Den nionde insikten (James Redfield)

Huvudpersonen (som aldrig får ett namn) blir kontaktad av en vän som han inte har hört av på flera år. När de träffas berättar vännen om ett mystiskt manuskript som har hittats i Peru och innehåller åtta insikter som den förutspår att människorna ska nå. Huvudpersonen blir nyfiken och flyger till Peru för att få veta mer om detta manuskript. Dock blir det mer komplicerat än att bara resa dit och få informationen serverad. Mäktiga människor gör vad de kan för att tysta ned denna upptäckt - även om det innebär att de måste mörda för att få sin vilja igenom.

Min förutfattade mening om att detta skulle bli en relativt enkel läsning, krossades ganska snart. Det här är långt ifrån en bok som man sitter och slöläser. För att förstå vad den handlar om krävs det koncentration från läsarens sida. Till en början hade jag svårt att riktigt ta till mig vad manuskriptets insikter innebar, men jag tror att jag till sist förstod. Lite i alla fall.


Bilden är hämtad härifrån.


Under mitt tredje och därmed sista gymnasieår hade vi filosofi A på schemat och jag lämnade varje lektion med fruktansvärd huvudvärk (bortsett från den jag redan har dagligen). Med det sagt kan du nog på egen hand räkna ut min inställning till filosofi. I mina ögon är det här en filosofisk berättelse. Minst sagt. Men trots det och mina åsikter om filosofi är James Redfields "Den nionde insikten" en intressant historia. Den utmanar ens sätt att tänka och det fanns en hel del som man kände igen från sitt eget liv. Jag märkte flera gånger att jag under läsningens gång satt och försökte lista ut hur mitt liv passade in i insikterna eller hur jag skulle kunna applicera insikterna på mitt eget liv.

Jag vet inte riktigt vad jag tycker om boken. På ett sätt var den intressant, men samtidigt längtade jag tills den var färdigläst så att jag kunde sätta tänderna i något annat. Efter lite efterforskning upptäckte jag att James Redfield även skrivit om tionde, elfte och tolfte insikterna (fast den tolfte verkar inte vara översatt till svenska). Dock kommer det dröja innan jag ger mig i kast med dem. Om jag över huvudtaget bestämmer mig för att göra det.


Dagens citat:

"Det ser ut som om vi har uppnått den gräns dit man kan komma med hjälp av datorer, även om man ska vara försiktig med sådana uttalanden, eftersom de tenderar att låta ganska dumma efter fem år."
(John von Neumann)

Ha det så bra!
Kramar
Jessie