Bok som inte tilltalar

Bokbloggsjerka: Hur många sidor/kapitel ger du en bok innan du lägger undan den om den inte tilltalar dig över huvudtaget?

Förmodligen låter det här dumt men oavsett hur mycket jag än känner att boken inte tilltalar mig, läser jag ut den. När jag var yngre lade jag alltid undan sådana böcker, fast jag minns inte hur många sidor eller kapitel jag gav dem innan de förpassades. Jag har fått höra ett antal gånger att livet är för kort för att ödslas bort på dåliga böcker, men trots det känner jag nästan ett tvång att läsa klart dem. Min naiva sida tjatar hela tiden om att det säkert blir bättre. Att jag säkert kommer tycka om berättelsen till slut.



Å andra sidan tror jag att det kan vara ganska nyttigt att läsa klart även dåliga böcker. Då lär man sig vad som inte funkar och kanske även kan formulera det. Jag inbillar mig att det är en träning i konstruktivt tänkande.


Dagens citat:

"Tråkighet är allvar utan innehåll."
(Ola Hansson)


Ha det så bra!
Bokliga kramar
Jessie
#1 - - Carro:

Hej! Tror precis som du att det är viktigt att ta sig igenom även dåliga böcker, även fast de är tråkiga att läsa. Å andra sidan är jag en sån person som måste läsa färdigt när jag har börjat på en bok :)

Svar: Jag är precis som du. Jag kan inte sluta läsa böcker även om jag tycker att de är otroligt tråkiga.
Jessica