Daisypath Anniversary tickers

New York fudge brownies

Under helgen som var kom Cherry på besök! Vi hade väldigt trevligt med mycket prat och minst lika mycket skratt. Under större delen av lördagskvällen och söndagsförmiddagen hade vi och honkatten ett litet Buffy the vampire slayer-maraton. Det får vi göra om vid något tillfälle. :-) Men innan maratonstarten såg vi till att baka New York fudge brownies, vars recept jag fått genom min prenumeration av De Bästa Recepten. Dock lät jag Cherry röra samman alla ingredienser. Jag själv förberedde dem.
 
 
De var så otroligt goda att jag stoppade i mig flera stycken (vi bakade totalt tolv, men jag tror nog att lite mer än hälften åkte ned i magen). I grundreceptet står att man ska använda pekannötter, fast (precis som i tipset lite längre ned på receptet) vi bytte ut det mot samma mängd hasselnötter. Dock ska man endast grovhacka nötterna, vilket i praktiken innebär att om man använder sig av hasselnötter räcker det med att halvera nötterna eller eventuellt dela varje hasselnöt i fyra delar. Jag halverade de allra flesta och resultatet blev kanon. Vidare ska man grädda kakan i ugnen i femton till arton minuter. Eftersom vi var osäkra på om kakan skulle bli för torr efter arton minuter, gräddade vi den i femton. Därefter ska man låta kakan kallna. Vi fick efter det ställa in kakan i kylen i ungefär en timme eftersom den var alldeles för kladdig. Man kunde inte få av bakplåtspappret som fanns ovanpå. Men efter sin vistelse i kylen var den perfekt och redo att bli äten!
 
Dessa gör jag mer än gärna om. :-) Bara blotta tanken på dem får min mun att vattnas likt Homer Simpson när han tänker på donuts. ;-)


Dagens citat:

"You're a vampire. Oh, I'm sorry, was that an offensive term? Should I say 'undead American'?"
(Sarah Michelle Gellar)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Dumhet är inte mod eller tuffhet

Mod: Förmåga att handla utan fruktan för följder (vanl. för ett gott syfte och med insikt om riskerna; såväl om fysisk som psykisk oräddhet)
 
Det finns en mängd olika program med "programledare" som i olika situationer och av olika anledningar utmanar ödet. På Animal Planet finns ett sådant program, men jag vet inte vad det heter. Det jag vet är att äventyraren uppförde sig väldigt dumt i avsnittet där han letade efter farliga ormar i Afrika. Hela tiden satt jag och faktiskt hoppades på att han skulle bli biten. Jag menar, man ska inte hålla på att provocera djur - oavsett vad det är för djur. Till slut blev han biten, och överlevde. Men tror du att han slutade provocera ormarna? Naturligtvis inte ... Efter att han fått läkarvård fortsatte han som om inget hade hänt.
 
En orm i Åkers Bergslag som ringlade över vägen när jag och älsklingen kom cyklande för ungefär ett och ett halvt år sedan.

Jag menar att det finns andra sätt än detta för att åstadkomma ett intressant program. Visst förstår jag till viss del hur han tänkte - han ville bland annat visa hur ormarna anföll och sprutade gift. Men dels är det elakt mot djuren att utan någon rimlig anledning provocera dem, dels är det dumt att riskera sitt liv av den anledningen. När jag ser sådana program blir jag inte imponerad. Jag blir irriterad.
 
Dock är det en annan sak med överlevarprogram, exempelvis Bear Grylls Extrem överlevnad som brukade visas på Discovery Channel. Visserligen riskerar han sitt liv, men av helt andra orsaker än att för skoj skull provocera djur. Män som Bear Grylls förtjänar min respekt.
 
Det jag vill ha sagt är att bara för att man leker med faran innebär det inte att man är modig eller tuff. I mina ögon är det bara dumt. Jag tycker att det är modigare att orka ta sig igenom vardagen, för den kan vara tillräckligt jobbig eller farlig. Så det så.


Dagens citat:

"There are a lot scarier things than you. And I'm one of them."
(Sarah Michelle Gellar)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Bokhyllerunda - S

Jag kan faktiskt inte skryta med att ha läst den från pärm till pärm. Däremot har jag bläddrat mycket i den och fått ovärderlig hjälp.
 
Till skillnad från vad många tror är inte Sveriges samtliga författningar (lagar, förordningar etc.) samlade i den här blå tjockisen - Sveriges rikes lag. Det skulle aldrig vara möjligt att samla alla författningar i en bok. Det här är inte heller den enda "lagboken". Så vitt jag vet finns det en röd och en grön också. Deras olika färger och disposition beror på att de ges ut på olika förlag.
 
 
Dock är den blå den mest kända och är den vanligaste vid juridiska utbildningar. Den ges ut en gång per år och det är den blå lagboken som de allmänna domstolarna (tingsrätt, hovrätt och Högsta domstolen) använder. Därför är den anpassad efter dem. De författningar som finns i den blå tjockisen är de som de allmänna domstolarna använder mest.
 
Om man är intresserad av att få tag i samtliga författningar finns de här.


Dagens citat:

"Att vara vacker är som att gå på tunn is. Det leder till stor osäkerhet."
(Viveca Lindfors)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Nattligt lejonbus i sängen

Jag tycker att det är mysigt när ens husdjur busar och leker och om man har minst två, är det roligt när de gör det med varandra. Det glädjer mig mycket när våra båda lejon, som är tio respektive elva år, busar med varandra. Det är ju ett tecken på att de mår bra. Under sista tiden som min älskade lille Jocke levde var han inte alls lika lekfull som när han var yngre. Då trodde jag att det var på grund av åldern. Nu vet jag att det var för att han inte mådde bra. Fast så klart finns det undantag - tillfällen då jag inte uppskattar bus lika mycket. Det är nattligt bus.
 
Natten till onsdagen den här veckan låg jag som vanligt i min och älsklingens säng och sov. Jag hade redan vaknat till en gång (ungefär en halvtimme efter att jag hade lagt mig i sängen) och ville sova resten av natten. Plötsligt vaknade jag av att vår hankatt höll på att trampa, som om han bäddade, vid mina ben. Jag bad honom hyfsat vänligt att sluta, vilket han inte gjorde. Då flyttade jag på mina ben och muttrade något med att han var en dum katt eller liknande. Fast han fortsatte ändå och nu började han morra. Har du hört en katt som gör sig beredd att anfalla? Ljudet som han gjorde liknade det, fast det var mer åt det morrande hållet.
 
När jag hörde ljudet fick jag för mig att han höll på att anfalla mig, vilket är ovanligt för det har han aldrig gjort tidigare. Förvånad satte jag mig upp och såg på honom. Då såg jag att han satt på ett konstigt sätt och såg ned på överkastet. Det var i det ögonblicket som jag förstod. Vår honkatt, tillika hans halvsyster, låg under överkastet som hon tycker om att göra och nu satt hanen ovanpå (fast utanpå överkastet) och använde henne som nåldyna. Sömndrucken som jag var trodde jag att han hade gjort henne illa och därför böjde jag mig fort fram för att försäkra mig om motsatsen. Därefter bad jag dem att vara lugna och återgick sedan till att försöka somna om när de hade lämnat sängen.
 
Nej, jag får nog ta ett allvarligt snack med dem. Inget bus i sängen under natten! Då ska man sova. ;-)


Dagens citat:

"Hon gick över gräsmattan, saftig och grön som alltid i juli."
(Okänd)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Älskade krig (Johanne Hildebrandt)

När välkända tv-programledaren Sara Rydbergs kärleksaffär med en minister avslöjas rasar hennes värld samman. Hon ser en räddning när pappan till hennes ungdomskärlek ber henne att åka till krigsdrabbade Irak och leta reda på hans son. Problemet är bara att sonen - hennes ungdomskärlek - är en man som hon hatar. Hennes hämndlystna jakt på upprättelse visar sig få större konsekvenser än hon först kunnat ana.
 
Johanne Hildebrandt är en prisbelönt krigsreporter som rapporterat både från Irak och Bosnien. Det märks i hennes beskrivningar i "Älskade krig" att hon vet vad hon talar om. Berättelsen känns trovärdig och äkta, vilket gör den än mer intressant. För mig blir den extra intressant därför att jag av personliga skäl vill försöka förstå. Förstå hur det är att leva i ett krigsdrabbat land som Irak. Precis som Hildebrandt flera gånger poängterar, har vi i Sverige varit förskonade från krig på omkring tvåhundra år. Jag vet inte hur det är att behöva frukta för sitt liv. Eller vilken fruktansvärd upplevelse det är att ett annat land invaderar ens eget och med det vänder upp och ned på hela ens tillvaro. I jämförelse med det, ter sig mitt eget liv och mina egna problem som ganska betydelselösa.
 
 
Jag uppskattade verkligen att Hildebrandt inte tog någons parti. Inte som jag upplevde det i alla fall. Jag menar, om det hade varit en Hollywood-film skulle USA i vanlig ordning glorifierats. Det gjorde inte Hildebrandt. Även om hon inte nystar mycket i det, lyckas hon i alla fall beröra problemet med rätt och fel. USA är ingen ängel eller något helgon, men hur hade det varit om USA inte hade gått in i Irak? Vilka andra (bättre) möjligheter fanns?
 
Mot slutet berördes jag verkligen av boken och en och annan tår lockades fram. Om du är ute efter en bok med ett lyckligt slut, är det här definitivt fel bok för dig - och jag älskar det! Fast samtidigt som jag gillar att det inte var något riktigt lyckligt slut, ville en del av mig ha en annan upplösning. Jag hoppas i alla fall att hon fortsätter på det här sättet.


Dagens citat:

"Hur mycket än korpen tvättar sig, blir den aldrig vit."
(Spanskt ordspråk)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Drömmer jag?!

Som jag förklarade i början av veckan, är jag inte nöjd med mitt resultat i stegtävlingen som vi hade på jobbet. Jag känner att jag hade kunnat göra bättre ifrån mig. Kanske får jag möjlighet till revansch någon gång? Fast i onsdags fick jag ett mejl som fick mig på andra tankar. Kanske var mitt resultat inte så pjåkigt trots allt.
 
I mejlet stod nämligen:
Grattis!
Du har vunnit veckovinst i Korpens stegtävling.
Vinstbeviset, en kryssning med Birka Cruises, är bifogat i detta mejl.
 

 
Va?! Jag? Vunnit? En kryssning?! Det var nästan så att jag hoppade rakt upp i luften där jag satt på min stol i mitt arbetsrum på jobbet. Herregud ...  Det har aldrig hänt mig tidigare. Fast samtidigt som jag givetvis är glad, är jag osäker på att jag och älsklingen kommer kunna utnyttja detta. För att kunna utnyttja den här vinsten krävs att vi har djurvakt. Dessutom är både min och älsklingens ledighet begränsad. Men vi får se. Jag får försöka kolla av med älsklingen. Men det hade varit kul att få komma i väg. :-)


Dagens citat:

" 'Du ska älska din nästa såsom dig själv.' Tja, tål världen verkligen så mycket kärlek?"
(Carl Hammarén)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Små ting

 
 


Dagens citat:

"I don't like spiders, okay? Their furry bodies, and their sticky webs, and what do they need all those legs for anyway? I'll tell you: for crawling across your face in the middle of the night. Ewww!"
(Alyson Lee Hannigan)


Ha det så bra!
Små kramar
Jessie

Den farliga tekniken

Under min praktik på åklagarkammaren kom jag i kontakt med "Lyncen" - snabbmeddelandeprogrammet via Outlook. Det var väldigt smidigt, för då slapp man springa fram och tillbaka mellan rummen om man behövde fråga saker. Jag och min studiekamrat, som satt i rummen bredvid varandra, använde Lyncen flitigt för att prata med varandra.
 
Nu har jag börjat förstå att de flesta arbetsplatser tycks använda Lyncen, och det gör även den hyresnämnd där jag arbetar. Lync-användandet har fått mig att fundera kring för- och nackdelar med Lync.
 
 
Positivt är att det är smidigt och går fort. Om jag har mycket att göra behöver jag inte avbryta det jag gör om jag skulle behöva ställa en fråga till någon. Eller, när jag pratar om "avbryta" menar jag det att lämna sitt rum och trava ned i korridoren till den man behöver prata med. Tack vare Lync slipper man det. Det enda man behöver göra är att skriva sitt meddelande och skicka i väg det. Lätt som en plätt!
 
Annat positivt är att man kan prata med andra på andra arbetsplatser. Fast här beror det förstås på var man jobbar. Jag kan i alla fall skriva till andra anställda inom Domstolsverket.
 
Sedan har vi det negativa. På grund av Lyncen blir man mer stillasittande. Nu krävs det inte att man måste promenera bort till personen som man vill prata med. Man får med andra ord inte röra på sig i lika stor utsträckning längre.
 
Det är kul att tekniken går framåt, men dessvärre blir konsekvensen många gånger att vi blir latare och latare. Med andra ord är det viktigt att komma ihåg att vi behöver röra på oss. I längden är det inte bra att bara sitta still och låta fingrarna få all motion.


Dagens citat:

"Your mouth is open and sound is coming from it. This is never good."
(Sarah Michelle Gellar)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Snipp, snapp, snut - så var denna tävling slut!

I söndags avslutades stegtävlingen. Sammanlagt har jag gått ungefär 289 317 steg. Jag säger "ungefär" därför att vissa steg inte registrerats (exempelvis de stegen jag har tagit mellan badrummet och sängen). I mitt lag ligger jag på plats sju av totalt elva. Ja, det är dags att gå och skämmas! Jag som trodde att jag gick mycket mer än vad jag har gjort. Det var heller inte till min fördel att jag blev sjuk under de två sista helgerna - de helger då jag hade tänkt ta igen förlorade steg.
 
 
Totalt sett ligger jag än så länge på plats 2025 av totalt 4363. Inte väldigt illa, men det hade kunnat vara bättre. Mitt lag ligger än så länge på plats 200 av 610.
 
Det är rätt skönt att tävlingen nu är avslutad, för nu slipper jag hela tiden hålla koll på alla steg som jag tar. Nu kan jag bara vara igen. Samtidigt har det varit kul att se hur många steg på ett ungefär som man har tagit varje dag. Fast nu ska jag njuta av en stegräkningslös tillvaro ett tag. Det har jag förtjänat.


Dagens citat:

"Without knowledge life is not possible."
(Jonathan Rhys Meyers)


Ha det så bra!
Stegiga kramar
Jessie

Flugmördare

Då och då får vi ett gäng småflugor som trakasserar oss här hemma. Svärmor gav oss ett "recept" på en effektiv flugdödare som jag tyckte var användbar. Man blandar ihop vitvinsvinäger, koncentrerad citronsaft och någon droppe diskmedel.
 
 
Fast när jag nu senast skulle blanda ihop denna effektiva häxbrygd insåg jag att vi inte hade koncentrerad citronsaft. Därför improviserade jag genom att blanda ihop vitvinsvinäger, citronsaft från den lilla gula plastcitronen, socker och någon droppe diskmedel. Och jösses vad effektivt! Så effektivt att svärmors häxbrygd inte fungerade när vi väl införskaffat koncentrerad citronsaft. Därför återgick jag till min effektiva improvisation.
 
Kanske ett användbart tips om du får problem med blomsterflugor eller liknande. :-)


Dagens citat:

"How can we be lovers if we can't be friends?"
(Michael Bolton - "How can we be lovers")


Ha det så bra!
Dödliga kramar
Jessie

Bunnies ...

 Jag är fortfarande rätt förtjust i Buffy-serien. Älsklingen gav mig hela serien på DVD i födelsedagspresent, så nu sitter jag och tittar igenom avsnitt för avsnitt när jag har tillfälle. I säsong sex hade de ett musikalavsnitt och några av dessa låtar finns i min MP3. Det var när jag skulle gå från jobbet en dag som jag plötsligt kom på en sak när jag hörde låten I've got a theory. Anya har rätt.
 
Om du inte har sett serien förstår du säkert inte vad jag pratar om. Men det är nämligen som så att ex-demonen Anya är väldigt rädd för kaniner. När jag var yngre fattade jag aldrig varför. Men det gör jag nu. Anya måste givetvis ha träffat vårt skuttande odjur som vi har här hemma! Jag känner nämligen likadant som Anya nuförtiden ... Lyssna gärna på låten så förstår du säkert vad jag menar. ;-)
 
 
 


Dagens citat:

"Att vara chef är en position, att vara ledare är en relation."
(Helge Brattgård)


Ha det så bra!
Kaniniga kramar
Jessie

Supertelefonen

Jag är tämligen imponerad av min telefon. Visserligen saknar den vissa funktioner som min förra telefon hade och det kan jag knappast påstå har varit positivt för mig. Det som jag däremot har imponerats av är hållbarheten.
 
Som du förmodligen känner till är jag väldigt klumpig. Jag lyckas med alla möjliga och omöjliga saker - även sådant som ingen annan lyckas med. Det innebär att telefonen ständigt utsätts för mordförsök. Den här telefonen har jag tappat på golvet/marken löjligt många gånger. Ändå har den hållit. Det enda som vittnar om misshandeln är att skärmen har blivit ganska repig och det har även uppstått en mindre spricka. Annars ser telefonen ut att vara som ny. Fast varje gång telefonen far i golvet vill batteriet rymma, vilket innebär att jag måste ställa om klockan. Men så länge telefonen håller är det ett pris jag kan leva med.
 
Försök göra om det med en tafs-telefon om du kan.


Dagens citat:

"En lögnare tror man inte, även om han talar sanning."
(Marcus Tullius Cicero)


Ha det så bra!
Hållbara kramar
Jessie

Dolda fel och brister (Elsebeth Egholm)

När nyskilda Dicte Svendsen firar sin födelsedag tillsammans med sina två väninnor, finner de ett spädbarn i ån. Spädbarnet har drunknat. I sitt motvilliga sökande efter material till artiklar om fyndet, uppenbaras en farlig och skrämmande sanning, bit för bit. Så skrämmande att den till och med berör de hon håller kär.
 
Orsaken till att jag ville läsa Elsebeth Egholms Dolda fel och brister, var för titeln. Jag menar, hur man en juridiknörd inte vilja läsa en bok med en så juridikdoftande rubrik? Fast genom att enbart läsa titeln, trodde jag att boken handlade om något annat än vad den gjorde. Till en början trodde jag inte att det var en kriminalroman. Och kring det här faktumet att det är en kriminalroman har jag blandade känslor. Den skiljer sig nämligen från den sort som jag vanligtvis brukar läsa. Där brukar fokus ligga på polisen och deras arbete. Här fick polisen endast en biroll. Huvudpersonen var en journalist med ett ... "mörkt" förflutet.
 
 
Jag gillar när romaner får en att tänka till och när "skurken" är den man minst anar - två saker som Dolda fel och brister erbjuder. Förutom det trista dödsfallet i bokens början får Egholm mig att fundera kring relationer. Vad som är okej, eller inte okej, att acceptera. Återigen är otrohet uppe på tapeten och jag irriteras över att det framställs som okej när man själv är involverad i en otrohet (antingen den som är otrogen eller den som den otrogne är otrogen med) medan det är fy och skam när man utsätts för otrohet. I mina ögon är det aldrig okej med otrohet, oavsett vilken roll i otrohetssituationen som man spelar eller vilka argument eller anledningar som än finns. Det finns alltid minst en som blir sårad.
 
Det är starkt av Egholm att våga ta upp frågan om främlingsfientlighet, trots att jag tyckte att hon ändå bara skrapade på ytan. Men det är en klurig balansgång att gå. Speciellt med tanke på alla följder man riskerar. Fast det är viktigt att någon vågar lyfta fram våra fördomar och visa att det visst kan vara på ett annat sätt.
 
Bokmusik:


Dagens citat:

"När jag sa att jag hade två saker som varit till hjälp i min karriär, menade jag min hjärna och min ödmjukhet!"
(Madonna till ett skrattande pressuppbåd)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Tänka efter innan munnen öppnas

Förra torsdagen blev jag irriterad när jag var på väg till jobbet. En av mina medpassagerare i tunnelbanan stod och läste en Metro. Nej, det var inte det faktum att han läste Metro som gjorde mig irriterad. Jag läser själv Metro då och då. Det var vad som stod på tidningens förstasida som väckte dessa negativa känslor. Bara genom att läsa rubriken "Åtalade går fria - trots att en mördat" visste jag vad som skulle stå i artikeln. Artikelns egen rubrik "Skyller på varandra - så går mördare fria" styrkte mina misstankar. Fast det var ändå inte att männen hade friats som gjorde mig irriterad. Roten till min irritation var journalisten.
 
För mig är det ingen konstigt att de friats. Visserligen har jag inte sett utredningarna i målen, men jag litar på att domstolen gjort en korrekt bedömning om de har ansett att det saknas tillräckligt med bevis för en fällande dom. Nåväl, även domstolar kan göra fel, men det är inte min poäng. Vad jag inte förstår är hur journalisten har mage att påstå att männen har friats enbart för att de har skyllt på varandra?! Det är ju inte det som det handlar om! Ifall det hade funnits tillräckligt med bevis för en fällande dom, skulle det inte ha spelat någon roll hur mycket A skyller på B och tvärtom. Finns det tillräckligt med bevis för att fälla A för brottet, blir A dömd även om A "skyller ifrån sig" på B tills öronen ramlar av.
 
 
I Sverige har vi principen att vi hellre ska fria än fälla om bevisningen inte är tillräckligt stark. En fällande dom ska avkunnas om det är ställt utom rimligt tvivel att personen gjort sig skyldig till brottet. Det får med andra ord finnas viss mått av tvivel, men inte mycket. Jag kan illustrera det med ett verkligt exempel. Under min praktik på tingsrätten hade vi en förhandling där den åtalade hade åtalats för diverse olika brott. Ett var stöld från en bil. Åklagaren visade bilder från övervakningskameran och under förhandlingen kände jag det som självklart att det var den åtalade på filmen. På bilderna. Men vid överläggningen var jag inte lika säker. Jag kunde inte med säkerhet säga att det var han genom att enbart se på bilderna och filmen. Det hade kunnat vara någon annan som till utseendet påminde om den åtalade.
 
I de fallen som tidningen räknar upp kunde man inte fastställa vem som gjorde vad. I några fanns det inte tillräckligt med bevis för att båda skulle ha begått mord - det är tänkbart att endast en av dem mördade medan den andre hittade på annat dumt. För mig är det då självklart att de ska frias. Att fälla någon av dem eller till och med båda, trots den bristande bevisningen är lite som att leka rysk roulette. Det är inte okej. Det är inte försvarbart.
 
 
När jag läste John Grishams Den oskyldige mannen, som är baserad på en verklig berättelse om en man som dömdes till döden i USA för ett brott han inte begått, upprördes jag något enormt. Om det hade blivit fällande domar i mordfallen skulle vi befinna oss i en liknande situation. Någon av männen skulle säkert ha blivit felaktigt dömd.
 
Det här med att journalister vrider på saker och ting är inget nytt. Redan under mitt andra år på gymnasiet läste jag om det i straffrättsprofessorn Suzanne Wennbergs bok Introduktion till straffrätten. Det är en otroligt intressant bok att läsa och just det som det här inlägget handlar om finns att läsa från sidan 21 i åttonde upplagan.
 
Visst är det hemskt att personer som begått morden inte får ta konsekvenserna av sitt handlande, men det skulle vara lika fel om en person som inte begått brottet ändå får ta konsekvenserna.
 
 
En av mina lärare på paralegalutbildningen sade att när journalister skriver om juridik, har de i princip alltid fel. Jag börjar begripa hur man kom fram till denna slutsats ... Jag förstår att de vill få sina tidningar lästa, men det är fel att för den sakens skull göra en höna av en fjäder. Att göra folk upprörda utan anledning. Jag menar, vill vi hellre ha domstolar som dömer lite hur de vill?


Dagens citat:

"Håll mig hårt, för jag skakar av all denna meningslöshet."
(Lars Winnerbäck - "Timglas")


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

När man skriver dialoger

Dialoger är kniviga av olika anledningar. Här talar jag om det kluriga i hur man markerar dialogerna i sina texter.Dagens citat:

"Smicker är som parfym, det ska luktas på, inte sväljas."
(Okänd)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Dålig på att vara sjuk

I torsdags började jag, typiskt nog, få feber. Att det var typiskt var för att älsklingen skulle komma hem då. Hur kul är det att behöva vara sjuk när han väl är hemma? På kvällen blev jag i alla fall sämre, vilket fick mig att överväga att stanna hemma på fredagen.
 
Men du som känner mig kan nog ana att det inte blev så. Jag åkte till jobbet. Till mitt försvar kan jag säga att jag inte kände mig fullt så dålig som jag gjort på fredagskvällen. Dessutom hade jag med mig Ibuprofen och då ska du veta att jag verkligen hatar att ta tabletter. Jag slutade ta för min huvudvärk i början på gymnasiet och nu är det ytterst sällan som en huvudvärkstablett hamnar i min kropp. Att dessa tabletter dock inte var till särskilt stor nytta när det väl kom till kritan är en annan femma ...
 
 
När jag kom hem till älsklingen på kvällen insåg jag att det hade varit en dum idé att åka till jobbet. Men gjort var gjort och nu hade jag helgen framför mig och stor möjlighet att bli frisk. Jag blev alltså sängliggandes på lördagen då jag var rätt dålig. Älsklingen tillät mig inte göra något. Allt jag skulle göra var att ligga ned och försöka bli frisk.
 
Det där med att ligga ned och inte göra något är ett helvete för mig. Jag klarar inte av att vara sysslolös. Mitt sängliggandes fick mig att känna mig extremt onyttig (något som jag avskyr att vara) och gång på gång frågade jag älsklingen om han ville ha hjälp med saker och ting (vilket han naturligtvis sade nej till).
 
Att göra som jag gjorde på fredagen är dumt. Det vet jag. Men jag klarar verkligen inte av att bara ligga ned och inte göra något när jag vet att jag har jobb att utföra. Fast efter den här erfarenheten kommer jag inte att göra om det här. Då får jag hellre ligga och ha dåligt samvete. Hälsan är ju viktigast, inte sant?


Dagens citat:

"Med en liten bil hittar man snabbare en parkeringsplats. Men det tar desto längre tid att hitta bilen."
(Robert Lembke)


Ha det så bra!
Sjuka kramar
Jessie

Dumlerulltårta

Efter att ha testat center- och dumlekladdkaka, har jag fått smak på att ha i center och dumle i annat som jag bakar. Nu senast blev det dumlerulltårta.
 
Jag gjorde en vanlig rulltårta, fast med ändringen att jag bytte ut strösockret mot farinsocker. Någonstans har jag läst att man kan göra det och eftersom det bara var jag som skulle smaka ville jag experimentera och se om det verkligen stämde. Den blev gulbrun (till skillnad mot vanlig med strösocker i, för den blir vit) och jäste inte upp lika bra. Men smaken var det inget fel på!
 
Mitt misstag: lät inte rulltårtan stå i kylen tillräckligt länge. Därför ser det så kletigt ut. Plus att jag inte är en bra fotograf.
 
Som fyllning valde jag chokladsmörkräm och lade till tjugo smälta dumlekolor. När rulltårtan hade svalnat och blivit kall, bredde jag på dumlesmörkrämen och rullade ihop rulltårtan. Därefter fick den stå en rätt lång stund i kylen.
 
Något som kan vara bra att tänka på är att den smälta dumlemängden gör smörkrämen rätt kletig, så det kan vara bra att låta dumlerulltårtan stå kall innan servering och inte låta den stå framme för länge i rumstemperatur.
 
Och smaken? Den var god, så den här rulltårtan tänker jag göra fler gånger.


Dagens citat:

"I'm a slave to every word that you said."
(Michael Bolton - "Gina")


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Äventyr

När man på hyresnämnden eller på domstol skickar anmodan, kallelser, förelägganden etc. kan man peta in ett så kallat äventyr. Hos oss på hyresnämnden rör det sig oftast om avskrivnings- eller avgörandeäventyr. Ett avgörandeäventyr kan vara formulerat så här;
 
Besked ska ha lämnats till nämnden senast den 24 december 2012. I annat fall kan ärendet komma att avgöras i befintligt skick.
 

Man skulle kunna tro att det endast är ett tomt hot, för nämnden brukar vara schysst och påminna innan äventyret blir verklighet. Men för att visa att det inte är så, vill jag gärna ta ett exempel.
 
 
Någon eftermiddag ringde en ordförande (tror jag det var) från en bostadsrättsförening mig i ett ärende där bostadsrättshavaren ville hyra ut i andra hand, men bostadsrättsföreningen hade nekat denne det. Tidigare i veckan hade det hållits ett sammanträde i ärendet där hyresnämnden hade fattat beslutet att låta bostadsrättshavaren hyra ut i andra hand. Detta beslut gick inte att överklaga. Det ordföranden undrade var om det gick att ompröva beslutet. Saken var den att ingen företrädare eller något ombud för föreningen hade dykt upp (han uppgav att de rätt och slätt hade glömt bort), men han ansåg att de hade bra argument till varför bostadsrättshavaren skulle nekas hyra ut i andra hand.
 
Efter en snabb koll visade det sig att föreningen var delgivna kallelsen (med avgörandeäventyr om de inte kom till sammanträdet). Därmed var hyresnämndens beslut definitivt. Om det däremot hade varit så att föreningen inte hade blivit delgivna kallelsen (det vill säga att de inte hade bekräftat att de hade tagit emot den), hade nämnden inte kunnat fatta något beslut. Har ett exempel på ett sådant ärende nu i veckan. Varken sökanden (den som skickat in ansökan) eller ombudet dök upp till sammanträdet. När hyresrådet ringde till ombudet visade det sig att han inte längre var ombud för henne. Problemet var att alla handlingar och även kallelsen hade skickats till ombudet. Med andra ord hade hon inte fått kallelsen eller handlingarna och därmed fick vi ställa in sammanträdet. Nämnden kan heller inte avgöra ett ärende om det inte finns ett avgörandeäventyr i kallelsen. Men nu var allt i sin ordning (i ärendet med bostadsrättsföreningen) och beslutet står därmed fast.
 
Så om du någon gång får ett äventyr riktat mot dig, se till att göra vad som står för att kunna ta tillvara din rätt. Det är inte alltid tomma hot.


Dagens citat:

"Drömmarna blandades med rädsla för framtiden."
(Drömhus - "Vill ha dig")


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Obama - den store sångaren

Har du hört låten Call me maybe som Carly Rae Jepsen sjunger? LMFAO:s I'm sexy and I know it? Oavsett om du har gjort det eller inte, tycker jag att du ska höra den amerikanske presidenten Barack Obamas versioner. Jag kan till 99% garantera att du kommer ha svårt att hålla dig för skratt. Det hade jag när jag såg dem första gången på Kimberlys blogg. Maestro. Varsågod att börja ...
 
 


 
 


Dagens citat:

"Baby, always stay, 'cause I can't go back to living without you."
(Patti Austin & James Ingram - "Baby, Come To Me")


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Bäddat för mord (J.D. Robb/Nora Roberts)

I framtidens New York arbetar Eve Dallas som polisinspektör sedan tio år tillbaka. När en mördare har ihjäl kvinnor i deras sängar, berörs Eve mer än vad hon vill erkänna. Orsaken ligger i hennes förflutna. Ett förflutet som hon försöker glömma.
 
J.D. Robb är en av Nora Roberts pseudonymer och Bäddat för mord är den första i serien om polisinspektör Eve Dallas. Tidigare har jag läst bok nummer två i serien, Mord med guldkant. Att göra det är inget att rekommendera därför att jag kände att det förvirrade mig. Jag hade stundtals svårt att hänga med.
 
 
Eftersom jag jämt brukar ta upp de negativa delarna med Nora Roberts böcker varje gång hon kommer på tal (trots det älskar jag ändå hennes böcker. Det är den dumma förutsägbarheten som jag inte tycker om), tänker jag skona dig och dina ögon den här gången. ;-) Men för tydlighetens skull så finns de även i den här boken. Det är bara att läsa något av mina andra inlägg om Nora Roberts om du vill veta vilka de är. I alla fall de generella nackdelarna.
 
Bäddat för mord lyckades inte beröra mig så som Roberts andra romaner brukar. Visserligen ligger det ett fruktansvärt motiv bakom morden, men mer än att konstatera det var det inte. Nu några dagar efter att jag har läst klart boken börjar jag till och med att glömma bort lite av det fruktansvärda motivet. Istället för att vilja beröra verkade Roberts vilja imponera på läsaren genom att rada upp framtidens tekniska detaljer. För mig som inte är det minsta intresserad av det, blev dessa partier rätt tråkiga att läsa. Precis som Mord med guldkant är första boken i serien lättsmält och lättglömd. Dock lyckades Roberts ett fåtal tillfällen få till trovärdighet i Eve Dallas reaktioner i de delar som på ett sätt var kopplade till Dallas förflutna. Men i övrigt känns repliker och andra reaktioner en aning tillgjorda. Som vanligt.


Dagens citat:

"You people all have to learn: this world is going to burn!"
(Neil Patrick Harris - "Slipping")


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Hjälpa eller stjälpa minnet?

I Domstolsverkets ärendehanteringsprogram använder vi bevakningsfunktionen flitigt. För varje åtgärd som man företar sig kan man välja att bevaka åtgärden. Sedan kan man dag för dag se vilka bevakningar som finns för den dagen. Otroligt smidigt, för det innebär att man slipper försöka komma ihåg varje sak och på jobbet skulle det vara fullkomligt omöjligt med tanke på hur många ärenden som vi handlägger.

Hemma har jag börjat med något liknande. Jag använder kalendern i min mobil genom att dag för dag lägga in påminnelser. Har märkt att jag på senare tid glömmer mer och mer och att då bli påmind om saker och ting är väldigt bra.

Samtidigt har jag börjat fundera på om sådant här verkligen är nyttigt. Jag menar, nu när jag vet att telefonen kommer påminna mig behöver jag inte anstränga min hjärna för att komma ihåg olika saker. På det sättet bör rimligtvis minnesfunktionen bli förslappad eller liknande. Den används ju mindre och mindre.
 

Borde kanske försöka träna upp mitt minne genom att använda mobilens påminnelsefunktion mindre och min egen hjärna mer. Istället för att lägga in varje liten grej, borde endast de allra viktigaste sakerna omfattas av mobilens påminnelsefunktion. Å andra sidan blir jag väldigt irriterad på mig själv varje gång jag glömmer att göra grejer som jag har bestämt mig att göra. Fast då kan jag i och för sig se det som en morot att verkligen försöka förbättra mitt minne. Det bör väl gå? Jag minns att vi hade en övning på gymnasiet under en naturkunskapslektion där man skulle vara två och två. Till sitt förfogande hade man en lista med ord i olika kategorier. Dessa ord skulle man räkna upp genom att börja med ett ord och sedan utöka det med ytterligare ett ord etc. Orden skulle dock sägas i ordning och jag har för mig att man skulle göra den här uppräkningen varannan gång. Med andra ord: om jag exempelvis började med att säga ”fisk”, skulle du fortsätta genom att säga ”fisk och fågel”. Sedan skulle jag fortsätta genom att säga ”fisk, fågel och gris”. Förstår du hur jag menar? Borde inte en sådan övning vara bra för att träna upp sitt minne?


Dagens citat:

"En superdator är en maskin som kör en ändlös slinga på bara två sekunder."
(Okänd)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Ett förtydligande av "När man slutar leta"

Jag tyckte att förra inlägget blev lite rörigt. Här försöker jag förtydliga lite av vad jag menade. Fast jag vet inte om det blev så mycket tydligare.Dagens citat:

"It's hard to deal with the pain of losing you ev'rywhere I go."
(Cascada - "What hurts the most")


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Det var en gång en arg tröj-tant

I gårdagens inlägg skrev jag lite under tröjbilden. Jag skrev att jag skulle ta upp något i dagens inlägg. Det, därför att jag faktiskt började skriva om det under bilden men ansåg att det förtjänade ett eget inlägg.
 
Händelsen utspelade sig vid ett av tröjstånden på marknaden. Ett av de första tröjstånden som vi kom till. Jag slog på systemkameran för att fota tröjan så att jag kunde visa min syster. Med en gång förstod jag att det var ett misstag, för fram rusade en ilsken kvinna (tänk pitbull) som snäste frågan varför jag "knäppte bilder". Offensivt svarade jag som det var - jag ville visa tröjan för min syster som rätt nyligen fått barn. Kvinnan fortsatte (argt) med att säga att de inte tycker om att folk tar bilder på tröjorna därför att de är rädda för att andra då ska sno deras idéer.
 
 
Ja, jag blev arg över hur kvinnan behandlade mig, men samtidigt förstår jag henne och hur hon tänker. Jag skulle själv blivit arg om jag hade designat tröjor eller liknande och sedan fått se att någon har snott min idé. Men om de nu inte vill att folk ska ta bilder på tröjorna är det kanske smart att sätta upp en skylt där de talar om att fotografering inte är accepterat? Då slipper de att folk tar bilder.
 
Fast enligt mig var hennes uppträdande löjligt och onödigt. Sno idéer?! Det kan vara så att hon är blind, men de flesta tröjstånd har tröjor med likadana motiv. Exempelvis en tröja med en avbild av en "övningskör"-skylt, fast istället för "övningskör" står det "övningsgår". Den arga kvinnan hade en sådan tröja i sitt stånd, men jag såg flera andra stånd som hade en likadan design, fast snyggare. Så att påstå att just de är unika och de enda med de tröjorna är att ta i. För vad jag vet kan de vid det här ståndet vara de som snott de andras idéer. För mig framstår det som problemet med hönan och ägget. Vem kom först ..?
 
Men jag förstår som sagt hennes reaktion och hur hon tänkte. Fast å andra sidan, om jag nu hade velat sno deras idé hade jag enkelt kunna komma ihåg texten. Det behöver jag ingen kamera till.


Dagens citat:

"Så länge som vi har en jury där det finns människor som är musikutbildade tror jag aldrig att den bästa schlagerlåten kommer att vinna."
(Bert Karlsson efter Melodifestivalen 1981, när jurygrupper utsåg vinnaren)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Hallå, Dalarna!

Nu under helgen var älsklingen hemma, vilket gjorde mig och djuren väldigt glada. Eller, i alla fall jag och lejonen. Vår onda kanin (hon måste vara släkt med Darth Vader eller något) bryr sig inte så mycket. Vad jag vet i alla fall. Hur som helst, lördagen ägnade jag och älsklingen åt att mest sitta i bilen. Varför? Vi åkte upp till Rättviks marknad som var under helgen och passade samtidigt på att träffa älsklingens släkt som bor där uppe i Dalarna. På det hela taget var det en trevlig dag och vi hade grymt tur med vädret! När vi skulle dit i våras var det problem med en del snöfall, så vi hoppade över att åka dit då. Men nu blev det i alla fall av och det var en trevlig utflykt. Dock inget vidare för mitt deltagande i stegtävlingen. Lyckades bara pressa fram runt 5.000 steg! Sanslöst dåligt! Nej, skärpning Jessica!
 
Det här ståndet var bland det första som vi såg. Den vackra masken i mitten på första raden ser ju ut precis som jag! På pricken lik. Där blev jag allt rörd. ;-)
 
Nu när jag har blivit moster så stannar jag automatiskt till vid baby-kläder för att kika om jag hittar något till syrrans lilla skitunge. Den här tröjan tyckte jag var riktigt söt och funderade först på att köpa den. Men eftersom han kommer vara fem månader när vi träffas, kändes den inte riktigt passande. Då är han inte längre "ny" så att säga. Dock ville jag passa på att ta bild på den för att visa syrran. Kanske inte mitt smartaste val, vilket jag tänker berätta om i morgondagens inlägg.
 
En vacker sjö på vägen hem.
 


Dagens citat:

"He's more than a man, and this is more than love."
(Rihanna - "Unfaithful")


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Yodas hemlighet

I somras såg jag Star Wars-filmerna för första gången och äntligen fattar jag skämt som förekommit i filmer och serier där de refererar till Star Wars. Filmerna var inte direkt min typ av filmer, men de var okej. Efteråt visade älsklingen mig den här videon. Man ser Yoda på ett helt annat sätt efteråt. ;-)

 
 


Dagens citat:

"Show me your ways, teach me your paths, guide me in your truth."
(Psalm 25:40)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Ute i skogen

I somras gick jag och älsklingen till en skog som finns i närheten av vår bostad. Jag njuter av att ha tillgång till naturområden så pass som vi har. Något vidare förtjust i städer har jag aldrig varit och mot slutet vantrivdes jag något enormt att bo i Malmö, även om vi bodde i utkanten. För mig är det natur som gäller, och snäll som jag är ville jag dela med mig av utvalda delar av vår skogspromenad. :-)
 

På väg till skogen. Vattenbög som jag är var jag tvungen att stanna vid dessa skapelser. Dessutom var de söta.
 
Där ute i skogen hittade vi någon form av balansbana och givetvis kunde jag inte låta bli, utan var tvungen att testa min egen balans - medan jag nynnade "En elefant balanserade, på en liten liten spindeltråd ..." Känner mig extra snäll i dag, så jag bjuder på denna bild på mig själv. Se så fokuserad jag är!
 
Det fanns också väldigt gott om blåbär och jag tänkte faktiskt ta mig dit och plocka, men det blev aldrig av. Tja, det får väl bli en annan gång. Känns lite för sent nu när vinterkylan har börjat komma.
 
 
 


Dagens citat:

"Vilse i skogen vandrar han omkring."
(Markoolio - "Vilse i skogen")


Ha det så bra!
Skogskramar
Jessie

Besittningsskydd

Att ha besittningsskydd innebär att man har rätt att bo kvar i sin bostad även om hyresvärden försöker säga upp hyresavtalet. Hyresvärden har således ingen rätt att slänga ut hyresgästen ur bostaden hur som helst. Lagreglerna hittar du i hyreslagen (12 kap. jordabalken) 45 – 52 §§.

Besittningsskydd uppstår från uthyrningens första dag om:
  • det rör sig om en förstahandsuthyrning (när hyresgästen hyr lägenheten direkt av den som äger fastigheten eller när hyresgästen hyr ett möblerat rum direkt av en fastighetsägare).
  • det rör sig om blockuthyrning (när hyresgästen hyr av någon som i sin tur hyr minst tre lägenheter av fastighetsägaren. Förstahandshyresgästen kan i det här fallet vara exempelvis en kooperativ hyresgästförening eller en studentbostadsstiftelse).
 
I vissa fall har hyresgästen inget besittningsskydd:
  • En inneboende har aldrig besittningsskydd. En inneboende är en person som hyr en bestämd del av uthyrarens egen bostad och som inte har gemensamt hushåll med den som hyr ut.
  • En hyresgäst som avstått från sitt besittningsskydd genom en separat skriftlig överenskommelse med hyresvärden har inget besittningsskydd. Viktigt att komma ihåg är att en överenskommelse om avstående från besittningsskydd måste vara en separat skriftlig handling. Överenskommelse om avstående från besittningsskydd gäller inte om den finns antecknad på hyresavtalet.
  • Om man som hyresgäst har förverkat sin hyresrätt förlorar man besittningsskyddet.

I andra fall får man besittningsskydd efter en viss tid:
  • Som andrahandshyresgäst får man besittningsskydd när andrahandsupplåtelsen (uthyrningen i andra hand) varat längre än två år i följd.
  • Den som hyr ett möblerat rum får besittningsskydd när förhyrningen har pågått längre än nio månader i följd.
  • Den som hyr en lägenhet för fritidsändamål får besittningsskydd när förhyrningen har pågått längre än nio månader i följd.

Om man har besittningsskydd och blir uppsagd av sin hyresvärd, men bestrider uppsägningen (vilket man har rätt till om man har besittningsskydd), är hyresvärden skyldig att hänskjuta till (det vill säga göra en ansökan hos) hyresnämnden.


Dagens citat:

"Jag har rest land och rike runt och talat med de kunnigaste människorna, och jag kan försäkra er om att datorer är en trend som kommer att vara högst ett år."
(Ansvarig utgivare på förlaget Prentice Hall, 1957)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Se, men inte använda?

För lite mer än en vecka sedan köpte jag nya skor att promenera i eftersom klantiga och klumpiga jag hade tagit sönder mina promenadskor. Jag var på jakt efter något enkelt och till sist fick det bli dessa:
 
 
De är snygga och när jag var yngre brukade jag springa runt i den typen av tygskor, fast de vars kant går nere vid fotknölarna. Varma verkar dessa också vara, vilket kan vara bra nu på hösten när det har blivit så ruskigt kallt. Fast jag är inte så förtjust i att de ser så ... nya ut. Jag är alltid nervös att gå runt i skor som ser för fina ut eftersom jag vet att jag förr eller senare (snarare förr ...) kommer skita ned dem. Hur som helst finns det en nackdel (utöver att de ser nya ut). Det går att varken komma in i eller ut ur dem!
 
Hur har tillverkaren tänkt?! Jag skulle kunna tänka mig att ursprungstanken var att de inte skulle användas utan bara finnas som prydnad. Annars är det inte logiskt att de ska vara så besvärliga att få på och av sig. Och någon instruktionsbok för hur man kommer in i eller ut ur skorna fick jag inte. Har du en sådan eller något annat liknande? Kanske finns det en instruktionsfilm? ;-) Om inte, borde det finnas det!


Dagens citat:

"Tusen dagar hemma är bättre än den kortaste tid i främmande land."
(Kinesiskt ordspråk)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Den otrevligaste inneboende man kan tänka sig

Kan man bli annat än nojig efter att ha läst den här artikeln på MSN?! I den får man veta att en kinesisk kvinna besökte läkare efter att ha haft klåda i örat. Hos läkaren konstaterades orsaken till klådan. Det var en spindel som hade krupit in och byggt bo.
 
 
När jag läste det rös jag. Fy vad hemskt! Jag skulle ha gallskrikit om jag varit kvinnan, och med största sannolikhet även svimmat. Just det där är en stor skräck som jag har - att ett kryp ska ta sig in i öron eller näsa för att där bygga bo eller göra något annat hemskt. Och värst är det om det är en spindel, för dem är jag ju livrädd för! Men även om jag är rädd för att det ska hända, har jag samtidigt gått och tänkt att det inte är möjligt. Sådant händer ju inte.
 
Nu är jag inte lika säker längre. Usch!


Dagens citat:

"These wounds won't seem to heal. This pain is just too real. There's just to much that time cannot erase."
(Evanescence - "My immortal")


Ha det så bra!
Livrädda kramar
Jessie

När man slutar leta

Hmm, tror bestämt att det blev ett mycket förvirrat inlägg. Eller, jag låter mer förvirrad än vad jag kände mig. Hoppas att budskapet gick fram ändå.
 Dagens citat:

"Action is the foundational key to all success."
(Pablo Picasso)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Tidsredovisning - till vilken nytta?

I dag var det premiär för en åtta veckor lång plåga på jobbet - tidsredovisning. Om du (som jag innan jag hade min praktik på åklagarkammaren) inte är bekant med begreppet, kan jag upplysa dig om att det innebär att man ska sitta och ta tid på minsta lilla sak man gör. Varje sak ska kategoriseras. Minsta lilla minut ska räknas. Sedan ska man sitta och skriva in detta i programmet Agresso. Visst är det så upphetsande att man skriker jippi bara man hör det?
 
Eller inte. Efter endast en dag med detta förstår jag äntligen varför alla tycks hata det. Min irritation grundar sig mest på att jag tycker att det är en nästan omöjlig uppgift att utföra när man har ett liknande arbete som jag. Ena minuten kan jag sitta och hålla på med ett ärende om förlängning av hyresavtal, för att en halv minut senare svara i telefon och ha hand om ett helt annat ärende. Några samtal tar någon ynka minut, medan andra tar längre tid. Och efter ett samtal som kanske varat i ungefär en minut, kan jag ibland bara hinna arbeta max en minut till innan telefonen ringer igen. Förstår du hur splittrat arbete det är? Hur ska man kunna ta tid på det? Och för att inte tala om att kategorisera mina arbetsuppgifter.
 
 
Jag förstår att det säkert finns en bra anledning till att vi ska göra detta. Men samtidigt uppnås inte syftet eftersom praktiskt taget alla på mitt arbete hatar tidsredovisningen och det är inte många som tar det på allvar. Så slutresultatet blir ändå fel i slutändan. Dessutom är jag extra sur på den här tidsredovisningen eftersom jag fastnade med den när jag skulle hem. Problemet var att jag tydligen jobbat 0,90 minuter för mycket ... Med andra ord fick jag rusa från jobbet för att hinna med det sista tunnelbanetåget innan mitt fjärrtåg hem avgår. Jag hann med en minuts marginal, men då var jag väldigt nära att svimma. Lyckligtvis lyckades jag hålla mig vid medvetande. Så ja, tidsredovisningen har färgats till viss del av denna lilla händelse. Men jag ska försöka att inte klaga för mycket. Inget blir bättre av att klaga. Bara att bita ihop och genomlida dessa åtta veckor.
 
Kan också upplysa om att efter en vecka i stegtävlingen har jag tagit 74.990 steg (egentligen fler, men nu har jag inte räknat stegen till och från badrummet på morgonen och kvällen). Det innebär att jag ligger på plats 1604 av totalt 4085. Kanske inte mycket att jubla över, men alltid något. Inom laget ligger jag på en femteplats ... Jag är lika förbryllad som du. Jag som går så mycket! Vad har gått fel? Haha, nu fick jag till en ordvits! Jag borde nog bli ståuppkomiker.
 


Ha det så bra!
Tidsräknande kramar
Jessie

Måluppdatering: September

Ända sedan mitt beslut att ha målet att läsa minst en bok i månaden, känns det som om jag tack vare detta har läst många fler böcker så här långt än vad jag har gjort på länge. Det var länge sedan jag slukade böcker på löpande band. Fast med tanke på hur många böcker jag har på min vill-läsa-lista på Boktipset är slukande av böcker på löpande band i princip ett måste. Under september läste jag i alla fall Shakespeares hemlighet, Idun: Sagan om Valhalla, Rymmaren, High fidelity och Tron på ett mirakel.
 
 
Vad gäller träningen har jag tagit ett beslut. Jag tänker sluta försöka att få igång ett regelbundet tränande för min del och det tränande som jag hela tiden haft som mål är att träna yoga, balans och lite styrka med Fiten flera gånger i veckan. Varför har jag bestämt mig för att ge upp? Jag pendlar en rätt lång sträcka varje vardag för att ta mig till jobbet. När jag kommer hem på kvällarna har jag tre vakna timmar innan det är dags att gå och lägga mig. Under dessa tre timmar ska jag bland annat hinna få i mig något att äta, eventuellt fixa lite med datorn och underhålla odjuren. Dessutom gör tågresande mig oerhört seg. Att då pressa in ett träningspass med Fiten känns inte särskilt lockande. Då återstår helgerna och hittills har älsklingen kommit hem varannan helg. De helger då han har varit hemma har jag inte velat spendera tid med att träna, utan jag vill hellre umgås med honom eftersom vi träffas så sällan nuförtiden. De helger då älsklingen inte har kommit hem har jag haft fullt upp med annat som jag inte orkar eller hinner med på vardagarna. Det är tråkigt att behöva ge upp ett mål, men så som mitt liv ser ut för tillfället orkar jag inte ha pressen att träna x antal gånger i veckan. Dessutom är det ännu tråkigare för dig att varje månad behöva höra mitt beklagande över den uteblivna träningen.
 
Dock kan jag glatt tillkännage att jag just nu håller på att gå igenom ADK och se vilka noveller som behöver justeras och vilka som eventuellt ska plockas bort. Kanske kommer jag att tillföra andra noveller till samlingen. Mer om detta kommer du kunna läsa på min hemsidas blogg.


Dagens citat:

"Beginin' to think, that I'm wastin' time and I don't understand the things I do."
(Michael Bolton - "Drift away")


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

RSS 2.0

PersonligtToppblogg.se

Personligt
webbhotell
Blogglista.se
Free Pencil 2 Cursors at www.totallyfreecursors.com


Jessicas grotta
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!