Min andra debut

Jaha. Då har jag gjort det igen. Eller, igen fast på ett annat sätt. Blir du förvirrad? ;-) Det jag menar är att i dag protokollförde jag för första gången på hyresnämnden. Men själva protokollföringen är ingen nyhet för mig eftersom jag fick göra det väldigt mycket under min praktik på tingsrätten.
 
Fast protokollföringen här på hyresnämnden skiljer sig från protokollföringen på tingsrätten. När min ena kollega frågade mig nu i eftermiddags på vilket sätt det skiljer sig, kunde jag inte ge honom något tydligt svar. Men efter att ha funderat ett tag på det kom jag fram till att den största skillnaden är att det är mer strikt på tingsrätten under själva förhandlingen. Jag menar, det märks att det är mer formellt på en tingsrätt än vad det är på en hyresnämnd. Det kändes inte riktigt som att det var ett formellt sammanträde som vi satt på. Men det varierar förstås från ordföranden till ordförande. På tingsrätten fanns det vissa ordföranden som var mjukare än andra. Som tillät att det släpptes lite mer på formerna. Det är svårt att konkret förklara vad jag menar, utan jag tror att man förmodligen måste ha varit på en tingsrättsförhandling för att förstå. Eller så är det bara jag som är usel på att uttrycka mig (kanske följden av att jag inte har lika mycket ork till mitt skrivande ..?).
 

Vårt "väntrum" eller vad man ska kalla det.
 
Hur som helst, jag var nervös inför i dag fast inte alls på samma sätt som när jag skulle protokollföra (eller, "protta" som notarierna kallade det) första gången på tingsrätten. Då var jag orolig för att jag inte skulle klara av uppgiften. Att jag skulle missa det som sades. Så tänkte jag inte alls den här gången, utan det jag var nervös för var att jag hade tappat stinget efter att inte ha protokollfört på nio månader (sista gången var 9 december 2011 - min sista praktikdag på tingsrätten). Men jag tyckte att jag lyckades rätt bra, om jag får säga det själv.
 
Jag var protokollförare på två sammanträden i dag, och i eftermiddags skrev jag ett komplett protokollsförslag på den ena och endast ett halv förslag på det första sammanträdet. Att det bara blev ett halv förslag beror på att det var väldigt snurrigt, så jag visste inte riktigt hur hyresrådet ville ha det. Men jag lämnade in båda så att han kan titta på det och sedan ska vi tillsammans gå igenom dem. Den genomgången ser jag fram emot. Den ger mig möjlighet att utvecklas och försöka bli bättre. Undrar om jag kan bli lika bra på tre månader, som jag blev på tingsrätten ... :-)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie
#1 - - Hanan:

Grattis =) Kul att du äntligen börjat med det roliga, eller ja det du har sett fram emot ;)