Kan det bli en fortsättning ..?

I går tränade jag för första gången på över 200 dagar med Wii Fit. Det var alltså nästan ett år alltså jag gjorde det sist och det kändes verkligen i kroppen. Nu valde jag inte särskilt ansträngande övningar, men eftersom kroppen inte var van vid den här typen av ansträngning (eftersom jag inte utsatt den för det på ett tag) blev jag ganska trött och vissa delar ömmade lite. Fast det var bra trötthet och bra ömmande. :-) Jag mår bra av att få träna.
 
Jo tjena ... Fast den kom ihåg mitt namn den här gången! Jag är inte helt bortglömd. ;-)
 
Jag har aldrig varit intresserad av att gå till gym. Kanske beror det på att jag inte har tillräckligt med självdisciplin för att ta mig igenom ett pass. Jag tröttnar nämligen fort av att träna med cross trainer eller annat spännande som kan förekomma på ett gym. Jag var ingen flitig användare var crossis här hemma. Efter bara tio minuter var jag intresserad av att göra annat. Det är annorlunda med Fiten. Där måste man hela tiden hålla koll på tv:n (beroende på vilken övning man väljer). På det sättet kan man inte tröttna lika fort. Eller, tröttna går ju men det är fortfarande inte samma sak som om jag skulle varit på gym.
 
Syftet med min träning är inte att gå ned i vikt, trots att jag höll på att falla dit igen när Fiten gjorde om min gubbe till mullig och påpekade att jag borde försöka gå ned i vikt så att jag når BMI 22. Här ska jag tillägga att mitt BMI låg på cirka 22,60 (och det där med BMI är bara struntprat! BMI säger inget om hälsan!). Det tråkiga med Fiten är att den på många olika sätt ... Jag vill inte säga uppmanar, men man tenderar att hamna i ett tänk av att man måste gå ned i vikt när man tränar med Fiten trots att man inte alls behöver det. Som jag. Jag mår bra av att väga det jag gör nu. Min vikt är inte skadlig för min hälsa på något sätt. Mitt syfte med träningen är helt enkelt att komma i form och må bra. När jag tränade som mest mådde jag också väldigt bra (även om jag tränade av fel orsak). Jag har de senaste två åren känt att jag behöver träna, men när jag kom in på utbildningen fanns inte orken på grund av pendlandet till Stockholm. Därför lades det på is. Och efter det har det varit svårt att komma igång igen. Men efter i dag känner jag verkligen att jag vill försöka komma igång. Även om det innebär att jag bara tränar en gång i veckan. Det räcker. Bara jag får in en rutin så att kroppen kan må bra. :-)


Dagens citat:

"Fönstret i backspegeln ska inte vara större än framrutan."
(Okänd)


Ha det så bra!
Tränade kramar
Jessie
#1 - - Hanan:

Hejhej, jag har inte läst några bloggar på ett tag så jag känner att jag missat en hel del. Så du har börjat träna igen? Kul... om du gör det som du säger för att må bättre och komma i form. Wii är rätt så underhållande ;)

Det gör inget om du hinner med bara en gång i veckan. Får du in det i dina rutiner kommer du efter ett tag att kunna få in en gång till osv. Bara du tänker på att ha några vilodagar i veckan så att kroppen orkar med.

Sköt om dig :)