Nämndsekreterarkonferens - del 2

När jag för en gång skull hade möjlighet att få lite sovmorgon, vaknade jag ändå tjugo över fem. Jag lyckades långt om länge att somna om och fick sova en liten stund till, innan det var dags att stiga upp och göra mig redo inför dagen.
 
Jag och min kollega hade bestämt att träffas halv åtta för att äta frukost. Klockan var runt sju när jag checkade ut, så därför slog jag mig ned i soffgruppen vid hissarna för att vänta på min kollega. Under tiden jag väntade passade jag på att skriva på mitt romanprojekt. Tiden tickade på och när klockan hade passerat halv åtta började jag undra var min kollega höll hus. Klockan blev åtta och vid det laget var jag förvirrad. Jag gick till restaurangen för att kolla om hon var där, men insåg att det var för mycket folk för att jag skulle kunna hitta henne. Så jag fortsatte min väntan vid hissarna. Då såg jag att hon kom ut från matsalen. Det visade sig att vi hade missförstått varandra. Hon trodde att vi skulle träffas i matsalen, medan jag trott att vi skulle träffas utanför och när jag inte hade dykt upp, hade hon ätit. Men det löste sig ändå på bästa sätt, för jag fick frukostsällskap av sekreterarna från Malmönämnden. :-) Så jag klagar inte. Och de verkade bli glada när de fick höra att jag är från Malmö.
 
 
Konferensens andra dag började klockan nio med att ett hyresråd från hyresnämnden i Sundsvall pratade om förslaget till en ny lag om uthyrning av bostäder och även om utredningen gällande hyresnämndernas framtid. Efter det pratade ett hovrättsråd och en domstolssekreterare från Svea hovrätt om processen i hovrätten, och vad vi på hyresnämnderna bör tänka på för att underlätta för hovrätten.
 
Mellan kaffepausen och lunchen (med lika god mat som dagen innan) fick vi höra om kronofogdemyndighetens verksamhet och Konsumenternas försäkringsbyrås verksamhet. Det var två intressanta föredrag. :-) Efter lunchen tog ett hyresråd från Linköpingsnämnden över och pratade om lokaler och stadfästelse av förlikning. När han pratade om lokaler fick vi två övningsuppgifter som vi skulle svara ja och nej på. Detta gjordes lättast genom enkel handuppräckning. Alla svarade samma sak på den första uppgiften och på det svarade hyresrådet att det var tur att vi hade träffat honom eftersom samtliga hade fel. Sammanfattningsvis kan jag nämna att det var samma sak med andra uppgiften. Jag var alltså i gott sällskap med att svara fel, vilket hyresrådet också sade. Fast han lade till att vi dock inte var i hans trevliga sällskap. ;-)
 
Avslutningsvis var det en kompetensutvecklare från Domstolsverket som pratade med oss om vad vi vill ha för utbildningar för oss nämndsekreterare. Därefter serverades kaffe och fika, men detta hoppade jag över och istället skyndade jag mig bort till Stockholm C och åkte hem med tåget som gick 15.07. Skönt att få komma hem tidigt för en gång skull. :-)


Dagens citat:

"Ett drama .../ Som har i det förflutna sin prolog."
(William Shakespeare)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie