Äventyrets fjärde dag: På väg hem igen

På måndagen blev det att stiga upp tidigt eftersom mitt tåg skulle gå vid åtta på morgonen och det tar runt fyrtio minuter att ta sig från älsklingen till tågstationen. Jag minns inte om det började redan när vi var på väg eller när vi var framme på stationen men denna morgon kom det i alla fall snö i Halmstad. Flingorna var stora och kom tätt. Ungefär som när vi lämnade Malmö. Slutsats? Jag måste vara en snömagnet!
 
Resan mellan Halmstad och Göteborg gick bra. När jag kom till Göteborg passade jag på att ringa vår hyresvärd och få någon att komma hem till oss för att få ordning på temperaturen. Vår lägenhet är nämligen fruktansvärt kall (fast i skrivande stund funderar jag på om det inte har blivit lite bättre?). Vi har påtalat detta tidigare (ungefär en månad tidigare räknat från min hemresa från Halmstad) och då pratade den som var hos oss om att de skulle fixa sovrumsfönstret eftersom det drog från det. Inget hände och därför påminde jag hyresvärden om detta när jag ringde från Göteborg. Det, och att de gärna fick kolla om de andra fönstren i lägenheten också drar, då det som sagt är (var?) fruktansvärt kallt.
 
Ett gammalt och hederligt pågatåg!
 
Även resan mellan Göteborg och Köping gick bra. Det enda intressanta som hände var att när vi lämnade ena stationen, rusade ett barn med full kraft genom vagnarna för att få tag på tågvärden. När hon väl fått det skrek hon att tågföraren var tvungen att stanna tåget eftersom hon och hennes kompisar behövde gå av tåget. Tydligen var de på väg till skolan och hade missat att hoppa av tåget vid rätt station (den station vi precis lämnat). Eftersom vi aldrig stannade antar jag att de fick hoppa av vid nästa station och ta vändande tåg tillbaka.
 
Skönt att få komma hem var det i alla fall. :-)


Dagens citat:

"One life, live it!"
(Text på en t-shirt)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie