Hallå, Köping!

Ja, då har man flyttat till lilla Köping. Smile Okej, flyttade gjorde vi redan den 7:e januari (om man bortser från att jag och mina föräldrar flyttade en del kartonger till den nya lägenheten under veckan) och var helt klara dagen därpå då jag och älsklingen hämtade hit de sista sakerna. Det blev en lång helg. Vi höll på hela lördagen med att flytta möbler och helt klara (efter att ha lämnat tillbaka den hyrda lastbilen och hämtat lite fler kartonger från den gamla lägenheten) var vi ungefär tjugo över tre på söndagsnatten/söndagsmorgonen. Under söndagen städade vi vår gamla lägenhet och när vi körde tillbaka till Köping klockan sju på kvällen var bilen fylld till bristningsgränsen. Det var med en smula sorg i hjärtat som jag lämnade vår gamla lägenhet.


Här i Sverige finns Köping om du, precis som jag, inte är ett geni när det kommer till Sveriges geografi.


Men nu är vi alltså här. Det är smått kaotiskt i vår lägenhet med lådor, påsar säckar - you name it! - överallt och lejonen ska givetvis klättra i och krafsa där de kommer åt. Fast det får vi överleva med tills vi har fått ordentlig ordning. Förhoppningsvis kommer inte lika många höja på ögonbrynen och se ut som frågetecken när jag berättar var jag bor, vilket de allra flesta utanför Mälardalen gjorde när jag nämnde (stackars) lilla Åker. Kanske för att Köping är större? Eller helt enkelt för att Köping fått vara med i ett tv-program (fast efter premiären av "The girl with the dragon tattoo" borde Åkers Styckebruk vara världskänt).




Vi får se hur bra vi trivs här. En fördel är att det tar hälften så lång tid att ta sig till tågstationen till fots nu. Yay! Biggrin Dock är jag tämligen besviken på Köpings Bostads AB (KBAB). Det finns nämligen en hel del som borde åtgärdas i lägenheten, men som de inte tänker göra något åt därför att de "inte höjer standarden på lägenheterna". Älsklingen har kontaktat Hyresgästföreningen och jag ska ta och kika i Hyreslagen (Jordabalken 12 kap.). Jag tänker nämligen inte acceptera det här! Stor tumme ned för KBAB (då räknar jag även in en hel del strul som har förekommit för att KBAB gjort fel, men att de inte tänker kompensera oss för det)! Mitt råd är alltså att man ska hålla sig undan för KBAB så långt det går. I alla fall som det ser ut nu.


En bild som visar lite närmre var Köping ligger. Klicka på bilden för att få bra storlek.


Ett spännande inslag med flytten är mitt tågresande. Det har nämligen ändrats markant och jag passerar helt nya stationer och åker igenom nytt landskap (när jag pendlar till och från skolan håller jag mig norr om Mälaren istället för söder om den, som jag gjorde tidigare). Det medför viss ängslan när jag ska ta mig hem från Stockholm då jag blir osäker på om tåget jag planerar att ta verkligen stannar i Köping. Tur att det ibland finns tågvärdar på perrongen som man kan fråga (ja, det finns även positiva saker med SJ). Dessutom ligger spåren jag ska ta nu på hela andra ställen på Stockholm C. Men jag kommer nog lära mig det här snart. Smile

Mycket att smälta med andra ord. Men jag brukar kunna anpassa mig ganska lätt.


Dagens citat:

"How can we fall asleep at night? When something's clearly wrong? When we could feed a starving world, with what we throw away. But all we serve are empty words, that always taste the same."
(Nickelback - When we stand together)

Ha det så bra!
Kramar
Jessie
#1 - - Hanan:

Åh vad jobbigt att de inte vill åtgärda det som är fel. Hoppas det är inget stort så att ni ändå kan bo kvar

#2 - - Cherry:

Har ni flyttat ännu längre bort ifrån mig? :O