Nattad av en bok

I grundskolan och på gymnasiet lade jag mig till med vanan att läsa mig trött om kvällarna när jag gått och lagt mig i sängen. Även om jag inte gjorde det i samma utsträckning som tidigare fortsatte jag med den läsvanan även på universitetet. Fast sedan tog det slut.
 
Jag hade ingen användning av att behöva läsa mig trött om kvällarna efter att jag och älsklingen flyttade ihop. Jag föredrog (och gör det fortfarande) hans sällskap. Fast nu när han är borta större delen av tiden har det på sista tiden hänt att jag vid några tillfällen har tillåtit mig att nattas av boken som jag läst. Jag har börjat fundera på om jag ska återuppta den här vanan.
 
 
Fast till skillnad från när jag var yngre finns det nu vissa begränsningar som jag måste ta hänsyn till. Jag kan inte ligga och läsa till långt ut på natten (vilket hände tidigare) eftersom jag går upp tidigt om morgnarna. För att jag ska orka gå upp tidigt måste jag därför lägga mig hyfsat tidigt. Det innebär att om jag skulle vilja nattas av boken, måste jag lägga mig i sängen ännu tidigare än vad jag redan gör. Då uppstår nästa problem; eftersom jag är borta större delen av dagarna behöver jag de få timmarna som jag har om kvällarna till att umgås med djuren. Att gå och lägga mig tidigare innebär att jag får mindre tid att umgås med våra små odjur.
 
Kanske gör jag ändå ett försök och ser hur det går.


Dagens citat:

"Den som vet när han har tillräckligt är rik."
(Lao Zi)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie