Tillbaka till Rom

För ett tag sedan (någon månad eller så) såg jag och älsklingen på "Änglar och demoner". Trots att jag inte var så förtjust i "Da Vinci-koden" tänkte jag att man kunde ge filmen en chans (änglarna och demonerna alltså). Ett litet plus var att den utspelar sig i Rom (även om de hade lite fel vad gäller ljus och mörker på dygnet). Smile

Fontana di Trevi
Fontana di Trevi i Rom.


Efter att vi hade kommit hem från vår bröllopsresa i somras sade jag rätt så bestämt att om man har varit i Rom en gång så räcker det. Det var i alla fall så jag kände då. Under filmens gång insåg jag att jag hade fel. Inom mig byggdes det upp ett sug av att få åka tillbaka. Förvisso var det i stunden mest för att få se om vissa detaljer stämmer då vi missade dessa under vår Rom-vistelse. Exempelvis på Petersplatsen i Vatikanstaten skulle det finnas bilder "inristade" i gatstenen. Bilderna ska tydligen föreställa de fyra olika väderstrecken.

Så här en tid i efterhand känner jag fortfarande att det hade varit roligt att få komma tillbaka till Rom, även om jag gillar att upptäcka nya saker. Bortsett från hotellet hade vi det väldigt trevligt. Jag tror att det blev lite för mycket med en hel vecka, då vi faktiskt såg det vi ville se efter ungefär halva tiden. Får se om det blir någon mer resa dit i framtiden.


Dagens citat:

"Om du alltid säger 'vi får se', händer det aldrig någonting."
(Nalle Puh)


Ha det så bra!
Romerska kamar
Jessie