"På väg till skolan"

Den 24 augusti hade Metro (i alla fall Stockholmstidningen) ett diagram på sidan två med tillhörande text:
 
"Allt färre barn i åldern sju till nio år tar sig till skolan utan sällskap av någon vuxen."
 
När jag först läste det reagerade jag med irritation. Jag läste nämligen fel och fick för mig att det stod att fler barn tar sig till skolan utan sällskap av någon vuxen. Varför skulle det vara ett problem? När jag var i den åldern hade aldrig jag och min syster med oss våra föräldrar när vi skulle till skolan. Det var inte aktuellt då vi bodde endast tio minuter från skolan och det skulle faktiskt kunna vara en orsak till att fler barn lämnar föräldrarna hemma när de ska till skolan.
 
 
Fast nu handlade det om att fler barn har sällskap av sina föräldrar när de ska till skolan. Det första som jag kommer att tänka på är att de blir skjutsade i föräldrarnas bilar. Men egentligen säger inte det något, för man får ta övriga omständigheter i beaktande. Vad beror det på att fler har sällskap av sina föräldrar? Bor de så långt bort att det gör det svårt för barnen att promenera, exempelvis att de bor ute på landet? Bor de i otrygga områden? Är de lata? Det finns många fler faktorer som man måste ta hänsyn till. Så endast påståendet gör mig inte upprörd.
 
Däremot kan jag bli upprörd om det rör sig om ren och skär lathet eftersom jag anser att det är nyttigt med motion. I dag behöver vi röra mer på oss med tanke på all teknik som trollbinder oss och får oss att bli mer stillasittande. Jag anser att det är viktigt att tidigt lära barn vikten av att vara ute och leka framför att pyssla med den "magiska" tekniken och att röra på sig framför transportmedel som bil och buss.


Dagens citat:

"Vad ont en människa gör, det överlever. Det goda blir begravet när hon dör ..."
(William Shakespeare)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie