Nougatkaka

Ugn
Sätt ugnen på 175°C.



Smöra och bröa en ugnsform.


Rör ihop 225 gram mjukt smör eller margarin, 8 dl havregryn, ½ dl sirap, 2 dl socker, 4 msk vetemjöl och 3 tsk bakpulver. Eftersom det skvätte så mycket när jag använde en vanlig elvisp, bytte jag till köksmaskinen - vilket rekommenderas att använda om man har en sådan.



Bred ut massan i ugnsformen. Grädda den sedan i ugnen cirka 15 minuter.



Hyvla 2 hg nougat och bred på/lägg ut medan kakan är varm. Ett tips är att hyvla på den breda sidan så att nougatskivorna blir så stora som möjligt - det gör det lättare att lägga ut nougaten på den varma kakan. Ställ sedan kakan kallt så att nougaten stelnar. Det räcker alltså inte med att låta den svalna. Skär den därefter i bitar och servera.


Mums! (Även om jag är kass på att ta bilder så att man tycker att det ser gott ut)


Dagens citat:

"Människor är som viner; med åren blir de dåliga surare och de goda bättre."
(Cicero)

Ha det så bra!
Kramar
Jessie