Vad är poängen med frikort?

Under samma eftermiddag som de kvinnliga administratörerna och några kvinnliga åklagare behandlade ämnet vem man vill gifta sig med i sitt nästa liv, nämndes fenomenet frikort.

Det var inte första gången som jag hörde om frikort och vad jag har förstått är tanken att man med frikortet ska få tillåtelse att vara med en ouppnåbar person (sexuellt om jag har fattat saken rätt) om tillfälle dyker upp. Den ouppnåbara personen är någon som man själv väljer. Men vad är det för mening att tillåtas vara med någon om man vet med säkerhet att det aldrig kommer ske? Då behöver man inte ens ta upp ämnet.

Venus

Är det själva tanken på att man får som är lockande? Jag förstår verkligen inte och skulle därför gärna få det förklarat för mig. Att tillåta eller få tillåtelse till något sådant är för mig som att jag skulle lova att någon skulle få månen. Det är inte lönt att jag ger det där löftet om månen eftersom det aldrig kommer ske att den där någon får äga månen. Precis som med innebörden av frikort.

En möjlig förklaring är att det skapar en tävlingsinstinkt i och med att man får konkurrens - man vill visa sin partner att man är mycket bättre än den där frikortspersonen. Man kämpar för att behålla sin partner. Fast det blir ju aldrig någon konkurrenssituation i och med att det inte ens är troligt att frikortet kommer att användas.

Har du någon förklaring till det där med frikort?


Dagens citat:

"Livet är som en chokladask, du vet aldrig vad du får."
(Forrest Gump)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie