Tiden är relativ

Under mitt sista år på gymnasiet läste vi (till min förskräckelse) filosofi A. Jag gick ifrån varje lektion med ännu mer huvudvärk än vad jag redan hade från början. Vid enstaka tillfällen såg vi på film och en av dessa filmer som vi såg på handlade om tid. Jag minns inte särskilt mycket från filmen, men det jag minns är att de talade om att tiden är ett verktyg som vi människor har hittat på. Att tiden egentligen inte finns. Jag har till och med för mig om att de talade om att tiden är relativ.
 
 
När jag läste Tron på ett mirakel började jag tänka på det här eftersom en av karaktärerna nämnde det att tiden är relativ. Exemplet som gavs var att om man tillbringar en timme med en vacker kvinna, kommer den timmen kännas som en minut eller mindre. Om man däremot håller handen på en varm platta i mindre än en minut, kommer det att kännas som en evighet. Det kan jag faktiskt hålla med om! När man har roligt går tiden fortare. Som helgerna med älsklingen - de går förfärligt fort.
 
Tidens relativitet har jag även upplevt konkret. På morgnarna när jag ska till jobbet brukar jag gå till perrongen när det är sex minuter kvar till avgång. När jag väl står på perrongen brukar det vara fem minuter kvar. Oftast brukar någon låt som varar i två eller tre minuter spelas i min mp3. Fast många gånger brukar väntetiden på fem minuter ha passerats innan låten på två minuter är slut. Låter det otroligt? Jag vet inte heller riktigt vad jag ska tro, men sant är det i alla fall.
 
Är det vara jag som har upplevt det här?


Dagens citat:

"Lär dig att medvetet förvränga tiden. Om du har något som normalt verkar ta väldigt lång tid att genomföra, lägg till ytterligare en komponent som inte bara ökar din uppfattning av tiden, utan också gör så att du kan fullborda två saker samtidigt."
(Tony Robbins)


Ha det så bra!
Tidiga kramar
Jessie
#1 - - Hanan:

antingen är längden på låtarna fel, eller går det mindre än fem minuters väntetid vid spåret 'o'

Svar: Jag visste att den invändningen skulle komma. Men jag vet att det är fem minuters väntetid eftersom jag alltid kollar på klockan när jag går på perrongen och jag vet också med säkerhet att just de låtarna som jag har lyssnat på är mindre än tre minuter. :-P
Jessica