Lyssnande läsning?

Jag har alltid föredragit att läsa böcker själv. Då har jag lättare för att koncentrera mig och om jag skulle tappa koncentrationen en stund och missa vad som stod i ett stycke, är det enkelt att "gå tillbaka" och läsa om. Nu vet jag inte riktigt hur ljudböcker fungerar, men jag utgår från att det är som en "vanlig" CD-skiva och det leder till att jag inbillar mig att det gör att det inte är lika smidigt att "gå tillbaka" och lyssna om ett stycke. Om man nu skulle tappa koncentrationen, vilket jag har lätt för att göra om jag "bara" ska lyssna.
 
Nu har du kanske förstått att det är ljudböcker som jag tänkte skriva om i det här inlägget. Men jag ska inte spy galla eller liknande över denna litteraturform. Som jag antydde i första stycket har jag undvikit ljudböcker eftersom jag har ansett att det inte är något för mig. Det närmaste ljudböcker jag har kommit var de ljudfiler som man kunde lyssna på Färdlektyrs hemsida och kassettband som min lågstadielärare lät klassen lyssna på. Det var inte vilka kassettband som helst utan det var inlästa böcker. Jag har alltså hållit mig undan ljudböcker kan man säga. Fast nu har jag börjat fundera på om jag ändå inte ska ge ljudböcker ett försök. Några arbetskollegor pratade så gott om detta litteraturformat att jag blev nyfiken.
 
 
Med rätt berättarröst kan jag tänka mig att det kan bli en trevlig upplevelse. Att lyssna på en ljudbok medan jag går till och från stationen hade nog varit en intressant variation från den musik som jag dagligen lyssnar på. Kanske borde jag ta mig en titt på biblioteket nästa gång jag är där, för man kan ju låna ljudböcker. :-)
 
Lyssnar du själv på böcker? Vad tycker du i så fall om detta litteraturformat?


Dagens citat:

"Det viktiga är inte hur man har det, utan hur man tar det."
(Okänd)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie