När bommen har sänkts

Det är anmärkningsvärt vilka risker vissa människor tar i sin vardag. Hur en del har sitt och andras liv som insats i ett riskabelt spel.

Ta tågresenärerna i Köping som exempel. För att kunna ta sig till plattformen med stationens två enda spår som används, måste man gå över det ena spåret. Dock finns det en "säkerhetsanordning" i form av bommar som åker ned tillsammans med ett ringande när ett tåg närmar sig. Efter att bommarna har sänkts får man inte beträda spåret då man inte vet exakt när tåget kommer. Trots det fortsätter folk att gå över spåret efter att ha krupit under bommarna, och då är det inte endast ungdomar utan även vuxna människor som gör det.


Är inte det om något att sätta sitt liv på spel? För att inte tala om hur själviskt det faktiskt är. Tänk ifall de inte hinner över i tid, utan blir överkörda av det anländande tåget. Dels mister de sina liv, men framför allt så utsätter de tågföraren för att ha ihjäl andra. Om de skulle ha oturen att inte hinna över, riskerar de att förstöra tågförarens liv. Kan kanske vara värt att tänka på nästa gång man kryper under bommarna efter att de har sänkts och efter att signalen har ljudit, bara för att man inte kan gå till perrongen i tid.


Dagens citat:

"Alla letar efter sätt att ändra på världen, men nästan ingen letar efter sätt att ändra på sig själv."
(Leo Tolstoy)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie