Kanske skulle man bli av med lite gifter?

Någon fantast av olika dieter har jag som bekant aldrig varit. Lagom och varierad kost är i mitt tycke bäst. Kanske beror min åsikt på att det är det synsättet som jag växte upp med. I ärlighetens namn är jag lite rädd för att ändra på mina matvanor i för stor utsträckning. Jag är inte särskilt förtjust i förändringar. Jag trivs helt enkelt med så som saker och ting är, fast efter att ha läst en artikel i måndagens Metro började jag trots allt fundera på om jag inte borde ändra på min kost. I alla fall för en kortare tid.
 
Artikeln handlade om detox, det vill säga en form av avgiftning. Genom att "bara" äta grönsaker, frukt, bär, nötter, frön, böner, linser, kolhydrater i form av quinoa, bovete, råris och rotfrukter under två till tre veckor kan man rensa kroppen från gifter och slaggprodukter. Tydligen ska man avgifta sig på det här sättet med jämna mellanrum.
 
 
Jag som aldrig har genomgått en detox började fundera på vilka gifter och slaggprodukter som finns i min kropp. Kanske skulle min kropp må bättre efter en avgiftningsomgång? Det handlar ju inte om att för alltid ändra mina matvanor, utan endast under en kortare tid. Kanske skulle det vara värt det. Och egentligen är det ingen större uppoffring. Jag tror inte att det kommer vara så jobbigt.
 
Har du testat att detoxa dig? Vad tyckte du i så fall om det?


Dagens citat:

"Öga för öga, gör hela världen blind."
(Mahatma Gandhi)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie