New York fudge brownies

Under helgen som var kom Cherry på besök! Vi hade väldigt trevligt med mycket prat och minst lika mycket skratt. Under större delen av lördagskvällen och söndagsförmiddagen hade vi och honkatten ett litet Buffy the vampire slayer-maraton. Det får vi göra om vid något tillfälle. :-) Men innan maratonstarten såg vi till att baka New York fudge brownies, vars recept jag fått genom min prenumeration av De Bästa Recepten. Dock lät jag Cherry röra samman alla ingredienser. Jag själv förberedde dem.
 
 
De var så otroligt goda att jag stoppade i mig flera stycken (vi bakade totalt tolv, men jag tror nog att lite mer än hälften åkte ned i magen). I grundreceptet står att man ska använda pekannötter, fast (precis som i tipset lite längre ned på receptet) vi bytte ut det mot samma mängd hasselnötter. Dock ska man endast grovhacka nötterna, vilket i praktiken innebär att om man använder sig av hasselnötter räcker det med att halvera nötterna eller eventuellt dela varje hasselnöt i fyra delar. Jag halverade de allra flesta och resultatet blev kanon. Vidare ska man grädda kakan i ugnen i femton till arton minuter. Eftersom vi var osäkra på om kakan skulle bli för torr efter arton minuter, gräddade vi den i femton. Därefter ska man låta kakan kallna. Vi fick efter det ställa in kakan i kylen i ungefär en timme eftersom den var alldeles för kladdig. Man kunde inte få av bakplåtspappret som fanns ovanpå. Men efter sin vistelse i kylen var den perfekt och redo att bli äten!
 
Dessa gör jag mer än gärna om. :-) Bara blotta tanken på dem får min mun att vattnas likt Homer Simpson när han tänker på donuts. ;-)


Dagens citat:

"You're a vampire. Oh, I'm sorry, was that an offensive term? Should I say 'undead American'?"
(Sarah Michelle Gellar)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Dumhet är inte mod eller tuffhet

Mod: Förmåga att handla utan fruktan för följder (vanl. för ett gott syfte och med insikt om riskerna; såväl om fysisk som psykisk oräddhet)
 
Det finns en mängd olika program med "programledare" som i olika situationer och av olika anledningar utmanar ödet. På Animal Planet finns ett sådant program, men jag vet inte vad det heter. Det jag vet är att äventyraren uppförde sig väldigt dumt i avsnittet där han letade efter farliga ormar i Afrika. Hela tiden satt jag och faktiskt hoppades på att han skulle bli biten. Jag menar, man ska inte hålla på att provocera djur - oavsett vad det är för djur. Till slut blev han biten, och överlevde. Men tror du att han slutade provocera ormarna? Naturligtvis inte ... Efter att han fått läkarvård fortsatte han som om inget hade hänt.
 
En orm i Åkers Bergslag som ringlade över vägen när jag och älsklingen kom cyklande för ungefär ett och ett halvt år sedan.

Jag menar att det finns andra sätt än detta för att åstadkomma ett intressant program. Visst förstår jag till viss del hur han tänkte - han ville bland annat visa hur ormarna anföll och sprutade gift. Men dels är det elakt mot djuren att utan någon rimlig anledning provocera dem, dels är det dumt att riskera sitt liv av den anledningen. När jag ser sådana program blir jag inte imponerad. Jag blir irriterad.
 
Dock är det en annan sak med överlevarprogram, exempelvis Bear Grylls Extrem överlevnad som brukade visas på Discovery Channel. Visserligen riskerar han sitt liv, men av helt andra orsaker än att för skoj skull provocera djur. Män som Bear Grylls förtjänar min respekt.
 
Det jag vill ha sagt är att bara för att man leker med faran innebär det inte att man är modig eller tuff. I mina ögon är det bara dumt. Jag tycker att det är modigare att orka ta sig igenom vardagen, för den kan vara tillräckligt jobbig eller farlig. Så det så.


Dagens citat:

"There are a lot scarier things than you. And I'm one of them."
(Sarah Michelle Gellar)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Bokhyllerunda - S

Jag kan faktiskt inte skryta med att ha läst den från pärm till pärm. Däremot har jag bläddrat mycket i den och fått ovärderlig hjälp.
 
Till skillnad från vad många tror är inte Sveriges samtliga författningar (lagar, förordningar etc.) samlade i den här blå tjockisen - Sveriges rikes lag. Det skulle aldrig vara möjligt att samla alla författningar i en bok. Det här är inte heller den enda "lagboken". Så vitt jag vet finns det en röd och en grön också. Deras olika färger och disposition beror på att de ges ut på olika förlag.
 
 
Dock är den blå den mest kända och är den vanligaste vid juridiska utbildningar. Den ges ut en gång per år och det är den blå lagboken som de allmänna domstolarna (tingsrätt, hovrätt och Högsta domstolen) använder. Därför är den anpassad efter dem. De författningar som finns i den blå tjockisen är de som de allmänna domstolarna använder mest.
 
Om man är intresserad av att få tag i samtliga författningar finns de här.


Dagens citat:

"Att vara vacker är som att gå på tunn is. Det leder till stor osäkerhet."
(Viveca Lindfors)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie