Stora, läskiga, arkivet

Nåväl, arkivet på jobbet är måhända inte särskilt stort. Snarare medium. Men i vilket fall som helst är det en smula läskigt att vara där.
 
I ett arkiv finns vanligtvis hyllor, och så även på jobbet. Fast till skillnad från de flesta andra arkiv är tydligen vårt väldigt modernt och på ett sätt praktiskt. På vilket sätt kan du se i klippet nedan:
 
 
Såg du?! Du såg kanske att jag tryckte på två knappar med "X" på och som blev röda när jag tryckte på dem? Det är här det läskiga kommer in i bilden. När dessa knappar lyser (vilket betyder att de är aktiverade) kan hyllorna inte röra sig förrän man avaktiverar dem genom att trycka på dem igen. Vad som är läskigt är följande. Tänk dig att jag är längst in i arkivet och sätter in akter på sina platser, och att jag har glömt att aktivera "X-knapparna". Medan jag står och fixar med mitt kommer en av mina arbetskamrater in, men hör inte att jag är där. Min arbetskamrat ska heller inte till den hyllan där jag står och trycker därför fram "sin" hylla. Genom knapptryckningen börjar hyllorna röra sig ...
 
Behöver jag säga mer ..? Nu ser jag visserligen till att alltid aktivera stoppknapparna, men tänk ifall jag glömmer någon dag? Eller om en av mina arbetskamrater glömmer och jag inte märker att personen är där? Det finns folk som har fått hjärnblödning för mindre!


Dagens citat:

"Den som sårar andra tar själv skada."
(Österländskt ordspråk)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie