Kärlekens dag

Att säga det här i dag får mig att känna mig rätt cynisk. Men för mig är Alla hjärtans dag en väldigt kommersiell dag. Det är företagens dag då de tjänar på alla gåvor som vi köper till varandra (precis som julen). Hysterin att man i dag antingen ska vara i ett förhållande med någon eller i alla fall vara på en dejt får många som är singlar att känna sig misslyckade om de inte har något romantiskt inplanerat (been there, done that). En del blir deprimerade. Vissa får ångest som sin följeslagare, bara för att en dag har blivit utnämnd till Kärlekens dag.

Kärleksparet

Men samtidigt kan jag faktiskt se en positiv sida med Alla hjärtans dag (chockerande, eller hur?) och det är att om man nu är tillsammans med någon, har man chansen att uppvakta varandra lite extra. Visserligen kan man göra det när som helst och inte endast i dag. Fast det är kanske inte alltid som man tänker på det eller tar sig tid till det mitt i vardagsstressen. Att då vara medveten om att det finns en dag som fokuserar på kärleken, kan göra att man visar sin kärlek lite extra uppskattning.

Glasnalle

Fast om du inte är tillsammans med någon ska du inte bli ledsen för det. Absolut inte! Använd dagen till att visa din familj eller vänner uppskattning. Eller husdjur (om du har något eller några). De behöver också få veta att man tycker om dem. Varför inte skämma bort dig själv? Hur ofta brukar man göra det? Smile Oavsett hur du väljer att spendera dagen, hoppas jag att du har det trevligt. Och till alla blodgivare: i dag lyser "Globen" i Stockholm rött för att hylla oss! Hur trevligt är inte det? Biggrin


Dagens citat:

"Kärleken kan göra en människa tjugo kilo lättare."
(Okänd)


Ha det så bra!
Massor av kramar
Jessie