Nu förstår jag vad hon menade

Under mitt andra gymnasieår nämnde min svensklärare under en av sina lektioner att hon aldrig läste om böcker som hon redan hade läst en gång. Hon anser (eller, då ansåg hon i alla fall det) att livet är för kort för att man ska ödsla tid på att läsa sådant som man redan läst med tanke på att det finns så mycket mer och nytt att läsa. Då höll jag inte med henne eftersom jag själv ansåg att om en bok är tillräckligt bra förtjänar den att bli läst igen. ”Mördande hetta” är en bok som jag har läst två gånger.
 

Fast nu har jag börjat haja vad min lärare menade. I skrivande stund har jag 481 stycken böcker på min ”Vill-läsa”-lista som jag har på Boktipset, och det finns ännu fler böcker uppskrivna här och var som väntar på att få hamna på den där listan. Dessutom får jag fler boktips var och varannan dag. Med andra ord blir den oändliga läslistan längre och längre (hur nu en redan oändlig läslista kan bli ännu mer oändlig …). Hur kan man då ha tid att läsa om redan lästa böcker?! Hur i all friden tänkte jag?

Nej, från och med nu blir det troligen inga fler omläsningar för min del. Inte förrän jag har fått bukt med min ”vill-läsa”-lista.


Dagens citat:

"I’m not to be trusted in a bookstore with a credit card."
(Okänd)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie