Medeltidsmarknad i Kungsör

Lördagen den 5 maj var det tänkt att jag och älsklingen skulle åka upp till Rättviks marknad, men efter samtal med älsklingens familj (som bor i Dalarna) blev det bestämt att vår lilla utflykt dit fick ställas in eftersom de hade snö. Det var tråkigt att det inte blev av eftersom vi hade sett fram emot det, men vi hittade en substitutsutflykt!




Istället för att köra upp till Rättvik körde vi till Kungsör (igen) och besökte medeltidsmarknaden där. Tråkigt nog blåste det kraftigt (kändes som att det nästan var på gränsen till storm), men det var ändå trevligt. Mysigast var nog att de som var engagerade i marknaden var klädda i medeltidstypiska kläder och en kör stod och sjöng den tidens melodier (eller i alla fall melodier som lät som om de var från medeltiden). Jag hade gärna tagit fler bilder från marknaden, men så fort kameran åkte upp fick jag ett antal ogillande blickar.



En äkta medeltidshund!


Med oss hem fick vi i alla fall ett pilbågs-set. Så nu kan älsklingen springa runt och leka Robin Hood. Wink Nej, nu var jag elak. Så fort vi har möjlighet har jag tänkt att vårt fynd ska upp på väggen. Smile



Dagens citat:

"Dom vill ge oss en tredjedel av intäkterna, men vi sa att vi ska ha minst en fjärdedel."
(Bosse Parnevik - vid imitation av Ingemar Johansson)


Ha det så bra!
Medeltida kramar
Jessie
#1 - - Cherry:

Ser mysigt ut :)

#2 - - Hanan:

Vaddå äkta medeltidshund? Har den levt sedan medeltiden? ;P