Ett trevligt första intryck

I går var det min första praktikdag på åklagarkammaren och man kan knappast påstå att den började illa. Vi fick följa med på studiebesök på häktet, något som verkligen fick en att fundera. Arrestrummen är ganska små och väldigt tråkiga. Häktesrummen är en aning större och det finns lite mer att göra, men jag skulle ändå inte vilja tillbringa min tid där. Det här häktet har inte alltför mycket att erbjuda "klienterna". Det finns ett litet utrymme som kallas för "promenaden" där "klienterna" får tillbringa tid. De med restriktioner har möjlighet att vika tvätt. Dessutom finns ett rum där de kan spela pingis och precis vid detta rum finns ett bibliotek. Och snacka om boksamling! De har fruktansvärt många böcker (alltså fler än vad vi har här hemma). Man blev alldeles salig av att befinna sig där. Dock är det fortfarande inte skäl nog för att jag skulle vilja vara häktad. Blev jag genom besöket avskräckt från att begå brott? Absolut (inte för att jag innan besöket hade tanke på att begå brott, men efter studiebesöket vill jag definitivt inte göra det)!


Mitt skrivbord i mitt arbetsrum.

Sedan fick vi en säkerhetsgenomgång (om nödutgångar, polislarm, återsamlingsplats etc.) och vi fick även nyckelbricka till dörrarna samt en praktikplan som innehöll mål för vår utbildning som vi ska få på praktiken och vad som är tänkt att vi ska göra. Det är ingen överdrift att säga att de verkligen tar seriöst på det här - vilket är väldigt bra! Om tingsrätten som jag var hos tidigare hade gjort samma sak hade säkert vistelsen där blivit ännu bättre. Resten av dagen bestod av ännu mer information samt att vi fick delta på deras APT-möte.

Med andra ord blev inget arbete utfört, vilket det heller aldrig brukar bli under första dagen. Jag ser fram emot min vistelse på åklagarkammaren och de arbetsuppgifter som väntar. Ska bli spännande att få komma gång med arbetet! Fast jag saknar tingsrätten och arbetet där ...


Dagens citat:

"So you just figured you'd come here, to the most hostile environment known to men, with no training of any kind, and see how it went? What was going through your head?"
(Sigourney Weaver i "Avatar")


Ha det så bra!
Kramar
Jessie