta vårt spårningsförsök och hoppades på att det skulle bli bättre väder dagen efter.
 
 
På söndagen snöade det inte längre. *jubel* Fast nu var problemet att det var töväder. Temperaturen låg på runt två plusgrader och man såg hur snön sakta men säkert rann iväg ... Vi gjorde dock ett tappert försök, men till sist fick vi inse att det var lönlöst och åkte hem igen.
 
Våra egna spår i den töande snön.
 
Det var tråkigt att det inte blev något bra resultat från vårt spårningsförsök, men det var i alla fall trevligt att få komma ut en stund. Speciellt att få komma ut i skogen. Känns som om jag får för lite av den varan nuförtiden.


Dagens citat:

"Loneliness is about the scariest thing there is."
(David Boreanaz)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Äventyrets andra dag: Mot Malmö!

Den första december skulle min systerson döpas i Johanneskyrkan i Malmö. Av respekt för min syster och hennes familj kommer jag inte dela med mig av bilder från dopet. Därför får du nöja dig med andra bilder. Hur som helst, eftersom vi behövde vara i Malmö vid ett-tiden, var vi tvungna att ta tåget från Halmstad som gick vid elva. Jag är en person som hatar att stressa och därför ville jag gå upp vid åtta för att hinna göra mig i ordning. När vi var klara promenerade vi bort till tågstationen, men vi tog en trevlig omväg via stranden.
 
På stationen skulle vi ladda älsklingens resekort och upptäckte att det både fanns en kameraman och en reporter med mikrofon som smög omkring bland allt folk på stationen. Tydligen ska de bygga ett nytt resecentrum som binder ihop de båda bussterminalerna och tågstationen och av den anledningen hade de någon form av mindre festligheter med tal och liknande. Till slut blev det i alla fall dags att ta tåget till Malmö - ett tåg som var fullt av människor.
 
Johanneskyrkans baksida (fotografen är älsklingen)
 
Väl på plats i Malmö blev vi och mina föräldrar (som anlände samtidigt som vi i sin bil) insläppta i församlingshemmet där vi skulle ha "festligheterna" efteråt. Det var då jag fick träffa min systerson för första gången. Jösses, vad han är söt och charmig (trots att han först rynkade på näsan åt mig)! Jag blev fäst vid honom och tycker att det är tråkigt att vi bor så långt ifrån varandra. Hade gärna haft möjlighet att kunna träffa honom oftare. Och själva dopet var fint och gick bra. Jag deltog genom att bära korset när vi gick fram i procession och jag läste ur ett evangelium, och detta gjorde jag eftersom jag skulle bli hans fadder (det som tidigare hette gudmor/gudfar). Min systerson var väldigt duktig. Han var tyst och lugn när prästen skvätte vatten på min systersons huvud och när prästen sedan visade upp honom efteråt för de övriga gästerna.
 
När vi hade ätit och syrran och hennes sambo hade öppnat presenterna, träffade jag och älsklingen min bästa kompis en stund. Det slutade med att vi åkte till Emporia, där vi fikade på Ambrosia. Jag tog  varm choklad utan grädde och en chokladcroissant, men croissanten var en besvikelse. De var knappt fyllda med choklad! Bara ett tunt lager. Till och med dem man köper på ICA har mer fyllning. Jag måste verkligen lära mig att göra sådana själv ... Hur som haver, efteråt satt vi och snackade tills det blev dags att ta tåget tillbaka till Halmstad vid nio. När vi lämnade Emporia kom stora och rätt många snöflingor. Fram till dess var Malmö snöfritt.
 
En av hissarna inne på Emporia som jag blev fullkomligt fascinerad av.
 
 
 
Med tanke på vilken tid på dygnet det var trodde jag att det knappt skulle finnas några passagerare på tåget, men jag kunde inte ha mer fel. Tåget var smockfullt med folk! Lyckligtvis fick vi ganska snart var sin sittplats, jag och älsklingen. När vi kom fram till tågstationen i Halmstad blev det en promenad hem till älsklingen. Sedan tog vi det bara lugnt tills vi somnade i soffan. 


Dagens citat:

"Den som söker fel hittar inget annat."
(Okänd)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Fruktorigami. Eller något.

Vid något tillfälle när älsklingen var hemma överraskade han mig med följande konstverk:
 
 
Den var så fin! Han är påhittig min älskling.


