Nattligt lejonbus i sängen

Jag tycker att det är mysigt när ens husdjur busar och leker och om man har minst två, är det roligt när de gör det med varandra. Det glädjer mig mycket när våra båda lejon, som är tio respektive elva år, busar med varandra. Det är ju ett tecken på att de mår bra. Under sista tiden som min älskade lille Jocke levde var han inte alls lika lekfull som när han var yngre. Då trodde jag att det var på grund av åldern. Nu vet jag att det var för att han inte mådde bra. Fast så klart finns det undantag - tillfällen då jag inte uppskattar bus lika mycket. Det är nattligt bus.
 
Natten till onsdagen den här veckan låg jag som vanligt i min och älsklingens säng och sov. Jag hade redan vaknat till en gång (ungefär en halvtimme efter att jag hade lagt mig i sängen) och ville sova resten av natten. Plötsligt vaknade jag av att vår hankatt höll på att trampa, som om han bäddade, vid mina ben. Jag bad honom hyfsat vänligt att sluta, vilket han inte gjorde. Då flyttade jag på mina ben och muttrade något med att han var en dum katt eller liknande. Fast han fortsatte ändå och nu började han morra. Har du hört en katt som gör sig beredd att anfalla? Ljudet som han gjorde liknade det, fast det var mer åt det morrande hållet.
 
När jag hörde ljudet fick jag för mig att han höll på att anfalla mig, vilket är ovanligt för det har han aldrig gjort tidigare. Förvånad satte jag mig upp och såg på honom. Då såg jag att han satt på ett konstigt sätt och såg ned på överkastet. Det var i det ögonblicket som jag förstod. Vår honkatt, tillika hans halvsyster, låg under överkastet som hon tycker om att göra och nu satt hanen ovanpå (fast utanpå överkastet) och använde henne som nåldyna. Sömndrucken som jag var trodde jag att han hade gjort henne illa och därför böjde jag mig fort fram för att försäkra mig om motsatsen. Därefter bad jag dem att vara lugna och återgick sedan till att försöka somna om när de hade lämnat sängen.
 
Nej, jag får nog ta ett allvarligt snack med dem. Inget bus i sängen under natten! Då ska man sova. ;-)


Dagens citat:

"Hon gick över gräsmattan, saftig och grön som alltid i juli."
(Okänd)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie