Förebild i fråga om miljöarbete

Jag är mäkta imponerad över "min" åklagarkammares miljöinsats. Det allra mesta sker elektroniskt, vilket innebär att de har avtalat med tingsrätten att de ska mejla dokument till varandra. Förutom dokument med känsliga uppgifter. Med andra ord skickas inte FUPar (förundersökningsprotokoll), domar etc. med vanlig snigelpost. Inga onödiga utskrifter eller kopior. Man skriver bara ut det som man behöver skriva ut. Till och med tingsrätten här gör det. De skriver inte ut några ersättningslappar till målsäganden och vittnen, utan det mejlar protokollföraren till receptionen (att de kommer för att begära ersättning) och sedan får personen (vittnet eller målsäganden) gå till receptionen. En enorm skillnad i jämförelse med min förra praktikplats, där pappersåtgången var gigantisk. Visserligen hade de pappersinsamling och det är bra, men det bästa är om man från början undviker att skriva ut sådant som inte behövs skrivas ut.

Datorer


Det är bra att fler och fler blir miljömedvetna. För att göra en insats för miljön krävs inga jätteuppoffringar eller flera timmars arbete. Små handlingar har också betydelse. Släcka lamporna när man lämnar ett rum som man inte ska vara i. Källsortera. Inte skriva ut mer än nödvändigt. Alla kan vi hjälpas åt och tillsammans gör vi skillnad.


Dagens citat:

"I think there is a world market for maybe five computers."
(Thomas Watson, IBMs styrelseordföranden 1943)


Ha det så bra!
Miljömedvetna kramar
Jessie
#1 - - Anonym:

Det är personer som resonerar likvärdigt med dig som är de dolda vardagshjältarna :)



På Karlskronahem där jag bor källsorterar vi inte. Vi har ca 7 (stora) soptunnor där det står Garbage. Känns lite omodernt faktiskt.