Dagens citat:

"Ibland leder fel val oss till rätt plats."
(Okänd)


Ha det så bra!
Origamiramar
Jessie

Bokhyllerunda - X

Tyvärr har jag inte heller några böcker i min bokhylla som börjar på X, och i skrivande stund kan jag inte komma på någon titel som jag har läst som börjar på X. Därför blir även dagens bokhyllerunda-inlägg ofullständigt.
 

Har du några tips på något titel på X?


Dagens citat:

"Jag vet inte vart jag ska, men jag är på väg."
(Carl Sagan)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Dolda talanger

För ett tag sedan delade jag med mig av Yodas hemliga danstalang. I samma veva som jag hittade det klippet, snubblade jag över följande klipp:
 
 
 
Efter att ha sett detta, har jag en annan syn på herr Darth Vader. Inte kunde jag ana att han kunde dansa! Och hur han dansar sen.  


Dagens citat:

"I think it's great to do that before you go out and fail in the real world. That way you're not falling back on something. You're falling... well, forward."
(Charisma Carpenter)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Smör på kroppen

Vad gäller skönhets- och de allra flesta kroppsprodukter har jag oftast ingen aning om när och varför jag ska använda vad. Det är en liten bieffekt från när jag fick konstaterat att jag är allergisk mot parfym och kosmetika. Jag har alltså inte brytt mig om att sätta mig in i eller intressera mig för sådant när jag ändå inte hade möjligheten att kunna använda vissa produkter.
 
Något som jag emellertid har hört mycket om är "body butter" och under en tid har jag velat testa det. Därför passade jag på att köpa tre stycken när ICA Maxi här i Köping sålde ut ett märke för ungefär halva priset. De som fick följa med mig hem blev kiwi/lime, vanilla/orchid och raspberry/shea.
 
 
Hittills har jag bara testat att smörja in händer samt ben och armhålor efter rakning med kiwi/lime. I vanliga fall brukar jag använda lotion till benen och armhålorna, och i jämförelse med lotion tyckte jag att den här body buttern var lite mindre kladdig. Och den doftar väldigt gott. Har ännu inte hunnit testa den på händerna så många gånger, men eftersom mina händer blir lätt torra nu på vintern kommer jag garanterat använda det många gånger.
 
Brukar du använda body butter? Hur gör du (det vill säga vilka kroppsdelar smörjer du in och när gör du det)?
 


Dagens citat:

"I have had a really bad day, okay? If you have information worth hearing, then I am grateful for it. If you're gonna crack jokes, then I'm gonna pull out your ribcage and wear it as a hat."
(Sarah Michelle Gellar)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Paraply är rena rama skräpet

Till en början trodde jag att det berodde på mig. Att jag antingen gjorde något fel eller att jag helt enkelt hade otur med hopfällbara paraplyer. Jag och älsklingen hade köpt var sitt litet hopfällbart paraply på Coop Forum i Strängnäs och ganska snart efter köpet fick jag möjlighet att testköra detta paraply när jag skulle gå till tåget (Läggesta) för att ta mig till skolan. Vindpusten var ungefär som en liten utandning men det räckte för att paraplyet skulle gå sönder. Likadant med paraply nummer två (också det litet och hopfällbart). Jag tycker att hopfällbara paraplyer som man kan ha i väskan är rätt praktiska i jämförelse med de stora promenadparaplyerna. Speciellt när man ska åka tåg.
 
Vårt fina promenadparaply.
 
Den 5 juni i år bekräftades dock i en av Metros artiklar att de hopfällbara paraplyerna göra av "ett riktigt skitmaterial". Metros journalist hade intervjuat Sveriges ende paraplyfabrikör som berättade att eftersom folk efterlyser lättare och lättare paraplyer görs dessa små av aluminium - som enligt honom är skitmaterial. Därför råder han en att köpa ordentliga promenadparaplyer istället.
 
Det är tråkigt att de små paraplyerna inte görs av bättre material eftersom de som sagt är mer praktiska att ha med sig. Lite mindre att släpa på så att säga. Man kan hoppas att det blir ändring på det i framtiden - att de kommer på ett sätt att tillverka små paraplyer i bra material.


Dagens citat:

"Vissa människor känner regnet, andra blir bara blöta."
(Bob Marley)


Ha det så bra!
Paraplykramar
Jessie

Som Zlatan fast bättre (Niclas Christoffer)

Flytten till Malmö skulle bli en nystart för Simons familj. Istället blir det en kamp för Simons liv. Simon - en kille som gör vad som helst för att bli den bäste fotbollsspelaren i världen.
 
Att läsa Niclas Christoffers debutroman Som Zlatan fast bättre var som att delvis läsa om mig och mina tankar och känslor. För kände igen mig i Simons känslor, det gjorde jag. Att se en överviktig person i spegeln, trots att så inte är fallet. Att känna äckel efter att man har ätit. Att hitta på sätt för att skringra den bitande hungern.
 
 
Lyckligtvis gick det inte lika långt för mig som för Simon och det är jag glad för. Jag lyckades inse i tid vad jag höll på med. För om man ska bli frisk måste man själv vilja ha hjälp. Men att komma till den punkten är tufft och det tycker jag att Niclas Christoffer lyckas beskriva väl. Ett stort plus är också att han låter en kille vara huvudperson, för oftast tänker man på ätstörning som en tjejsjukdom. Men så är det inte. Vem som helst kan bli drabbad. Det är starkt av Christoffer att ta upp det här ämnet, framför allt då han själv har varit i Simons situation.
 
Som Zlatan fast bättre är en bok som jag anser att alla borde läsa. I slutet delar Christoffer med sig av länken till Riksföreningen Anorexi/Bulimi-Kontakt, som även jag tycker är viktig att sprida:
 
www.abkontakt.se
 
(Kan upplysa dig om att min klocka inte längre är försvunnen! Jag hittade den i ett av facken till min ena resväska, vilket är skumt eftersom jag faktiskt kollade överallt när jag frenetiskt letade efter klockan. Men huvudsaken är att den är där den hör hemma - hos mig!)


Dagens citat:

"It's agony. Complete, excruciating agony. It's like your heart has been ripped out of your chest and stomped on, and you can't breathe... you don't want to eat... you can't function. It's the most intense pain that you'll ever feel, and the worst part is, there's no way to relieve it. It's unyielding, merciless torture, and you *know* that it's yours for life."
(James Van Der Beek describing heartbreak)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Första (och andra!) mejlfrågan avklarad

Den 26 november skickade jag i väg svaret på den första mejlfrågan som jag blev tilldelad. Eller, den var uppdelad i fyra delfrågor. Dock blev det inte så mycket att redogöra för vad lagtexten sade. Som svar på de två första delfrågorna hänvisade jag till hyresnämndens hemsida eftersom svaren fanns att läsa där. Vad gäller de andra två delfrågorna hänvisade jag att mejlskrivaren skulle ta kontakt med advokater och jurister eftersom mejlskrivaren ville ha råd. Vi på hyresnämnden får inte ge råd eller uttala oss i enskilda fall/ärenden eftersom vi är en dömande verksamhet och ska därför vara opartiska. Annars kommer farbror eller tant JO och smäller oss på fingrarna. Enda gången vi får "uttala" oss är när det ska fattas beslut.
 
Nej, jag skickade inte från hotmail, utan min arbetsmejl.
 
Frågan/frågorna var ändå lite av en utmaning och jag såg fram emot nästa.    Ja, jag såg eftersom jag i fredags skickade i väg svaret på min andra mejlfråga. Man lär sig själv väldigt mycket genom att besvara den här typen av mejl. Får se vilken utmaning min tredje fråga blir.


Dagens citat:

"Vänta inte på speciella tillfällen. Fånga de vanliga stunderna och gör dem extraordinära."
(Orison Swett Marden)


Ha det så bra!
Mejliga kramar
Jessie

En tidig julklapp från älsklingen

Veckan innan vi åkte ned till dopet i Malmö, var älsklingen hemma hos mig och djuren i några dagar. Under en av dessa dagar besökte vi bokbinderiet här i Köping. Till min förtjusning hade de nya saker och främst "nya" böcker - böcker med den typ av ryggar som jag är förtjust i. Jag själv lyckades hålla mig från att köpa ett gäng böcker. Däremot fick jag en tidig julklapp från älsklingen och sådant tackar man inte nej till.
 
 
Greven av Montecristo i tre band från 1935! Och de är i väldigt fint skick för att vara så gamla. Älsklingen vet verkligen vad jag vill ha.   Så snart jag har möjlighet ska jag läsa dem. Fast dessa kommer jag inte ta med mig i väskan till jobbet. Jag är för rädd om dem för att våga chansa och riskera att de förstörs. På tåget får jag alltså läsa andra böcker.


Dagens citat:

"Kom ihåg: Någon annan är lycklig med mindre än vad du har."
(Okänd)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Feedback på det man skriver

 
 


Dagens citat:

"And remember, you're still young enough to fall in and out of love a few more times before you get it right."
(Harve Presnell)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Äventyrets första dag: Mot Halmstad!

Eftersom jag fortfarande inte får igång datorns bluetooth, blir det inga bilder eller filmklipp från min resa. Därför får du nöja dig med andra bilder istället.
 
På onsdagen, den 28 november, kom det inledande snöfallet i Köping som sedan fortsatte en smula under torsdagen och natten till fredagen. När jag skulle åka till Halmstad på fredagen (hade tagit semester på fredagen och måndagen) låg det alltså ett tunt snötäcke på marken. Med andra ord var det halt på vissa ställen.
 
Eftersom min svärmor, som skulle passa djuren under helgen, skulle in till stan passade jag på att visa henne vägen när jag skulle till tåget på fredagsförmiddagen. Vår promenad tog lite längre tid än vad jag hade räknat med, så när det var omkring tio minuter kvar tills tåget till Göteborg skulle gå fick jag öka takten. Ganska rejält. I samma stund som jag kom till perrongen - andfådd och trött - anlände tåget. Snacka om tur!
 
Stranden som älsklingen bor granne med.
 
I Göteborg skulle jag byta till ett Öresundståg (var länge sedan jag åkte Öresundståg, så jag blev med andra ord förvånad när jag upptäckte att de har bytt ut den kvinnliga datoriserade stationsutroparrösten mot en manlig!) som skulle ta mig till Halmstad. Som vanligt när jag ska åka med ett tåg, ville jag kolla från vilket spår tåget skulle avgå. Fast det var lättare sagt än gjort! Gud, vad det är svårt att hitta på Göteborg C! Jag sprang fram och tillbaka som en galning och långt om länge hittade jag både tavlan och SJ Lounge, där jag satt en liten stund och värmde mig. När klockan närmade sig avgång gick jag till spåret. Jag kollade både en och två gånger på biljetten för att försäkra mig om att det var rätt tåg. Fast när jag väl hade satt mig blev jag med ens osäker eftersom det stod ett annat tåg på spåret bredvid - vars änddestination var Halmstad! Nervöst frågade jag min tåggranne - som lät mig sitta vid fönstret eftersom han "bara" skulle till Varberg - om det var rätt tåg som jag satt på, vilket kan trodde att det var. Sedan satt vi och pratade en stund innan han ägnade sig åt sin bok. Det visade sig att han ursprungligen är ifrån Eskilstuna, så han kände till både Köping och Åker. Och jag själv känner ju till Eskilstuna. :-)
 
Till slut var jag i alla fall framme och på Halmstad C stod älsklingen och väntade. Först bar det av till hans lägenhet, och sedan gick vi till Kårens after work. Där blev det mat (nachotallrik) och sedan musikquiz. Musikquizen var riktigt rolig, men också klurig och emellanåt frustrerande. Antingen kunde jag artisten eller låten och ibland kunde jag inte placera vare sig artisten eller låtnamnet men jag kände verkligen igen låten! Så snart quizen var över gick vi tillbaka till älsklingens lägenhet och gjorde oss i ordning inför lördagen. Och hade det mysigt så klart. :-)


Dagens citat:

"Livet är inte ett problem som skall lösas, utan en verklighet som skall upplevas."
(Sören Kierkegaard)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Så himla typiskt!

Några månader innan vi gifte oss, besökte jag och älsklingen Rättviks marknad. I ett av stånden såldes klockor och eftersom jag var på jakt efter en ny klocka, tittade vi bland deras sortiment. Bland alla klockor fann jag en liten och söt som jag blev förälskad i. Den lilla urtavlan var mörkblå och remmarna svarta. Eftersom jag inte tänkte ha mobilen igång under bröllopsresan i Rom var armbandsuret perfekt att ha.
 
Någon gång under hösten därefter lyckades jag dock tappa remmarna då dess stift lossnade. Jag hittade remmarna igen, men stiften var spårlöst försvunna. I ett försök att vara händig, köpte jag de minsta stift som Clas Ohlson kunde erbjuda och försökte sedan att få dit remmarna igen. Det var en omöjlighet då Clas Ohlsons minsta stift var för stora för min klocka. På grund av glömska dröjde det ungefär ett år innan jag tog mig i kragen och fixade nya stift hos Ur & Penn, vilket med andra ord var relativt nyligen.
 
 
Efter att ha fått hjälp hos Ur & Penn att få ihop klockan igen har jag burit och beundrat den varje dag. I alla fall tills jag skulle hem från Halmstad. Jag vet inte när. Jag vet inte hur. Jag vet inte var. Men någonstans mellan Halmstad och Köping lyckades jag tappa min fina klocka. Då jag inte tänkte på det, upptäckte jag klockans frånvaro först några timmar efter att jag kommit hem. Min sena reaktion försvårar därmed återfinnandet. Klockan kan ha ramlat av var som helst!
 
På kvällen gjorde jag en förlustanmälan hos Öresundstågens och SJ:s hittegodsavdelningar, så nu hoppas jag på att min fina klocka blir återfunnen. Dock fick jag meddelande från SJ:s hittegodsavdelning att de inte har hittat klockan. Måste därför göra en ny förlustanmälan om någon vecka eftersom det kan ta upp till två veckor innan de får allt hittegods. Om den nu inte blir återfunnen är det i och för sig inte hela världen, för det är trots allt bara en klocka. Inte en levande varelse av kött och blod. Men förlusten gjorde mig ledsen och det beror på att jag verkligen tyckte om klockan.
 
Det finns nog ingen som är klumpigare än jag.


Dagens citat:

"I'm gonna do what any man would do about it: somethin' damn manly."
(Nicholas Brendon)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Tillbaka i Köping

I går på eftermiddagen kom jag hem till djuren i Köping igen efter mitt lilla äventyr i Halmstad och Malmö. Jag hade tänkt att lägga upp några bilder och eventuellt ett litet klipp (urdålig kvalitet dock eftersom dessa små skapelser härstammar från min mobiltelefon - som inte är en smart telefon. Inte för fem öre. Den kan inte ens stava till kanin.) men bluetoothen till datorn vägrar att fungera. Rättare sagt fick jag inte igång någon av anslutningarna till våra båda stationära datorer (den ena använder jag mycket sällan nu när älsklingen är i Halmstad och härjar). Med andra ord får du vänta på att få se vad jag lyckades få till, tills jag har klurat ut hur jag ska göra för att få saker och ting att fungera. Men precis som du vet sedan tidigare går inte jag och elektronik ihop. Inte alls.
 
 
Stranden i Halmstad som älsklingen bor granne med. Det var rätt länge sedan jag var på en "riktig" strand! Lycka för en vattenbög som mig. :-)
 
 
I korthet kan jag dock säga att det var skönt att få komma hemifrån ett litet tag och dopet i Malmö var fint. Min systerson var väldigt duktig. Han var lugn och tyst när prästen stänkte vatten på honom. :-) Och tänkt då att min systerson sov under hela dopet, fram tills prästen tog honom i sin famn. Då vaknade min systerson och av hans min att döma, visste han inte riktigt var han befann sig någonstans. På kvällen träffade vi min bästa kompis en liten stund. Vi åkte till köpcentrumet Emporia ute i Hyllie (stadsdelen där jag växte upp) där vi fikade och pratade om allt mellan himmel och jord. Det är väldigt trist att vi knappt träffas längre. :-(


Dagens citat:

"Milady, you'll find that with the exception of an honest day's work, there's no challenge I'm not prepared to face."
(David Boreanaz)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Att byta är inte fullt så enkelt

Varje gång jag ser Lägenhetsbyte.se's tv-reklam blir jag en smula irriterad. De får det nämligen att låta som att om man vill byta lägenhet är det bara att bli medlem (eller vad man nu blir) och om man hittar någon som vill byta lägenhet med en är saken löst! Men fullt så enkelt är det ju inte. När man väl hittar en lägenhet att byta till, måste varje hyresgäst i byteskedjan ha tillstånd från sin hyresvärd.
 
 
Jag vet att de inte kan ha med all information i tv-reklamen, men jag önskar att de hade varit lite tydligare med att de bara är en del av processen och att man måste be sin hyresvärd om lov. Fast om hyresvärden säger nej (vilket hyresvärden har rätt till då det är hyresvärden som äger fastigheten och därmed även lägenheten) till bytet innebär det inte att loppet är kört, för då har man möjlighet att kunna skicka in en ansökan till hyresnämnden och yrka att hyresnämnden ska godkänna bytet eftersom hyresvärden har sagt nej. Viktigt att tänka på är att ansökan bör innehålla följande:
  • uppgift om vem man vill byta med (namn, adress och personnummer)
  • uppgift om bytesägenheten
  • varför man vill byta
  • kopia av sitt hyresavtal
Om man som hyresgäst är med i Hyresgästföreningen, har man rätt till ett juridiskt ombud om en handläggning vid hyresnämnden skulle bli aktuellt.


Dagens citat:

"Jag skulle vilja tacka mina föräldrar - i synnerhet min pappa och min mamma."
(Greg Norman, golfspelare, håller tacktal efter turneringsseger 1983)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Satsradning

Fram till början av gymnasiet var jag en mästare på att satsrada. Om det hade funnits ett pris att vinna för bästa satsradaren (eller något), skulle jag utan tvekan ha vunnit detta pris. Men satsradningen fick min svensklärare på gymnasiet mig att sluta med någon gång under det första året. Sedan dess har jag varit ganska känslig mot satsradningar.
 
På sidan 64 i Handbok i svenska ger Gösta Åberg följande definition av satsradning:
 
"satser som presenteras den ena efter den andra utan bindeord som och eller men och utan skiljetecken, eller med komma som enda skiljetecken. Satsradning betraktas i regel som ett grovt fel men förekommer ofta som ett litterärt grepp."
 
 
"... förekommer ofta som ett litterärt grepp." Med detta anser jag ändå inte att det är fritt fram att satsrada. För att medvetet kunna använda det som ett litterärt grepp, måste man behärska skrivandet. Dessvärre är det allt för många som satsradar omedvetna (precis som jag var tidigare) om att meningsbyggnaden är fel. Att man egentligen borde ha satt en punkt istället för komma. Jag själv använder inte satsradning som ett litterärt grepp (fast det händer även mig att en satsradning råkar slinka in då och då), utan föredrar att hellre sätta punkt eller använda bindestreck. Men smaken är som baken.
 
Gösta Åberg ger på sidan 89 följande exempel på satsradning som inte är okej:
 
Gustav III mördades på en operamaskerad år 1792, mördaren hette Anckarström.
(det ska definitivt vara punkt efter 1792!)
 

Ett annat exempel (på sidan 88-89):
 
Vi sålde huset, det fick vi dåligt betalt för, sedan flyttade vi till Lund.
(man kan åtgärda meningen på olika sätt, bl.a. "Vi sålde huset, och det fick vi dåligt betalt för. Sedan flyttade vi till Lund.")
 

På sidan 109 säger Åberg följande: "Om meningen innehåller mer än en sats, bör de ingående satserna förbindas med varandra på något sätt. Det vanligaste är att det sker med hjälp av en samordnande konjunktion (och och men), men det kan också göras på många andra sätt ..."
 
Jag kunde inte ha sagt det bättre själv! Våga säga nej till satsradning!


Dagens citat:

"Do you remember when you were ten and your Mom wouldn't get you that candy bar that you really, really wanted? Didn't you ever just... swipe it?"
(Michelle Williams)


Ha det så bra!
Satsradiga kramar
Jessie

Måluppdatering: November

Under november blev endast [geim] läst och det var för att jag skulle ha tid att ägna mig åt de andra målen. Dock har varken tiden eller orken räckt till.
 
 
Jag lyckades påbörja romanprojektet, men några 50 000 ord blev det inte skrivet. Hur många ord som blev skrivna vet jag inte eftersom jag i dag är i Malmö på min systersons dop. Men så snart jag har tagit reda på antalet skrivna ord som blev till under november kommer jag göra en uppdatering om det. Och trots att jag redan nu vet att jag har misslyckats med det målet, var det ändå bra att jag hade det som mål för det blev  i alla fall lite skrivet. Tror inte att det annars skulle ha blivit det.
 
Nu är det bara en månad kvar. Får se hur många av mina resterande mål som jag kommer lyckas nå. Fortsättning följer!


Dagens citat:

"Pengar under bordet går märkligt nog sällan till mannen på golvet."
(Otto Ludwig)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

RSS 2.0

PersonligtToppblogg.se

Personligt
webbhotell
Blogglista.se
Free Pencil 2 Cursors at www.totallyfreecursors.com


Jessicas grotta
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!