Tron på ett mirakel (Nicholas Sparks)

Vetenskapsjournalisten Jeremy Marsch får ett brev från en av invånarna i den lilla staden Boone Creek och beger sig dit för att ta reda på sanningen kring ett mysterium: spökena på en av kyrkogårdarna. I sitt sökande blir han bekant med bibliotekarien Lexie Darnell och efter deras möte blir hans liv aldrig detsamma igen.
 
Om man söker efter en bok med spänning är det här fel bok. För inte ens mysteriet på kyrkogården blir spännande, fast det är förståeligt då Nicholas Sparks "Tron på ett mirakel" inte är någon spänningsroman. Det är ett romantiskt drama.
 
 
Det var en gullig berättelse trots att den var en smula förutsägbar. Framför allt slutet. Just det som väntade i slutet var något som Sparks betonade och tryckte lite väl mycket på i berättelse. Det blev därför en smula för övertydligt. Men det är okej även om jag hoppades ett tag på att den skulle sluta på ett annorlunda sätt än vad den gjorde. Nu blev den kanske lite väl sockersöt. Men boken var mysig att läsa.
 
Något som jag reagerade på är att den här boken påminner på många sätt om Nora Roberts böcker. Fast givetvis är de olika, men även lika på rätt många punkter. Dock tycker jag att Sparks relationer är mer trovärdiga än Roberts. Men denna likhet skrämmer mig. Nu vet jag inte om jag vågar läsa fler böcker som Sparks har skrivit. Jag har tagit reda på att han är författaren till boken som en av mina favoritfilmer - A Walk To Remember - är baserad på (boken heter Undrens tid). Om man då jämför filmen med boken "Tron på ett mirakel" kan jag nästan känna lite av det som jag brukar kritisera Roberts böcker för: det finns en given mall. Nu kan jag givetvis ha fel (och det hoppas jag att jag har). För att vara helt säker borde jag nog ta och läsa i alla fall en bok till som han har skrivit. Eller vad säger du?


Ha det så bra!
Kramar
Jessie