Lite kan växa till ofantligt

Många har nog varit med om att ha tänkt tanken att man nog skulle behöva gå ned något kilo i vikt. En del har kanske försökt bli av med den extra vikten (jag har själv försökt). Fast det är förmodligen långt ifrån alla som trott att det där lilla kilot skulle bli så mycket mer. Att det där lilla kilot skulle leda till ens död.


Bilderna och artikeln finner du här
.

Anna Wood skulle bara gå ned lite i vikt efter jul och påbörjade en diet tillsammans med sin mamma. Efter ett år dog hon på grund av den anorexi som hon hade utvecklat. Det är otäckt att det kan gå så fort. Tidigare visste jag att det går snabbt att utveckla en ätstörning, men aldrig att det skulle gå så fort vad gäller de farliga konsekvenserna. Det finns de som säger att det inte spelar någon roll och att det är värt det (att få en ätstörning) eftersom man blir smal och vacker etc. Men det är inte värt det. Dessutom är skönhet något subjektivt och alltså inget som man enhetligt kan fastställa. Att fastställa en gång för alla att något har en viss färg går. Men inte skönhet. Alla tycker olika. Alla är vackra var och en på sitt sätt. Det är sorgligt vad ideal kan få människor att göra. Jag fortsätter att hoppas och önska att vi tar vårt förnuft till fånga och inser att det är vår unikhet som gör oss vackra. Inte ett av samhället fastställt ideal.


Dagens citat:

"Det bästa tillfället att plantera ett träd var för 20 år sedan. Det näst bästa är nu."
(Kinesiskt ordspråk)


Ha det så bra!
Idealkrossande kamar
Jessie
#1 - - Hanan:

Hemskt vad några är beredda att offra för att se ut på ett visst sätt. Hon var inte ens tjock på bilden före! Hoppas att den trenden tar en annan vändning snart, fast det klan inte gå utan förnuftiga människors tänkande