Paraply är rena rama skräpet

Till en början trodde jag att det berodde på mig. Att jag antingen gjorde något fel eller att jag helt enkelt hade otur med hopfällbara paraplyer. Jag och älsklingen hade köpt var sitt litet hopfällbart paraply på Coop Forum i Strängnäs och ganska snart efter köpet fick jag möjlighet att testköra detta paraply när jag skulle gå till tåget (Läggesta) för att ta mig till skolan. Vindpusten var ungefär som en liten utandning men det räckte för att paraplyet skulle gå sönder. Likadant med paraply nummer två (också det litet och hopfällbart). Jag tycker att hopfällbara paraplyer som man kan ha i väskan är rätt praktiska i jämförelse med de stora promenadparaplyerna. Speciellt när man ska åka tåg.
 
Vårt fina promenadparaply.
 
Den 5 juni i år bekräftades dock i en av Metros artiklar att de hopfällbara paraplyerna göra av "ett riktigt skitmaterial". Metros journalist hade intervjuat Sveriges ende paraplyfabrikör som berättade att eftersom folk efterlyser lättare och lättare paraplyer görs dessa små av aluminium - som enligt honom är skitmaterial. Därför råder han en att köpa ordentliga promenadparaplyer istället.
 
Det är tråkigt att de små paraplyerna inte görs av bättre material eftersom de som sagt är mer praktiska att ha med sig. Lite mindre att släpa på så att säga. Man kan hoppas att det blir ändring på det i framtiden - att de kommer på ett sätt att tillverka små paraplyer i bra material.


Dagens citat:

"Vissa människor känner regnet, andra blir bara blöta."
(Bob Marley)


Ha det så bra!
Paraplykramar
Jessie