Welcome to the halsduksvärld

I födelsedagspresent gav svärmor mig en söt halsduk. Fram till dess hade jag aldrig använt halsduk och det var egentligen inga problem för mig, eftersom man lär sig att hantera kylan ändå. Man vänjer sig.
 
Trots att jag har använt halsduken i knappt en månad nu, vet jag redan att jag kommer ha svårt att återgå till en tillvaro utan halsduk. Den kom väl till pass nu när det blev fruktansvärt kallt och att sätta på mig halsduken varje gång jag ska ut har blivit en rutin. Nåja, nu när det har varit plusgrader vissa dagar har jag hoppat över att ta på mig den.
 
 
Det är ungefär likadant som när jag började använda mössa på gymnasiet. Mössa hade jag slutat med på mellanstadiet (har jag för mig) eftersom det ansågs vara töntigt att ha på sig mössa. När jag började på gymnasiet fick jag i alla fall tänka om eftersom det blev alldeles för kallt att cykla till och från skolan utan mössa. Sedan dess klarar jag mig inte utan den.
 
Det är lustigt, det där med vanor. Håller du inte med?
 
Jag önskar dig ett riktigt Gott Slut på det gamla året och ett riktigt Gott Nytt År!


Dagens citat:

"Problemet är inte att det finns problem. Problemet är att förvänta sig annat och tro att det är ett problem att ha problem."
(Theodore Rubin)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Överskattad jullåt

Till skillnad från andra år har jag det här året inte lyssnat på särskilt mycket julmusik. Fick heller aldrig någon riktig julkänsla. Fast min brist på julkänsla är inte anledningen till det som jag kommer skriva nu, även om jag förmodligen kommer låta som en julhatare eller liknande.
 
En tomteluva som jag och älsklingen såg på Jysk i Strängnäs något år. Ångrar att jag inte köpte den, för gud vad jag vill ha den! Finns det något sötare?
 
Precis som med allting finns det saker man tycker om och saker som man tycker mindre om. Bland de jullåtar som finns har jag en del favoriter, men det finns även låtar som jag helst skippar. En av dessa jullåtar (som jag inte är så förtjust i) är Triads Tänd ett ljus. Jag vet att den har ett fint budskap och egentligen är det en fin låt. Tidigare har jag själv tyckt om den. Dock tycker jag att den på senare år har spelats alldeles för mycket. Jag har helt enkelt hört på den för mycket. Bortsett från det är det inget fel på låten.
 
Finns det någon jullåt som du inte tycker om och i så fall, varför?


Dagens citat:

"En pessimist ser svårigheter i varje möjlighet. En optimist ser möjligheter i varje svårighet."
(Winston Churchill)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Vive la Skåne!

Under en period på gymnasiet var jag lite av en Skåne-patriot. Det hela började dock som ett skämt, men slutade i ett ... tja, mindre allvar kan man säga. Jag är inte sådan längre, även om jag fortfarande kan skoja om det. Exempelvis på jobbet, när min skånske arbetskamrat pratar om att han nu fattar var uttrycket "dryga skåningar" bottnar i (att han nu fattar att det stämmer). Då kan jag skämtsamt säga till gruppjuristen att jag betvivlar att han är en riktig skåning då han talar illa om sitt eget folk.
 
Jag vet att Skåne är ett av Sveriges landskap och att Skåne har varit det sedan Roskildefreden på 1600-talet. Ändå kan jag som Skåning inte låta bli att le åt följande humor som målas upp i klippet här nedan. Längte leve Skåne! :-D
 
 
 
 


Dagens citat:

"Saker löser sig bäst för de som gör det bästa av hur saker löser sig."
(John Wooden)


Ha det så bra!
Skånska kramar
Jessie