På egen hand

Det där med att ta eget ansvar är inte riktigt min starka sida. Visst går det om jag verkligen anstränger mig, men oftast behöver jag ha någon som talar om för mig vad jag ska göra och när jag ska göra det - i alla fall vad gäller studier (när det kommer till arbete är jag mycket mer självgående). Allra helst nu när man verkligen ser ljuset i tunneln. Snart är det slut.

Innan praktiken gjorde jag upp planer om att jag skulle plugga än det ena och än det andra, till skillnad från förra praktiken trots att jag även då hade gjort upp planer. Har jag förbättrat mig då jämfört med förra praktiken? Knappast. När jag kommer hem på kvällarna är jag oftast så seg att jag hellre tar det lugnt. Dock har jag arbetat lite på examensarbetet och i stort sett fått klart det jag hade planerat att få klart under februari och mars, fast det mesta av "februari-arbetet" gjorde jag klart under förra praktiken. Alltså är det inget att skryta om.


En rådman på förra praktiken tyckte att lagboken ser ut som en julgran. Kanske har han rätt.


Fast nu har jag bestämt mig för att verkligen göra upp en arbetsplan och se till att försöka följa den. Den ser ut som så att jag har skrivit upp i min kalender vad jag varje vecka ska arbeta med. Jag tror att jag kommer tjäna på att arbeta med samma kurs under en veckas tid. På så sätt blir det mer sammanhängande och inte lika "hoppigt" som om jag skulle ta engelskan ena dagen och ekonomi nästa (eller allt på samma dag). Nu gäller det bara att jag följer min egen plan. Fast med tanke på att jag har det nedskrivet och det faktum att jag gillar olika former av listor, borde det inte vara några problem. Den som lever får se.


Dagens citat:

"Ingenting är omöjligt för en man som inte behöver göra det själv."
(Earl Wilson)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie