För jag ska ta examen ...

Äntligen! Den efterlängtade dagen är äntligen här. I dag får jag mitt bevis på att jag är en färdig och nybakad paralegal. Efter två års hårt slit har jag äntligen fått belöning för mödan. Efter femton års pluggande (med undantag från ett halvårs uppehåll då jag väntade på att få börja på utbildningen och var då även inskriven hos Arbetsförmedlingen) är det över. I skrivande stund har jag fortfarande svårt att smälta det.



Man skulle kunna jämföra den här dagen med att ta studenten, fast för mig är det faktiskt en skillnad. I alla fall känslomässigt. Att skiljas från gymnasieklassen var nästintill plågsamt eftersom jag kände stor samhörighet med dem och trivdes otroligt bra. Det är inte alls så på den här utbildningen. Visst trivs jag och det är tråkigt att man ska skiljas från vissa, men den övervägande känslan är lättnad. Kan förvisso ha att göra med att jag vid det här laget är obeskrivligt skoltrött. Nu börjar äntligen det riktiga livet!

Hur ser då dagen ut? Jag och älsklingen börjar med att åka in till Stockholm för att äta lunch med ett par av mina studiekamrater. Sedan bär det av till Påhlmans för betygsutdelning, tårta och bubbel. Får se om jag och älsklingen hittar på något efteråt, innan vi åker hem för att äta av den lagbokstårta som jag har bakat (inlägg om det kommer senare).


 

Den här gången är jag inte orolig eller rädd för att ta språnget ut (vilket jag var när jag tog studenten). Jag vet att jag överlever. Att jag klarar det. Dessutom vet jag vad som väntar! Efter en veckas semester med älsklingen påbörjar jag min anställning som nämnd-sekreterare/protokollförare på Hyresnämnden. Lyckan var obeskrivlig när jag fick jobberbjudandet och sedan även anställningsbeviset. Det ska bli olidligt spännande med jobbet. Något som jag verkligen ser fram emot.

Ready or not, here I come!


Dagens citat:

"Lycka är att vara behövd."
(Okänd)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie
#1 - - Svägerskan:

Grattis!! Lycka till nu med det nya jobbet! :) många kramar från oss i oslo!

Svar: Tack så mycket! :-)
Jessica

#2 - - Cherry:

Grattis Jessie!

#3 - - Hanan:

Ja du har verkligen jobbat hårt och förtjänat din anställning. Fick en liten tår i ögat när jag läste sista stycket.Jag är otroligt glad för din skull och för att du känner att du är redo för framtiden :)