Okej diskriminering?!

Vi strävar efter att vara ett så jämlikt och diskrimineringslöst samhälle som möjligt och det är inget fel med det. Tvärtom. Alla är lika mycket värda, oavsett förutsättningar. Fast min uppfattning av jämställdhet verkar skilja sig från andras.

För många verkar jämställdhet vara samma sak som att kvinnor ska ha möjlighet att åtnjuta en mängd fördelar - helst mycket mer än män. Kanske är det därför som ingen verkar reagera för att Mix Megapol - som vanligt - anordnar sitt så kallade "tjejplan". Detta plan innebär att en grupp med tjejer får chansen att åka till något ställe i världen och ha det trevligt.

Finns det en motsvarighet för män - ett så kallat "killplan"? Nej. Den enda gången som de anordnade något liknande för män var "pappa-barn-planet" - något som endast har hänt en enda gång, men då fick papporna också ta med sig barnen, vilket mammorna inte gör. Visst kan det vara roligt att få umgås med sina barn, men att låta kvinnorna åka utan barn gör det hela ganska ojämnt.

Kvinnostaty i Skara Domkyrka

Jag anar att Mix Megapol inte vågar fixa ett rent "killplan" av den orsaken att det säkert hade väckt en hel del klagan. Men ett "tjejplan" är tydligen helt okej. Fast varför har jag ingen som helst aning om.

Det Mix Megapol gör är ren och skär diskriminering gentemot män. Jag blir rätt upprörd över sådant här! Kvinnor är inte bättre än män, lika lite som att män är bättre än kvinnor. Att som kvinna använda argument som "att det är okej att hacka på männen eftersom de i alla tider har haft det bättre än kvinnor - det är dags att ge igen" är bara patetiskt. Kvinnor är inga offer! Och de flesta av de män som i dag lever i vårt samhälle har inte varit med om att trycka ned kvinnor. Varför då bestraffa dem endast på grund av deras kön?! Vill vi verkligen ha ett samhälle som är precis ett sådant som vi försöker komma ifrån - fast ombytta könsroller? Inte jag i alla fall.


Dagens citat:

"Den som stoppar huvudet i busken, visar häcken."
(Japanskt ordspråk)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie