Jessicas grotta

Den farliga tekniken

Under min praktik på åklagarkammaren kom jag i kontakt med "Lyncen" - snabbmeddelandeprogrammet via Outlook. Det var väldigt smidigt, för då slapp man springa fram och tillbaka mellan rummen om man behövde fråga saker. Jag och min studiekamrat, som satt i rummen bredvid varandra, använde Lyncen flitigt för att prata med varandra.
 
Nu har jag börjat förstå att de flesta arbetsplatser tycks använda Lyncen, och det gör även den hyresnämnd där jag arbetar. Lync-användandet har fått mig att fundera kring för- och nackdelar med Lync.
 
 
Positivt är att det är smidigt och går fort. Om jag har mycket att göra behöver jag inte avbryta det jag gör om jag skulle behöva ställa en fråga till någon. Eller, när jag pratar om "avbryta" menar jag det att lämna sitt rum och trava ned i korridoren till den man behöver prata med. Tack vare Lync slipper man det. Det enda man behöver göra är att skriva sitt meddelande och skicka i väg det. Lätt som en plätt!
 
Annat positivt är att man kan prata med andra på andra arbetsplatser. Fast här beror det förstås på var man jobbar. Jag kan i alla fall skriva till andra anställda inom Domstolsverket.
 
Sedan har vi det negativa. På grund av Lyncen blir man mer stillasittande. Nu krävs det inte att man måste promenera bort till personen som man vill prata med. Man får med andra ord inte röra på sig i lika stor utsträckning längre.
 
Det är kul att tekniken går framåt, men dessvärre blir konsekvensen många gånger att vi blir latare och latare. Med andra ord är det viktigt att komma ihåg att vi behöver röra på oss. I längden är det inte bra att bara sitta still och låta fingrarna få all motion.


Dagens citat:

"Your mouth is open and sound is coming from it. This is never good."
(Sarah Michelle Gellar)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie
Taggar: Lync;
Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar: