Dagen då oskiljaktigheten började

Jag tror att det var vår andra lektionsdag i ettan på gymnasiet (uppropsdagen är således inte inräknad eftersom det var innan man började ha lektioner på uppropsdagen). Vad vår samhällslektion som vi hade på morgonen handlade om minns jag inte. Däremot kommer jag ihåg att jag var arg på vår lärare i samhällskunskap (som sedan även var vår lärare i arbetssätt och lärande, historia, internationella relationer och livskunskap) därför att jag tyckte att hon varit spydig mot mig i början av lektionen. Jag minns också att jag satt bredvid en kille som trodde att han var störst bäst och vackrast (av den anledningen blev jag lite skadeglad när jag senare under en mattelektion gav honom svar på tal). Sedan kommer jag tydligt ihåg att jag lade märke till en tjej som fick ordet någon gång under lektionen. Varför jag reagerade är inget som jag kan svara på, utan det bara blev så. Det var något med henne som fångade min uppmärksamhet.


Gymnasieskolan där jag tillbringade mina två sista år på gymnasiet.

Dagen rullade på och jag hängde ihop med en tjej i klassen som jag hade fått kontakt med på mattelektionen dagen innan. Dock tyckte jag att hon var lite tråkig eftersom hon ville tillbringa varje rast uppe på fjärde våningen, vilket var högst upp i byggnaden (jösses vad mördande de trapporna var ...). Där ville hon sitta utanför ett klassrum och vänta på sin kusin. Problemet var bara att det var inte alltid som hennes kusin hann gå på rast innan vi var tvungna att gå tillbaka. När jag dessutom föreslog att vi kanske kunde försöka umgås med de andra i klassen, verkade hon inte vara intresserad av det.

Inför datorkunskapen hade klassen blivit uppdelad i två grupper (övre halvan av klasslistan samt nedre halvan av klasslistan) och innebar att de som tillhörde övre delen av klasslistan skulle ha datorkunskap under hösten och de som fanns på nedre delen av klasslistan skulle ha det under våren. Eftersom jag och den tjejen jag umgicks med skulle ha datorkunskap under våren, hade vi håltimma under den lektionstiden under hösten. Den här dagen (fortfarande andra lektionsdagen) tillbringade vi vår håltimma i Pildammsparken i Malmö och kom tillbaka till skolan lagom tills nästa lektion började.


Pildammsparken i Malmö.


På bänken utanför lektionssalen satt tjejen som fångat min uppmärksamhet under morgonens samhällslektion. Jag och den andra tjejen satte oss bredvid henne och när hon hälsade på oss, hälsade jag tillbaka. Vi pratade en del där vi satt på bänken. Strax innan lektionen började, gick tjejen jag umgåtts med eftersom hon hade tid hos läkaren. Sedan blev vi insläppta av läraren (som var densamma som vi haft på morgonens samhällslektion) och jag satte mig på en bänk. Till min förvånade glädje satte sig den andra tjejen (hon från samhällslektionen) bredvid mig.

Det här var den dagen då vänskapen med vem som kom att bli min bästa vän inleddes. Inspiration för att skriva det här inlägget kom från ett av Katten Jones inlägg.


Dagens citat:

"Jag mår som bäst när jag är glad."
(Winona Ryder)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie
#1 - - Hanan:

och jag ångrar inte att jag satte mig där. Det är något av det bästa jag har gjort i mitt liv (och jag har inte gjort mycket bra).

Älskar dig <3