Bra för skrivsugna

I fler och fler bok- och skrivbloggar som jag följer har jag sett att tidningen "Skriva" är ett populärt fenomen. Jag som älskar att skriva har varit sugen på att köpa den för att se om den är så bra som alla säger. Fast samtidigt har jag känt att det inte har varit någon idé att köpa den. Inte med tanke på hur mitt tidningsprenumererande såg ut på högstadiet och början på gymnasiet. Förvisso handlade det då om tidningar som "OKEJ" och "Pets", men oftast läste jag inte ens tidningarna därför att jag inte hade tid, utan brukade endast bläddra igenom dem och då snappa upp rubriker. Med andra ord är jag rädd för att detta beteende ska upprepas om jag återigen blir en tidningsprenumerant.
 
Som du kanske vet är jag registrerad hos Booked, vilket innebär att om jag lyckas bli en av de (oftast) femtio första som anmäler sitt intresse för en bok när Booked mejlar ut information, får jag hem den aktuella boken. I gengäld ska jag skriva något om boken vid två tillfällen. Men jag får inte betalt för dessa inlägg. Intresset för Booked är stort och av den anledningen har jag endast lyckats få ett fåtal böcker samt ett magasin. Fast när man nu fick möjlighet att läsa och skriva om nummer fem av tidningen "Skriva" (femhundra hade den möjligheten) var jag snabb med att anmäla mitt intresse. Jag har trots allt varit intresserad av tidningen. Vad förlorar jag då på att testa ett nummer?
 
 
Blotta framsidan lockar fram skrivlusten med intresseväckande rubriker eller vad man nu vill kalla dessa (det finns kanske ett speciellt namn?). Efter att ha bläddrat igenom tidningen var jag fylld av skrivlust. Nu gäller det bara att finna tid för skrivandet. Just nu finns det en mängd annat som jag vill (och även en del som är nödvändigt) pyssla med nu när jag inte längre pluggar. Vad praktiskt det vore om man kunde dela sig i flera delar. Tänk vad mycket man hade hunnit med då!


Dagens citat:

"Fri konkurrens är bra i princip, men bara i princip och egentligen bara i andra branscher än den egna, där det rent av är skadligt med konkurrens."
(Gustaf Olivecrona)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie