När man skickar in handlingar

Nu ska du få ett matnyttigt råd från mig som kommer förbättra tillvaron. Nåja, kanske inte direkt för dig, men i alla fall för oss myndighetsarbetare. ;-)

Av olika anledningar kan man behöva skicka in handlingar till domstolar eller liknande. Vad man kan tänka på då är att inte häfta ihop sina papper. I själva verket blir vi väldigt glada om du inte häftar något. Vi kan gå med på att du använder gem, men inga häftklamrar.
 

Varför? Vi måste kopiera upp alla handlingar och skicka dem till den andra parten för kännedom (och ibland även för yttrande). Det tar tid och kraft att behöva pilla bort alla små djävulska häftklamrar och om man skulle råka missa någon blir kopiatorn ännu grinigare än vanligt (hur det nu är möjligt …). Dessutom blir pappren trasiga och fula när klamrarna ska pillas bort.

Så gör en god gärning. Låt bli att häfta ihop handlingar som ska skickas till domstolar och liknande institutioner (framför allt hyresnämnden). Om du nu känner ett brinnande tvång att häfta, är jag säker på att grannen kan tillhandahålla ett pappersark eller två som du kan gå lös på med häftapparaten. Bara du inte skickar det till myndigheter sedan.


Dagens citat:

"Det krävs goda byråkrater för att hålla en välorganiserad ineffektivitet i gång."
(Henrik Tikkanen)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie
#1 - - Hanan:

Jag som trodde att de ha det häftat 'o'