Resa tack vare bok?

Bokbloggsjerka: Har du bokat en resa någon gång bara för att själv få uppleva en miljö som du har läst om i en bok? Om inte, skulle du kunna tänka dig att göra det?

Jag kan inte påminna mig om att jag skulle ha rest någonstans därför att jag läst om platsen. Däremot läser jag gärna böcker som handlar om platser som jag har varit på. Lite för att se om författaren har gestaltat platsen som den är, eller gjort om den. Ifall miljön är omgjord, kan jag sitta där bakom boken och vara nöjd över att i alla fall jag vet huruvida det stämmer eller inte.



Men jag skulle faktiskt kunna tänka mig att resa till en plats som jag har läst om i en bok. Att få se det själv med egna ögon. Varför vet jag inte riktigt. Förmodligen handlar det om nyfikenhet. "Stämmer verkligen det i verkligheten?" Min enorma nyfikenhet är stundtals både en gåva och en förbannelse.


Dagens citat:

"Inget lär befrämja kreativiteten så som brist på pengar."
(Kjell-Olof Feldt)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie
#1 - - Katten Jones:

Jag är en riktig Discworld-nörd på sätt och vis och vore det möjligt skulle jag mer än gärna besöka den världen! Mer än jag redan gör när jag läser då ;-)

Bra tips med att ha något att skriva på vid datorn förresten. Ska försöka ta till mig den vanan!

Svar: Hmm, de böckerna känner jag inte till? Vad är det för några? Varsågod! Tycker själv att det är bra, för då glömmer man inte sina bra idéer. Fast visst händer det att jag själv glömmer bort att skriva ner det och sedan har det försvunnit ur huvudet när jag väl vill skriva om det. :-s
Jessica

#2 - - Jennifer:

Jag skulle mer än gärna boka en resa till Rom och Vatikanstaten, just efter böckerna Da Vinci koden & Änglar och Demoner av Dan Brown. Kanske gå och kika på de skulpturer och tavlor som han beskriver osv. :)

Vet att mina föräldrar besökt caféet som det skrivs en del om i "triologi-boken" Den blå cykeln, (det café som ligger i Paris) och de sa att det stämmde på pricken utifrån hur författaren (Régine Deforges) beskrivit det.

Vill passa på att tipsa om dessa böcker jag nämnt ovan :)

Svar: Just de böckerna av Dan Brown har jag inte läst. Däremot har jag sett filmerna och själv varit i både Rom och Vatikanstaten. :-) Men har tänkt att läsa böckerna och se om det stämmer. Efter att ha sett "Änglar och Demoner" blev jag sugen på att åka tillbaka till Rom och Vatikanstaten eftersom de visade några detaljer som jag missade under mitt besök där.
Tack för tipsen förresten! De åker rakt upp på min (oändliga) läslista. :-)
Jessica

#3 - - Katten Jones:

Det är Terry Pratchett som skriver dem :) Fantasy och satir i ett kan man nästan kalla det. Mycket humor i alla fall!

Svar: Aha! Jag tackar. :-) Ska genast ta och kolla upp det!
Jessica