Och regnet bara öser ned ...

I dag åkte jag in till Stockholm och träffade Cherry. Eftersom ena hyresrådet på jobbet i går sade att det skulle bli fint väder i dag, tog jag med båda digitalkamerorna (älsklingen har systemkameran med sig) och hoppades på att det skulle bli lite bilder tagna. Fast något fint väder såg jag inte skymten av. När jag anlände till Stockholm C duggregnade det och gjorde det under större delen av vistelsen i huvudstaden. Men efter hand ökade regnet och till sist fick vi ta skydd på centralstationen eftersom det inte gick att vistas ute längre. Typiskt va?
 
Fast jag hade i alla fall trevligt. :-) Men dagen inleddes inte väldigt bra. När jag vaknade översköljdes jag av känslan av att inte vilja åka bort i dag. Jag är borta större delen av vardagarna (har cirka tre timmar på kvällen som jag är vaken och kan umgås med odjuren och fixa med annat bestyr) och det kändes fel att behöva lämna djuren i dag med. Samtidigt ville jag gärna träffa Cherry. Det blev inte bättre av att vår lille hankatt jamade dels förtvivlat, dels förebrående när jag började packa ihop mina saker så att jag kunde ge mig av till tåget. Tjejerna (honkatten och kaninen) såg sorgset på mig. Hur kan man undgå att få skuldkänslor då? Men jag gav mig av och tåget var faktiskt i tid. Heja SJ! (Ja, SJ behöver faktiskt uppmuntras. Jag inbillar mig att om de får beröm så slipper jag strul med dem ...)
 


 
Efter att jag hade fått gå runt i lite butiker (två närmare bestämt) och kollat efter en grej, hamnade vi i Gallerian. Anledningen till det var att Cherry hade bestämt sig för att vi skulle äta American Cookies' brownies. Jag nämnde ju att vi satt och blev sugna sist vi strosade runt i Gallerian. Sagt och gjort, vi köpte var sin brownie med glass. Fast min glass ville inte alls stanna kvar på min brownie, utan gled oroväckande fort mot bänken. Så jag grep tag i närmsta sked i panik och försökte hindra glassen från att rymma (vilket jag också lyckades med). Det är faktiskt väldgt goda brownies som de har och glassen som man får till är mjukglass. Mums!
 
Sedan tog vi oss till BR eftersom jag ville kika på den där söta Ior som sjunger (kika på videon nedan om du vill höra honom). Jag funderade på att köpa honom till min systerson, men upptäckte att det var åldersgräns. Barnet måste vara minst tolv månader. Därmed fick jag köpa annat istället och med mig hem fick jag tre gosedjur. En sovande Tiger samt Barbapappa och Barbamamma. Jag minns att jag älskade Barbapappa när jag var liten och tycker att min systerson också kan få växa upp med denna rosa formskiftare och dennes familj.
 


 
Efter det strosade vi runt lite (eller, vi åkte en del tunnelbana också) och hamnade bland annat inne på Buttericks. Jag har alltid tyckt att det är skoj att gå runt där och kika på deras sortiment, fast i dag var ingen bra dag att vara där. Jösses vad fullt med folk det var! Jag har mina aningar om att det kan bero på att det är Tjejmilen i dag. Tåget in till Stockholm var fullt med kvinnor i alla åldrar som tydligen skulle springa Tjejmilen i dag. De jublade av glädje (kvinnorna på tåget som jag åkte med in) när tågvärden önskade dem lycka till när vi rullade in på centralstationen. Efter Buttericksbesöket och ett besök i en annan butik (där jag för övrigt hittade väldigt snygga piratstövlar som jag gärna vill ha!) blev jag sugen på att klä upp och fixa till mig lite, men när det bara är jag och odjuren hemma så får det vänta. Är ju inte samma sak att göra det i min ensamhet.
 
När jag kom tillbaka till Köping möttes jag av lite blå himmel och på vägen hem kikade solen fram och de fula och mörka molnen försvann mer och mer. I skrivande stund är regnmolnen ersatta med vita och fina stackmoln. :-) Yay! Men trots regnet hade jag som sagt trevligt. :-) Hoppas bara på bättre tur med vädret nästa gång eftersom det är tredje gången i rad som det regnar när jag och Cherry träffas (vilket för övrigt var hon som upplyste mig om detta mycket viktiga faktum). Någon gång måste vi ju pricka in en solig dag!


Ha det så bra!
Regniga kramar
Jessie
#1 - - CHERRY:

Fan nästa gång måste det vara fint väder annars blir jag sur på väder Gudarna xD