Bokhyllerunda - T

Under mina två sista terminer (det vill säga termin tre och fyra) på paralegalutbildningen hade jag kursen juridisk engelska med två olika lärare. Läraren som vi hade under termin tre fokuserade kursen på grundläggande engelska så att vi skulle vara förberedda inför fjärde terminen, då den "verkliga" juridiska engelskan skulle börja.
 
När fjärde terminen kom bytte vi engelsklärare och hon som höll i den "verkliga" juridiska engelskan hette Laura Carlson. Vi hade tre kursböcker till hennes kursdel, varav den ena var en som hon själv var författare till - The Fundamentals of Swedish Law.
 
 
För mig som inte är så förtjust i engelska som ämne (för att uttrycka det milt), var den hyfsat lättläst. På en del ställen kunde den vara trög att ta sig igenom och förstå, men det gick. Kanske berodde det på att jag redan kunde de grundläggande delarna som hon tar upp i boken. Dock fanns det några mindre sakfel, men de tror jag att hon håller på att fixa till den nya upplagan (har i alla fall för mig att hon sade att hon skulle uppdatera den).
 
På det stora hela var den okej att läsa och byggde till viss del på mina kunskaper - framför allt engelskan.


Dagens citat:

"I'm gonna kill them all. That oughta distract them."
(Sarah Michelle Gellar)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie