Det finns vackra ting i huvudstaden också

I förra veckan blev en av mina lektioner inställda och då passade jag på att träffa min kompis som jag tyvärr träffar alltför sällan.

Tur med vädret hade vi verkligen. När jag steg upp på morgonen regnade det, fast när jag promenerade till tåget var det uppehåll. Då tåget rullade in till Stockholm möttes jag av solsken - något som vi kunde njuta av under förmiddagen. Det och värme.

Jag är inte särskilt förtjust i städer, vilket var en orsak till att jag inte ville kliva av tåget i Stockholm den 3 maj (vår första dag i skolan efter praktiken). Jag frös bokstavligt talat fast på trappstegen ned från tåget till perrongen. Det enda jag kunde tänka på var att jag ville ta vändande tåg hem. Men efter vår senaste träff (min och min kompis alltså, inte min och skolans träff ...) får jag erkänna att städer kan ha sina ljusa stunder (även Stockholm), vilket jag i och för sig vet från min uppväxt i Malmö.

Vi var bland annat i Observatorielunden vid Stadsbiblioteket, där jag fastnade vid vattnet. Rinnande vatten (i naturen och inte hemma i kranen) är fint och mysigt.






Jag försökte även filma lite av det rinnande vattnet för att visa.





Statyn "Dansande ungdom", skapad av Ivar Johnsson och är rest 1937.




När jag och min kompis kom upp till toppen kan man lugna säga att vi var rätt trötta. Men motion fick vi! Heja oss!





Till sist hamnade vi borta vid Sergels torg där vi satt på en bänk och njöt av värmen tillsammans med några andra och under tiden satt vi och pratade (mest jag som vanligt - jag är en pratkvarn!). Platsen där vi satt var inramad av tulpanplantering. Trevligt med vackra blommor.



Vy från vår plats vid Sergels torg. Var en hel del människor som spatserade förbi.

När jag kom hem till Köping välkomnades jag av regn. Man kan inte ha tur med vädret jämt.


Dagens citat:

"Vill du vara lycklig en dag, drick dig full. Vill du vara lycklig tre dagar, gift dig. Vill du vara lycklig åtta dagar, slakta ett svin och ät det. Vill du alltid vara lycklig, bli trädgårdsmästare."
(Kinesiskt ordspråk)


Ha det så bra!
Vattniga och blommiga kramar
Jessie