Dags för en utmaning

Hos Undrentide fick jag nys om Catahyas Antologiråds novelltävling på temat magi och teknik. Reglerna är följande:
 
 
Jag gillar novelltävlingar därför att de ger mig utmaningar i form av att jag ska skriva noveller på ett givet tema och inom vissa ramar. I vanliga fall skriver jag noveller efter den inspiration jag får. Dock vet jag inte vad som är klurigast - att skriva noveller helt utan regler eller att skriva utifrån satta regler? När man inte har några regler kan man skriva om precis vad som helst och den får vara så kort eller lång som man själv önskar. Å andra sidan kan det vara svårare att komma på något att skriva om. Då man har regler är det oftast bestämt vad novellen ska handla om samt dess längd. Spontant känns noveller som ska skrivas efter regler som det klurigaste, fast det beror nog på situationen.
 
 
Just den här novellen blir extra klurig att skriva eftersom jag inte är helt invigd i den här genren. Orsaken är att jag helt enkelt har svårt för det övernaturliga i berättelser. För mig ska de gärna vara så realistiska som möjligt. När magi eller annat overkligt kikar fram brukar jag stöna samtidigt som en och annan grimas gör entré. Men jag håller på att försöka "vänja" mig vid den här typen av genre.
 
Eftersom jag inte brukar läsa den gär typen av berättelser, vet jag inte riktigt vad jag ska skriva om. Jag har redan en novell som hade passat perfekt, men jag vill inte återanvända texter. Jag vill gärna utmana mig själv genom att skriva något nytt. Frågan är bara vad ...
 
Nu har jag i alla fall något att fundera på.


Dagens citat:

"Många är kallade, men få utvalda."
(Bibeln, Matteus 22:14)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie
#1 - - Hanan:

Vilken rolig tävling. Idéerna började växa i mitt huvud innan jag hunnit läsa klart inlägget ;)

Har jag plågat dig med mina textter då? :( Du behöver egentligen inte vänja dig vid genren. Man kan inte gilla allt. jag läser aldrig romantik, för att ta ett exempel. Men det är absolut en kul utmaning att skriva något man inte brukar skriva :)

Svar: Nej du har absolut inte plågat mig med dina texter. Som sagt försöker jag att bredda mina läsvyer. Det är därför som jag håller på att vänja mig vid den typen av genre. Jag tycker att det är allmänbildande att läsa så mycket som möjligt och lite av varje. :-) Tror att jag har kommit på vad jag ska skriva. Dock kommer den påminna om den andra som jag tyckte hade passat i den här tävlingen. Men det gör inget. :-) Alltid en början i alla fall.
Jessica

#2 - - Cherry:

Äh kör bara, du är jätteduktig på att skriva! :)

Svar: Tack, fast det är inte så lätt att skriva när man inte riktigt vet vad man vill skriva om. Men i går kom jag på något. Dock blir det rätt likt en novell som jag redan har skrivit, men det får bli så. Nu ska jag bara ta mig tid att skriva den. :-)
Jessica