På upptäcktsfärd längs Stora gatan i Köping

I lördags när vi ändå var tvungen att rasta bilen (fram till april måste vi stå på en dygnsparkering och om man inte flyttar bilen en gång om dagen riskerar man att få böter) besökte vi en del av centrala Köping. Blev mest att vandra längs Stora gatan och i två köpcentrum som finns där.


En del av Stora gatan i Köping.

När det finns minst två köpcentra (även om de inte är så fasligt stora) inte så långt ifrån varandra, märker man verkligen att Köping är en ort som är större än Strängnäs. Det märker man i och för sig även när man är hemma och tittar ut genom fönstret. Det känns som om det nästan hela tiden är folk i rörelse här ute, även om det inte är att jämföra med exempelvis Malmö. Jag vet inte riktigt vad jag ska tycka om det. Under hela min uppväxt kände jag att jag inte riktigt trivdes att bo i stan, trots att det var i utkanten, och sedan jag flyttade ihop med älsklingen har jag vant mig mer och mer vid att bo "mitt ute i ingenstans". Jag trivs med det. Det är mysigt.


Baksidan (tror jag) av Stora gatan.

Det är en skillnad jämfört med Åkers sköna natur, vilket jag saknar. Fast älsklingen har sagt att det ska finnas en hel del natur här ute också. Gäller bara att ha tid att utforska. Och så vill man helst inte att det ska vara så förbaskat kallt. Det är inget roligt att springa runt ute (och med en kamera) när det är isande kallt. Under sådana omständigheter vill man hellre vara inne i värmen. Får alltså se när det blir tid (och värme) till att utforska naturen och andra delar av Köping. Men så snart det är gjort kommer jag att visa dig resultatet här. Om det är ett hot eller ett löfte, får du själv avgöra. Wink


Dagens citat:

"Datorer behöver i framtiden inte väga mer än 1.5 ton."
(Popular Mechanics, 1949)

Ha det så bra!
Upptäckande kramar
Jessie