Hur får jag tag på dem?

Bokjerka: Hur får du tag på dina böcker? Köper du eller lånar du dem? Finns det någon internetbokhandel som du anlitar oftare än andra? Kort sagt: beskriv hur du får tag på dina böcker som trängs i bokhyllan och som gör allt för att fånga ditt intresse.

När jag var yngre var biblioteket nästan ett andra hem för mig. Var och varannan helg släpade jag med mig (okej, kanske inte släpade eftersom de följde med ganska frivilligt) någon förälder dit för att kunna stilla mitt läsbegär. Senare erhöll jag de flesta böcker genom att mina föräldrar köpte dem via bokklubben som de var med i. Bokrean har också fått bidra till boksamlingen. På senare tid har jag dock mest fått böcker i gåva.


Vilken internetbokhandel som jag anlitar mest beror på vilken litteratur det gäller. Sammantaget är det väl Adlibris som varit min mest förtrogne vad gäller litteratur, men även CDON har lockat på mig en hel del. Både vad gäller skönlitteratur och kurslitteratur (fast mest den sköna litteraturen). Då det är dags att införskaffa kurslitteratur är det nuförtiden Lycknis och Adlibris som jag vänder mig till. Under senaste tiden har jag gjort en del bokinköp hos Bokus, men då ska det bara vara skönlitteratur. Om man gör misstaget att beställa kurslitteratur från Bokus får man räkna med en leveranstid på sisådär hundra år.


Dagens citat:

"Kvinnor kör bättre än män, för de slipper hålla ögonen på de kurvor som sitter bredvid dem."
(Markus M. Ronner)

Ha det så bra!
Kramar
Jessie
#1 - - Susanne:

Jag var precis som du, biblioteket var verkligen mitt andra hem när jag var yngre. Och är delvis det idag också, jag älskar att gå dig och bläddra i tidningar och läsa sånt jag inte brukar. För tillfället finns 9 lån på listan över utlånande böcker till mig. Allt från kurslitteratur till skönlitteratur. Tycker om tystnaden i biblioteket det kan ge mig energi och kraft att sitta där nån timme. Nu sitter jag gärna och pluggar också på nåt av universitetsbibliotekens i deras läsesalar, handels bibliotek eller kurs- och tidskriftsbiblioteket är favoriter. Gillar känslan av att alla gör samma sak som sitter där.

#2 - - Hanan:

Den här bokjerka verkar som en bra sida. Ska utforska den när jag har tid :)