Helgens spårningsförsök

Nu i helgen var älsklingen hemma hos mig och djuren, vilket vi här hemma är glada för. På hans utbildning håller de på att lära sig att spåra djur och liknande och under julen har de en gruppuppgift där de ska hitta olika spår efter djur. Under helgen passade vi på att åka ut för att testa att spåra. Under flera dagar har det varit runt femton, arton minusgrader och det har dessutom kommit ny snö. Med andra ord räknade vi med att det skulle fortsätta att vara bra väderförhållanden för att spåra.
 
 
På lördagen snöade det en del och temperaturen hade krupit upp till strax under minusstrecket på termometern. Vi tog bilen till en skog strax norr om Köping och när vi kom fram ställde vi bilen för att påbörja vår vandring. Ganska snart hittade vi spår efter en älg, men denne älg hade tagit sig in bland svårgenomträngligt snår, så vi fick snällt fortsätta vidare. Nackdelen med den här skogen var att det var otroligt svårt att ta sig in. Men vi lyckades till slut! Fast på grund av att det snöade så pass mycket så att spåren snöade igen, fick vi till sist avbryta vårt spårningsförsök och hoppades på att det skulle bli bättre väder dagen efter.
 
 
På söndagen snöade det inte längre. *jubel* Fast nu var problemet att det var töväder. Temperaturen låg på runt två plusgrader och man såg hur snön sakta men säkert rann iväg ... Vi gjorde dock ett tappert försök, men till sist fick vi inse att det var lönlöst och åkte hem igen.
 
Våra egna spår i den töande snön.
 
Det var tråkigt att det inte blev något bra resultat från vårt spårningsförsök, men det var i alla fall trevligt att få komma ut en stund. Speciellt att få komma ut i skogen. Känns som om jag får för lite av den varan nuförtiden.


Dagens citat:

"Loneliness is about the scariest thing there is."
(David Boreanaz)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie