Jessicas grotta

Dålig på att vara sjuk

I torsdags började jag, typiskt nog, få feber. Att det var typiskt var för att älsklingen skulle komma hem då. Hur kul är det att behöva vara sjuk när han väl är hemma? På kvällen blev jag i alla fall sämre, vilket fick mig att överväga att stanna hemma på fredagen.
 
Men du som känner mig kan nog ana att det inte blev så. Jag åkte till jobbet. Till mitt försvar kan jag säga att jag inte kände mig fullt så dålig som jag gjort på fredagskvällen. Dessutom hade jag med mig Ibuprofen och då ska du veta att jag verkligen hatar att ta tabletter. Jag slutade ta för min huvudvärk i början på gymnasiet och nu är det ytterst sällan som en huvudvärkstablett hamnar i min kropp. Att dessa tabletter dock inte var till särskilt stor nytta när det väl kom till kritan är en annan femma ...
 
 
När jag kom hem till älsklingen på kvällen insåg jag att det hade varit en dum idé att åka till jobbet. Men gjort var gjort och nu hade jag helgen framför mig och stor möjlighet att bli frisk. Jag blev alltså sängliggandes på lördagen då jag var rätt dålig. Älsklingen tillät mig inte göra något. Allt jag skulle göra var att ligga ned och försöka bli frisk.
 
Det där med att ligga ned och inte göra något är ett helvete för mig. Jag klarar inte av att vara sysslolös. Mitt sängliggandes fick mig att känna mig extremt onyttig (något som jag avskyr att vara) och gång på gång frågade jag älsklingen om han ville ha hjälp med saker och ting (vilket han naturligtvis sade nej till).
 
Att göra som jag gjorde på fredagen är dumt. Det vet jag. Men jag klarar verkligen inte av att bara ligga ned och inte göra något när jag vet att jag har jobb att utföra. Fast efter den här erfarenheten kommer jag inte att göra om det här. Då får jag hellre ligga och ha dåligt samvete. Hälsan är ju viktigast, inte sant?


Dagens citat:

"Med en liten bil hittar man snabbare en parkeringsplats. Men det tar desto längre tid att hitta bilen."
(Robert Lembke)


Ha det så bra!
Sjuka kramar
Jessie
Taggar: sjuk;
Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar:
1 Hanan
skriven :

Och eftersom hälsan är viktigast ska du inte ha dåligt samvete heller!